KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKOT SANOMALEHDISSÄ

246. Ristikot sanomalehdissä

Hui hai16.8.2003 klo 11:55
Uusimmassa paikallislehdessä oli puolen sivun juttu,pääosin kolmiokirjasta, mutta myös ristikoista, joita Kolmiokirja julkaisee. Oheisessa linkissä on koko juttu, kunnes sivuille päivitetään uusi Oulu-lehti, mutta jutun lopussa on lainaus Oulu-lehden verkkosivuilla olleen jutun osasta, jossa käsitellään ristikkoja.

http://www.oululehti.fi/Kaupunkiuutiset.php



Suomen suurin ristikkolehtikustantaja


– Kolmiokirja Oy:n ristikoiden kilpailuvaltti on niiden korkea laatu sekä monipuolisuus, toteaa päätoimittaja Erja Gullstén.

– Yli kaksikymmentä Kolmiokirja Oy:n julkaisemaa ristikkolehteä tarjoavat ratkojille kaikkia tavallisimpia sanaristikkotehtäviä. Yleisin ja tunnetuin niistä on suomalainen kuvaristikko, joka taas muualla maailmassa onkin harvinainen ja arvostettu runsaine piirroskuvavihjeineen. Muita ristikkotyyppejä ovat esimerkiksi uudet suosiotaan koko ajan lisäävät siluettiristikot, kryptot sekä piilosanatehtävät, vanhat perinteiset höyryristikot ja muut erilaiset tehtävät.

Kolmiokirja Oy:n historia ristikkolehtikustantajana alkoi 1978 talon itse kehittämästä Super Ristikot -nimisestä lehdestä. Suuri hyppäys tapahtui 80-luvun lopulla, kun Super Ristikoiden seuraksi yritykseen ostettiin kaksi perinteistä ja laadukasta ristikkolehtiperhettä: Matti-ryhmän hauskat ja helpot lehdet sekä Iisakki-ryhmän lehdet, joista tunnetuin on ristikkolehtiklassikko Iisakin Ristikot. Yhteiseksi nimittäjäksi Kolmiokirja Oy:n ristikkolehdille annettiin Kolmioristikot.

Kolmiokirja Oy osti muuramelaisen sanaristikkolehtiä kustantavan Ruutu-Kolmio Oy:n vuonna 2000. Kaupan jälkeen Kolmiokirja Oy:n julkaisemien sanaristikkolehtien lukumäärä nousi yhteensä yli kahteenkymmeneen. Kustannettavien ristikkolehtien lukumäärän perusteella Kolmiokirja Oy on Suomen suurin ristikkolehtikustantaja.

Suurin osa ristikkolehtien tehtävistä on tarkoitettu aikuisille. Eri ristikkolehdissä julkaistaan siellä täällä lapsillekin ristikoita, ja ristikkolehtiryhmästä löytyy myös monipuolinen lasten ja nuorten tehtävälehti Puuha-Maailma.

Ristikoiden laatijat ovat ihan oma ammattikuntansa. Kolmiokirja Oy:n ristikkolehtien avustajia on kaiken kaikkiaan lähes sata, osa lähettää tehtävänsä sähköpostitse myös ulkomailta. Korkeista tavoitteista kiinni pitävien ristikonlaatijoiden työ on vaativaa. Ei riitä, että hallitsee suomen kielen, on oltava myös visuaalista silmää - ja osattava vielä tekstata ja piirtää. Parhaimmillaan hyvä kuvaristikko on upean ulkoasun ja pettämättömän sanaston lisäksi myös rakenteeltaan hieno ja ehyt.

– Ristikkobuumi on kiihtymään päin. Onhan ristikoiden ratkominen nokkelien älyköiden ja aivoistaan huolta pitävien trendikäs harrastus, Erja Gullstén sanoo.
2. Pena16.8.2003 klo 12:41
Kyllä se visainen Iisakki on mun suosikki. On tullut kotiin kannettuna toistakymmentä vuotta. Takasivullakin mukavia kuva-arvoituksia.

(Uskaltaakohan täällä kehua "kilpailijoiden" lehtiä?) ;-)
3. Eki16.8.2003 klo 12:53
Tämä on avoin areena kaikelle ristikkoaiheiselle keskustelulle. Se seikka että sivujen maksaja tekee Pelikaani-lehtiä, ei tähän vaikuta.
4. 14-vuotias ratkoja17.8.2003 klo 19:57
Jos minä täytän joitakin ristikoita, niin yleensä ne on Kolmiokirjan ristikoita. Visainen Iisakki on munkin lemppari.
Kolmiokirjan ristikkolehdethän painetaan Oulussa, ja mää asun täällä Oulusa! Lehdet on tuttua Oululaista laatua!

Aion lähettää piakkoin Kolmiokirjalle itselaatimiani ristikoita, joita on kymmenisen kappaletta (tavallisia kuvallisia ja kuvatomia ristikoita sekä sijoitustehtäviä). Tein yhden sijoitustehtävän äidinkielen tunnillakin, kun piti lukea omaa tahtia yksi novelli, ja olin ensimmäisenä valmis. Tein sijoitustehtävän siinä ajassa kun muut vielä lukivat!!!!

Ristikoiden laatiminen on IHANAA!!!
(Kun vain vielä oppisin tekemään niitä hyvin, ja jos tietokoneelle saisi ruudukon, niin sen voisi täydentää ja vihjeetkään ei olisi sottaisia ja kuvat huonoja!!!)

d=)



OULU RULES!!!!!!!!!!!!!!!!
OULU RULES!!!!!!!!!!!!!!!!
OULU RULES!!!!!!!!!!!!!!!!

(Onko kukaan muu samaa mieltä?)

d=)
5. Eki17.8.2003 klo 20:46
Pelikaanienkin toimitus on Oulussa ;.b
6. 14-vuotias ratkoja18.8.2003 klo 14:49
Niinpä niin! d=)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *