KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > MITÄ APRILLI MERKITSEE VIRON KIELELLÄ/VIROLAISILLE ?

2487. Mitä aprilli merkitsee viron kielellä/virolaisille ?

hyde1.4.2006 klo 08:15
Pannaanpas tuosta noin aprillipäivän kunniaksi pieni kysely, kun nimittäin minäkin asiasta jotain tiedän, vaikken kovin paljoa;
mitä aprilli merkitsee ja tarkoittaa viron kielessä - ja kulttuurissa?
Olisi mukava, jos kommentteja tulisi myös sieltä Suomenlahden eteläpuolelta.

hyvät aprillit kaikille ratkojille

t hyde
2. marjaana1.4.2006 klo 18:46
en tiä ja kiitoksia.

http://www.suomi24.fi/luettelo/
5. Matti1.4.2006 klo 20:39
Mitä muita aprillipiloja olette tänään lukeneet? Itse en ole löytänyt ensimmäistäkään. Herkkäuskoisuutta?
6. Suzie Q1.4.2006 klo 21:01
Ainakin ssv.fi-sivulla löytyy aprillijuttu SSV:n ja Oilersin yhdistymisestä. Nämä joukkueethan pelaavat pian keskenään kullasta.
7. Libero1.4.2006 klo 22:27
Uutisvuodon päätteeksi Peter Nyman heitti aprillipilan: "Tämä oli sitten kaikkien aikojen viimeinen Uutisvuoto." Heti seuraavassa käänteessä kuuluttaja vesitti pilan.
8. Rutakainen1.4.2006 klo 22:58
Luulisi että tuo IS:n lööppi Kirvesniemen doping-junailusta on palturia?
9. T.Avis2.4.2006 klo 19:27
vironkielen aprill (genetiivissä aprilli) = huhtikuu
aprillinali = aprillipila
10. Matti2.4.2006 klo 23:09
Keski-Uusimaa tiesi eilen, että Nightwish-yhtyeen uusi laulusolisti on Sari Kaasinen.
11. hyde3.4.2006 klo 10:31
Kiitos tiedosta T.Avisille. Se oli lyhyt ja napakka vastaus.
12. Kravattimies1.4.2010 klo 04:49
Päivi luki aamulla lehdestä Artline-kynän ilmoituksen, jossa esiteltiin "Artline Memory Stick, kynä, joka muistaa kaikki, mitä sillä on kirjoitettu".

Hetken päästä hän totesi, että taitaapi olla aprillipila.

No niinhän se olikin; se selvisi, kun kävin annetussa osoitteessa. Iskulause oli tyyliä "Eniten varastettu kynä maailmassa". Ilmaisen kynän sieltä saa, jos antaa omat tiedot.
13. jpq1.4.2010 klo 05:10
Kiitos piloistanne ja kiitos kun mainitsitte Peter Nymanin tässä.
14. Arskis1.4.2010 klo 11:54
Takavuosina oli kuvan kera uutinen, että Tuomiokirkkosilta sortui käyttökelvottomaksi sitä ylittäneen raitiovaunun painosta. Käyttökelvottomuudesta tulikin nyt täyttä totta, tosin kyseessä on toinen silta.

Tänä vuonna taajama-merkit uusitaan niin, että niissä on tasapuolisuuden vuoksi kristillisen kirkon lisäksi kuvattuna myös ortodoksinen kupoli ja islamilainen moskeija.
15. Maikki1.4.2010 klo 12:39
Maailman pohjoisin seitsenpäiväinen sanomalehti uutisoi tänään: Uhanalainen naali jolkotteli housunlahjetta nuuskimaan. "Se oli niin veikeän ja iloisen näköinen. Jos minulla ei olisi ollut kameraa, olisin yrittänyt silittää sitä. Kuvien saaminen oli kuitenkin tärkeämpää." Naali rauhoitettiin jo 70 vuotta sitten, kun kanta oli metsästetty liki sukupuuttoon. "Naali on erittäin luottavainen. Ennen vanhaan niitä usein metsästettiinkin koivukalikalla. Silloin kun niitä oli vielä enemmän."

Naali on Suomen uhanalaisimpia eläimiä. Kannaksi arvioidaan maksimissaan tusina aikuista yksilöä. Viimeinen varmistettu pesintä Utsjoen Paistunturilla 1996.
16. Jaska1.4.2010 klo 12:50
Juontaja vielä ihmetteli pärstä peruslukemilla, minne synagogan tunnus oli uusista taajamamerkeistä unohtunut.
17. Jukkis1.4.2010 klo 13:15
Jos nuo Maikin naalijutun tosiaan on tarkoitus olla aprillipila, niin on varmaan yksi kehnoimpia sellaisia. Vai pitäisikö tosiaan uutiseen uskoneen sitten totuuden kuultuaan olla että "no jopas, olinpa tyhmä kun uskoin että joku kohtaa elävän naalin, kylläpä sitä ihminen voi olla hyväuskoinen, kyllä nyt nolottaa".
18. Arskis1.4.2010 klo 13:19
Myllysillan ongelmaan uusi ratkaisu: Nostetaan tänään kansi alkuperäiseen muotoonsa ilmapallojen avulla:http://yle.fi/alueet/turku/2010/04/myllysil ta_korjataan_ilmakulttuurin_avulla_1576519.html
19. turutar1.4.2010 klo 16:32
Arskiksen taajama-uutisessa asiasta sanoivat sanansa seuraavat henkilöt: Jukka-Pekka Välimaa, Olavi Illmén, Einar Lönnbohm, Camille Javal sekä Anni Ylävaara...
20. Matti1.4.2010 klo 18:17
Olli Ihamäki kertoi äsken radiossa, että Helsingin kaupunki ryhtyy risteyttämään city-kaneja ja kauriita saadakseen kauriin kokoisia kaneja ruokapöytää täydentämään. Astuttamisen ongelmia oli kuvattu yksityiskohtaisesti tavalla, josta hyvä maku taisi olla vähän loitommalla.

Kuuntelijat saivat soittaa toimitukseen ja kommentoida. Muuan soittaja kertoi pokkana, että samaa oli jo kokeiltu heidän kotitilallaan, mutta tuloksena oli ollut kanin kokoisia kauriita. Yrityksestä oli luovuttu vähin äänin.

Takavuosina pari viikkoa ennen aprillipäivää silloin kuulu TV-idoli ritari Ässä oli vieraillut Helsinki-Vantaan lentokentällä. Väentungos oli ollut valtava, ja moni lapsonen oli joutunut pettymään, kun idolia ei väen keskeltä näkynyt lainkaan.

Aprillipäivänä sitten luin paikallislehdestä, että ritari Ässä tulee uudelleen. Kellonajat ja kaikki sanottiin. Naureskelin ja kerrroin kaikille, mitä olin saanut lukea. Ikävä totuus kuitenkin valkeni pian: uutinen oli totta.
21. nassakka1.4.2010 klo 22:26
Näkyy siltateema olevan muotia. Kainuun Sanomat kertoo tänään, että Linnansilta on notkollaan Kajaanin linnan yllä. Silta räjäytetään pois.
22. Marco Poloinen1.4.2010 klo 23:48
Savon Sanomien mukaan Kuopiossa on (ollut) tänään juhlapäivä: Kauppahallin päätyyn Veljmiehen tilalle pystytetään Kuorosotapäällikkö Marco ("kaima") Hietalaa kuvaava "Hevipoika"-patsas. Luonnollisesti sekä viime vuoden voittajakuoro, että tämän vuoden kakkonen esiintyvät, samoin brittilauluyhtye King's Singers, joka esittää Tarottia a capella -tulkintoina. - Pukusuositus frakki tai saketti ja naisilla pitkä iltapuku. Tavanomaiset kunniamerkit.

Veljmies-patsas siirretään ja istutetaan suihkuineen Henry's Pubin ulkoseinään Manneken Pis -patsaan tavoin.
23. Maikki7.4.2010 klo 13:47
Ei se naalijuttu ihan kokonaan ollut aprillipilaa. Tämän päivän lehti antaa lisäselvitystä asiaan.
Vaeltavat naalit ovatkin Hollywood-tähtiä. Ne olivat lähteneet pari viikkoa sitten karkumatkalle kittiläläisen matkailuyrittäjän huskypuistosta, jonne ne olivat vetäytyneet eläkkeelle onnistuneen elokuvanteon jälkeen. Ohjaaja Joe Wright tekee parhaillaan elokuvaa, josta osa kuvattiin viime kuun lopulla Kuusamossa. Siihen tarvittiin sekä susia että naali, jotka annettiin mainitun matkailuyrittäjän hankittavaksi. Eläinkuvauksissa käytetään aina kahta yksilöä, varmistukseksi ja turvaksi toisilleen. Vaikka tarhan reunoilla oli kiipeilyesteet, pääsi Heidi livahtamaan ulos ja parin päivän päästä se tuli hakemaan Hannan. Sen jälkeen ne olivat suunnistaneet läheiselle porotilalle etsien ja löytäen sieltä ruokaa. Matkailuyrittäjä Jääskeläinen on huolissaan, sillä naalit eivät osaa pelätä ja ne saattavat olla jo nälkiintyneitäkin. "Toivoisin saavani niistä tietoa, jotta saisin ne häkillä pyydystettyä ja turvaan puistoon."

...Tunnustan sinisilmäisyyteni... Ja korjaan asian oikealle tolalleen!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *