KESKUSTELUT > RISTIKOT > RIETAS PELIKAANI

2395. Rietas pelikaani

Jukkis26.2.2006 klo 13:12
Punainen Pelikaani 1/2006:ssa oli avoristikko (Teemu Pallonen/Reima Mäkinen), johon tuli ratkaisusanaksi mm. RIETTAUS. Vihjeenä oli tämmöinen kuva:
http://www.angelfire.com/pe2/jkks/Ristikot/Pupe1_0 6/

Joku asianosainen (laatija, kuvittaja, päätoimittaja) voisi nyt kertoa, mitä tuo kuva esittää. Muutkin tietysti voi asialla spekuloida.
2. Reima Mäkinen26.2.2006 klo 14:04
No siis, se esittää riettailua olematta rietas. Ainoa vaihtoehto kokoperheen ristikkokuvituksessa. Noissa kuvissa on pakko käyttää jonkin verran stereotyyppistä kuvastoa, esim. blondia tässä. Sellainen on tietenkin aina ikävää. Pahoittelen.
Toki voisi ajatella myös että siinä kuvassa on näkyvissä merkkejä ja muistumia miesten eroottisten lukemistojen kuvastosta. Siis että sellaisella sopivalla yli 90 asteen tulokulmalla kuvan pystyy tulkitsemaan vastaussanaa vastaavaksi. Semioosishan syntyy semanttisella ja pragmaattisella tasolla. Barthes taisi jo -60-luvulla huomata, että se on hyvin paljon tulkitsijasta kiinni. Ja piirtäjäkin esittää vain oman ehdotuksensa sopivaksi koodiksi. Ei siihen dekoodaukseen paljon pääse vaikuttamaan. Jos taas ihan sosiaalipsykologina koittaisi, niin kyllä se aika vaikeaa on saada mukaan noin pieneen tilaan riittävästi vinkkiä modaliteetin tasosta. Mutta ehkä juuri tämä onkin se ratkaisemisen viehätys? Kuvitus syntyy aina nopeiden assosiaatioiden varassa. Tässä varmaan mieleeni tuli muudan Robert Crumbin piirtämä kuva Weirdo-lehden takakannesta. Siinä oli (paljon paremmin toteutettuna ja hieman isommassa tilassa) vastaava kuva-aihe. Tulkitsin kuvan riettaaksi ja siitähän se sitten syöpymään mieleen.
Näillä sanoilla pesen pelivälineeni tästä keissistä. Vastuuhan on päätoimittajan, tms. :-)

Riettaus yleisesti on sitäpaitsi hyvin tulkinnanvaraista. Että olisiko teksti ollut mielestäsi tässä parempi? Kerran tarjosin yhtä piirrosta vastaussanalle kumi, ja se jäi sensuurin haaviin. En voi sitä oikein vieläkään ymmärtää, kun kuitenkin minihameisia ja nakuja saa piirtää. :-)
Vakavammin puhuttuna, minusta on juurikin hyvä ottaa huomioon, että kovin erilaiset ihmiset lukevat ja täyttelevät ristikoita. Siksi pyrin myös omaehtoisesti sensuroimaan likaista mielikuvitustani.
3. kp26.2.2006 klo 18:35
"Näillä sanoilla pesen pelivälineeni tästä keissistä. Vastuuhan on päätoimittajan, tms. :-)"

Tottahan tuo on. Päätoimittajan velvolisuus ja vastuu on
viimeisenä lenkkinä katsoa, mitä lehteen päästää...
-Vaikka kuinka laatijalle antaa vapauden...
4. JPQ26.2.2006 klo 20:43
Valitettavasti angelfireen olevaa linkkiä en saa auki.
Reima Mäkinen: miten kuvitit tuon sanan ?
5. JPQ26.2.2006 klo 23:03
Sain nyt näkymään kuvan ja on kyllä varmaan kun pitää laittaa vihjeet
sopivikisi joka ikäryhmälle ja ihmistyypille.
6. Teppo26.2.2006 klo 23:06
JPQ: "pitää laittaa vihjeet sopivikisi joka ikäryhmälle ja ihmistyypille"

Ei olekaan vaikeaa ollenkaan.
7. Jukkis27.2.2006 klo 13:40
Edelleen puuttuu vastaus kysymykseeni: Mitä tuo kuva esittää?

Alakouluikäinen tyttäreni välillä tutkii kiinnostuneena ristikoita. Mitä olisin vastannut hänelle, jos hän olisi kysynyt minulta mitä on "riettaus" ja miten se liittyy tuohon vihjekuvaan? "Täti on juonut liian innokkaasti piimää"? "Tädillä on rabies"?
8. kp27.2.2006 klo 14:47
Viittaan edelliseen kommenttiini. Päätoimittajan virka on
taiteenlaji, jonka harvat osaavat...
9. ö27.2.2006 klo 15:36
Jukkis> Saattaa jo ollakin aika selittää tyttärelle tällaistenkin sanojen merkityksiä. Muuten hän pian oppii ne muualta.
10. tjn27.2.2006 klo 15:54
RIETTAUS = siivottomuus, siveettömyys, likaisuus, säädyttömyys, sopimattomuus jne..

Ihan riittävän hygieeninen vihjekuva.
11. RA27.2.2006 klo 16:08
RIETTAUS on myös yhtä kuin huonotapaisuus.

Jos noita päämerkityksiä (?) on tarve (?) poisselittää, voisi todeta, että onpas tytöllä epämiellyttävät ja huonot ruokailutavat.
12. Jukkis27.2.2006 klo 16:09
No sanokaa nyt sitten, että mitä se hygieeninen kuva esittää, jos se on kerta niin oiva tilaisuus opettaa lapselle jotain oleellista.
13. kp27.2.2006 klo 16:12
Piirtäjä voi antaa vihjeen. Mitä on tuon tekemisessä ajatellut.
Oksentamista se ei esitä. Sillä se ei ole riettautta...
14. JPQ27.2.2006 klo 16:29
Teppo: joskus on. Olen melko varma.
15. RA27.2.2006 klo 16:45
Noh..., minusta se esittää

A) naista, jonka suusta valuu spermaa
B) naista, jonka suusta valuu viiliä
C) naista, jonka suusta valuu jäätelöä
D) naista, jonka suusta valuu jotakin muuta vaaleaa syötävää ("ruman" ahminnan seurauksena)
E) naista, jonka suusta valuu sylkeä tai kuolaa

Vaihtoehto A viittaisi riettaus-sanan säädytön-, siveetön-, jne. merkityksiin. Tosin; oikein tarkkaan ajatellen aika huonosti tai asenteellisesti :-) . Vaihtoehdot B-E viittaisivat yleisemmin huonotapaisuuteen tai ylilyönteihin.

Kuten kp totesi, ainoastaan piirtäjä itse voi sanoa, mitä HÄN ajatteli. Me muut voimme sanoa, miltä se meistä näyttää ja mitä ajatuksia herättää. Hah, vähän kuin taiteissa yleensäkin. :-)

PS. En (ole) puhu(nut) mitään "oivasta tilaisuudesta" tai "oleellisen opettamista".
16. Jukkis27.2.2006 klo 17:03
Oiva analyysi, lähes tismalleen sama kuin omani. Joku suun vaahtoamista aiheuttava sairaus (rabies?) vielä voisi olla listassa. Ja koska ratkaisuna on RIETTAUS, ei noista oikein muut kuin A täytä kunnollisen vihjeen määritelmää. Ihan kiva.

(En tarkoittanutkaan sinua, RA, sinun viestisi änkesi ö:n ja tjn:n viestien perään ennen omaa vastaustani.)
17. Eki27.2.2006 klo 17:31
Olen ainakin sen verran huono päätoimittaja, että en välttämättä ehdi nähdä jokikistä vihjettä ja piirrosta, jotka lehteen menevät. Kumin (kondomin) olen tosiaan vaihtanut ja pyytänyt sen jälkeen olemaan käyttämättä sitä piirroksena, joten ehkä tajuatte, että suusta valuvaa spermaa en myöskään missään ristikossa ehdoin tahdoin näe. Sanalle riettaus olisi tekstivihje kieltämättä parempi.

Olen pahoillani kaikesta aiheuttamastani hämmennyksestä, mutta täydellistä päätoimittajaa en vielä ole tavannut. Tavoite meillä osaamattomillakin on korkealla.
18. Eki27.2.2006 klo 17:35
Niin, sen verran tuosta kuvan "oikeasta tarkoituksesta", että luulen Reiman takstissään tarkoittaneen sitä, että hän teki Robert Crumbin riettaalle tyylille "kunnianosoituksen", jonka sisältö ei hänelle itselleenkään ollut selkeä vaan se jätti varaa tulkintoihin, kuten taide usein. Crumbin tyylisenä "voi vain arvata, että on kyse jostain riettaasta".
19. Teppo27.2.2006 klo 17:43
Muistan jo poikavuosilta ristikoista vihjeen KUPPATAUTI, vastaus LUES. Eikö se voita riettaudessaan riettaudenkin?
20. Jukkis27.2.2006 klo 22:51
Jaa, että Robert Crumb.

Vissiin sitten inspiraationa on ollut Honeybunch Kaminski, vai?

Tosin "voi vain arvata, että on kyse jostain riettaasta" ei ehkä ihan hyvin kuvaa tätä.

(Ja semmoinen varoitus herkimmille lukijoille ja alle 18-vuotiaille , että linkin takana on kuva, jonka rinnalla jopa Punaisen Pelikaanin riettailukuvitus kalpenee. Mutta se on taidetta, ja ilmeisen inspiroivaa sellaista.)

http://www.angelfire.com/pe2/jkks/Ristikot/Pupe1_0 6/index2.html
21. Tellus28.2.2006 klo 00:32
Mielestäni kuva on epämiellyttävä ja hölmö.
Tarkoittaako rietas samaa kuin vastenmielinen? Mielestäni rietas tarkoittaa hieman yliseksuaalista, mutta silti kiinnostavaa. (usein kuvaa)
22. Lettu28.2.2006 klo 14:44
Kiinnostavaa? löytää lastenritikkolehdestä (Kirppu) anagrammitehtävä, missä haetaan vastinetta sanalle ’rietas’, jonka lisävihjeenä annetaan ’siitä seuraa’ > ’------’. (En muista aivan tarkkaan vihjeen oikeaa muotoa, mutta idea on jokseenkin oikein.)
No helppo kuin mikä, sillä haettu sana on tietysti ARESTI. Mutta sen haluaisin tietää, kuinka tämä sanapari liittyy toisiinsa.

Kysymyksiä:
Voiko lapsi olla rietas? Voiko riettaudesta saada arestia? Mitä on aresti? Onko aresti juridinen ja/tai kurinpidollinen toiminpide?
Onko laatijalla/päätoimittajalla tapahtunut ”työtapaturma”? Onko kyseesssä Moraalinen Opetus? Onko tämä esimakua Tulevaisuuden Visiosta lastenkulttuurissa?
23. jupejus28.2.2006 klo 14:48
Pikavilkaisulla aivan aresti / rietas muu peruste lienee kysymyksessä
24. kp28.2.2006 klo 15:00
Lastenristikkossa...???
-Aina vain paranee.
25. Sakke28.2.2006 klo 15:04
Nyt KP varmaan kirjottaisi jos kehtaisi (vaikka näyttäähän tuo kehtaavan mitä vain), että: "Ai. Se ei ollutkaan Pelikaanissa, vedän innostukseni takaisin ja pyyhin kuolat suupielestäni."
26. kp28.2.2006 klo 15:33
Nyt meni yli hilseen...
Ei ole kysymys missä lehdessä on mitä, vaan ihmettelin
LASTENRISTIKOSSA olevan tuon...
Muistaakseni Eki ihmetteli aikoinaan sanaa...
oliko se joku testik.... tai joku siihen viittaavaa.
Moka on aina moka....
27. Jaska28.2.2006 klo 17:07
Lettu & knit. Ihmettelitte, miten rietas ja aresti liittyvät toisiinsa muutoin kuin anagrammina. Rietasta käytettiin ennen vanhaan yleisesti kirosanana, ja ehkä vielä nykyäänkin jossain Jumalan selän takana. Muistammehan kaikki kouluajoiltamme Kyösti Vilkunan novellin Karoliinin korvapuusti, jossa Simuna Antinpoika siis antoi fiinille Ludvig XIV:n hoviherralle kunnon mäjäyksen saatesanoin "riettahan liero", koululaisten nykykielelle käännettynä "vitun homo". Rietas tarkoitti ennen vanhaan myös paholaista, joten pelkkien perkeleittenkin suoltaminen voidaan tulkita riettaudeksi. Rietas voi siis olla sekä sanoissa että teoissa rivo, ja jos riettailija on alle kymmenkesäinen koululainen, on edellinen vaihtoehto nykymaailman aikaankin todennäköisempi. Sen sijaan lienee jo harvinaista, että opettaja uskaltaa määrätä pikku pilteille arestia ko. "välimerkkien" viljelystä. Ehkäpä Kirpun lastentehtävän laatija kuuluu itsekin sukupolveen, joka vielä lasten kasvattajana tuntee sanan kuri.
28. Lettu28.2.2006 klo 19:24
Jaska > Oli kiva lukea kommenttisi ja sitä paitsi sangen sivistävää luettavaa. Itsekin pohdin tuota 'rietas'-sanan verbaalista olemusta ja sitä kautta arestin saaminen olisi anasaittua - kotiarestina tai jälki-istuntona. Täytyykin tarkistaa tuo tehtäväkohta uudelleen ja korjata mahdolliset virheet, jos niitä olen esittänyt.

Mitä sitten tulee alkuperäiseen aiheeseen, eli kuvaan, niin siitä jäi mieleeni silmät. Naisella on lasittunut katse, mikä tekee tilanteesta pysähtyneen ja pelottavan. Taiteellisesti kuvaa voi pitää hätkähdyttävä ja moniselitteisenä. Ehkä Eki järjestää joskus näyttelyn/kirjan ristikkokuvituksista ja niihin liittyvistä teksteistä.
29. heli k1.3.2006 klo 09:08
Sympatiani on täysin Reima Mäkisen puolella. Lähes kohtuuton kuvitettava. Näissä pikkutilojen kuvissa on pelailtava enemmän tai vähemmän stereotypioilla (en voisi kuvittaa blondilla sanaa 'espanjatar' ja perustella tekoani sillä, että "kyllä Espanjassakin on vaaleatukkaisia"). Tässä kyseisessä tapauksessa stereotyyppinen kuvaus johtaisi pornolehtitasolle, joka ei olisi ollut sopivaa. Reiman ratkaisu on mielestäni ihan kelvollinen. Itse olisin varmaan piirtänyt jotain nahkahousuja ja ruoskia - ja saanut näpeilleni viimeistään täällä.
30. jupejus1.3.2006 klo 11:11
Vähän samaa mieltä heli k:n kanssa, että joskaan ei tuo kuva niin huippuonnistunut niin hyvä yritys kuitenkin, jos "riettaus" nimenomaan pitää piirtää.
Riettaushan olisi varmaan helppo piirtää, mutta sitten siihen puuttuvat arvatenkin lehden tuottaja tai ristikon julkaisija, ja varsinkin, epäilemättä - sitä suuremmalla syyllä, mitä onnistuneemmin riettaus on piirretty.
31. Jukkis1.3.2006 klo 11:21
Minua kyllä ihan pikkuisen hämmennyttää se, että suustaan spermaa valuttavan blondin kuvaa pidetään ihan hyvänä kuvituksena ristikkoon.
32. tjn1.3.2006 klo 11:26
Jukkis:
Oletko ihan varma, että kaikki muutkin näkevät kuvan samoin kuin sinä?
33. MM1.3.2006 klo 11:38
Täytyykin peruuttaa toi Eränkävijä & Erotica-lehti, ja tilata Pelikaani. Saako sen Eki jossain "huomiota herättämättömässä" pakkauksessa?
34. Eki1.3.2006 klo 11:45
On nykyisin nuo kiiltävät kannet, niin ei kehtaa jotain niin hienoa piiloon panna.
35. 1.3.2006 klo 12:21
Kyllä tossa kuvassa taitaa olla Courtney Love.
36. Jukkis1.3.2006 klo 12:28
tjn:
En tietenkään ole varma. Pikemminkin olen varma siitä, että jos tuo kuva näytettäisiin suurelle joukolle ihmisiä samalla kertoen, että kuva esittää riettaus-nimistä asiaa, niin joukosta löytyisi muitakin tulkintoja kuvan sisällöstä. Eri syistä, joista yksi on se että moni ei kehtaisi tunnustaa, mitä kuvittelee kuvan esittävän.

Miksi sinä et antanut samalla omaa tulkintaasi kuvasta?

Tuo Courtney Love on muuten paras tähänastisista vaihtoehtoisista tulkinnoista.
37. Lettu1.3.2006 klo 13:41
Anagrammitehtävän korjaus:

rietas - Mikä rangaistus? - ......

Vahvoja ilmauksia sisältävä sanatehtävä. Todennäköisesti lapset ajattelevat 'rietas'-sanaa kirjainjoukkona, mikä uudelleen järjestettynä vastaa esitettyyn kysymykseen ja vastaavat oikein, sillä lapset eivät välttämättä pohdi syyn ja seurauksen mukaista kytköstä: rietas - rangaistus - aresti.

Mielestäni tässä tapauksessa laatijalla on ollut omat tarkoitusperänsä tuota sanaleikkiä suunnitellessaan, ja näin ollen tehtävään on ujutettu moraalinen piilo-opteus suotuisaan maaperään.
38. heli k1.3.2006 klo 14:31
>Jukkis: "Minua kyllä ihan pikkuisen hämmennyttää se, että suustaan spermaa valuttavan blondin kuvaa pidetään ihan hyvänä kuvituksena ristikkoon."

Vaikea sanoa, mitä itse olisin tehnyt, jos ko. ristikko olisi ollut piirrettävänäni. Olisinko (itse)sensuroinut kohdan ja vaihtanut vihjeen sanalliseksi?

Aina silloin tällöin vaihdan laatijan pyytämiä kuvituksia sanalliseen muotoon, joko kiireen takia tai siksi, että pyydetään (minulle) mahdottomia. Taannoin eteen tuli kuitenkin vastaava tilanne, kun toni pyysi IS:n ristikkoon kuvaa sanalle tussut. Älähdin, koska en tiennyt kuin yhden merkityksen sanalle. Lopulta kuvaan tuli tossut, eikä tämänkaltaista äläkkää päässyt koskaan syntymään.

Moraalisista syistä kaihdan kuvissani myös esim. tupakanpolton kuvaamista. Sen sijaan sulokkaita naisia piirtelen ihan mielikseni.
39. Matti1.3.2006 klo 15:54
Moninaiset ovat piirtäjienkin murheet. Tussut :-)
40. Eki1.3.2006 klo 15:59
Niiden siis piti olla tyhjentyneet renkaat.
41. Jukkis1.3.2006 klo 16:00
Seuraavaksi varmaan laatija laittaa pääkuvasta tuleviksi lauseiksi JORMA SEISOO ja MULTA TULI.
42. Jaska1.3.2006 klo 16:36
Amsterdamissa on muuten kapakka nimeltä Multatuli, ilmeisesti kirjailijan mukaan. Panepas PH seuraavaan piilosanaasi... ja kovisten laatijoillekin vihjevinkki - VAAN SULTA EI?
43. Pam1.3.2006 klo 20:13
Aika erikoinen kuva ollakseen "rietas", mutta sopinee jos todellakin haetaan sanaa, jonka merkitys on Nykysuomen sanakirjan ajalta... :-p

Pikkulasten äitinä mieleen tulee lähinnä että suupieli tuolla falskaa, vai tuleeko peräti nenästä asti.
44. Taata1.3.2006 klo 21:20
Heli K:lle ja muille kiinnostuneille

Tussuilla palloilla piti juniorina pelata pallopelejä. Niin taval-
linen sana noihin aikoihin. Lyönnit ja potkutkin saattoivat
olla tussuja... Ei me tiedetty tuollaisia Heli K:n ilmeisesti
ajattelemia nykyajan ilmauksia tuolle sanalle. Pallo oli tussu,
kun siinä ei ollut tarpeeksi ilmaa tai oli muuten hajoamassa
tai lyönti tai potku ei lähtenyt tarpeeksi napakasti.

Minulla oli saumoista ommeltu jalkapallo, johon oli saatava
lisää ilmaa, kun oli niin tussu. Mentiin poikien kanssa Essolle.
Huoltoaseman setä laski ilmaa menemään. Ei kelvannut
pallo heti, kun oli vielä liian vähän ilmaa ja oli tussu. Mies
laski ilmaa lisää, jolloin sisuskumi räjähti ja nahkapallo pääl-
lä halkesi saumoistaan. "Joko nyt on tarpeeksi ilmaa", mies
kysyi ja jatkoi hommiaan. Ei ollut itku kaukana. Ei siihen
aikaan ollut tällaisia kuluttajasuojia kuin nykyään. Auton
pumpulla olisi tuollaiseen saanut ilmaa, mutta ei tavallisella
pyörän pumpulla. Sitten piti venttiili vielä taiteilla sisään ja
solmia pallon narut kiinni. Mutta sen pallon taru oli loppu, kun
räjähti miehen laskiessa liian reippaasti ilmaa siihen.

Myöhemmin kaupoista saattoi saada näitä uudenaikaisia
palloja, mutta silloin sitten myös paljon tussuja palloja oli
joukossa, joihin ei saanut ilmaa, kun myyjien mukaan jotkut olivat keksineet puhkoa niitä vieressä sijaitsevilla tikuilla.

Tässä tussusta hieman juttua Helille. Luulisin tämän riittävän
niin, ettei tarvitse ruveta enempää muistelemaan.
45. Taata1.3.2006 klo 21:22
Piti olla, että tikoilla...
46. Lettu2.3.2006 klo 09:59
Hyvänä haastajana Reima Mäkisen kuvalle löytyi Apuristikot-lehdestä (7/2005, s. 27), missä kuvittaja MM on ilakoinut aikuisten seksileikillä. Kuvallisen vihjeen ratkaisusana on ALISTUS.

Kuvaus:
Alaston mies nelinkontin lattialla suitsittuna. Hänen päällään istuu alaston blondi pukeutuneena harmaisiin stay up -sukkiin ja punaisiin korkokenkiin. Piiska valmiina antamaan vauhtia, jos äijä alkaa ryppyleimään. Mies näyttää hymyilevän, mutta tarkempi silmäys kuvaan kertoo totuuden. Miesparan suupielet nousevat ylöspäin tiukalle vedetyn suitsen avulla.
Naisella näyttää olevan kivaa, kun taas miehen otsasta kirpoaa jo hikipisaroita. Riemukasta riettautta.
47. MM2.3.2006 klo 11:55
Tarkka oli Letun sanallinen kuvaus;
http://www.kolumbus.fi/markku.makela/Kuvat/alistus .jpg
48. Lettu2.3.2006 klo 13:00
MM > Kyllä kuva voittaa sanallisen kuvauksen. Rohkea veto. Tuliko muuten palautetta niin hyvässä kuin pahassa?

Tuo kyseinen ristikkolehti kokeili rajojaan myös sivulla 7, missä kuvittaja P. Mäkelä ilmitoi ratkaisusanan PIERAISTA.

Kuvassa ei ole mitään epäeettistä, sillä vihjekuvaan P.M. on piirtänyt täysissä pukeissa olevan jannun, joka tuskaisesta ilmeestä päätellen kärsii kivulloisesta ilmavaivasta. Jotta ratkojalle ei olisi jäänyt epäselväksi kuvan sanoma, on kuvittaja piirtänyt persuksesta lähtevät vauhtiviivat kolmen kuplan tehosteella.
49. Aulikki Nenonen2.3.2006 klo 14:36
Pari päivää sitten Heli K. kirjoitti, että hänen olisi pitänyt kuvittaa sana tussu. Miehet selittävät innolla ajatelleensa vain tyhjiä renkaita tai jalkapalloja. Sanakirjat, joihin usein vedotaan, eivät kerro muuta kuin Helille mieleen tulleen "kaunokirjallisen" merkityksen. Nykäsestä en löytänyt koko sanaa ja Pesonenkin kertoi vain Helille mieleen tulleen merkityksen slangisanaksi luokiteltuna.
Slangisanakirja sen sijaan mainitsee toisena merkityksenä tussulle epäonnistuneen laukauksen jääkiekossa ym. Enpä ole koskaan kuullut sitä käytettävän, mutten seuraakaan jääkiekkoa.
50. MM2.3.2006 klo 15:48
Lettu:
Eipä tuota palautetta enää juurikaan tule kumpaakaan laatua. Ihan alkuvuosina, kun tyylini oli ehkä uutta ja rohkeahkoa verrattuna totuttuihin "ylisiveellisiin" ristikoihin, negatiivista palautetta tuli jonkin verran.

Olen ymmärtänyt, kun tilausmäärät ja irtonumeromyynnit ovat kuitenkin suht` korkeita, eikä kustantajakaan ole suitseja minulle laittanut, että enemmän ehkä tyylini lehdessä tuo ratkojia kuin niitä menettää. Mikään itsetarkoitus minulle ei ole jotain "shokeeraavaa" raapustaa, vaan ihan samoja asioita piirustelen mitä kaikille vastaan tulee normaalissa elämässä tai televisiota, lehtiä ym. katsellessa.
Kovasti sokkona joutuisi kaduillakin kulkemaan, jotta välttyisi näkemästä ainuttakaan alusvaate- ja kondomimainosta ;-)
51. Lettu2.3.2006 klo 16:36
MM > Hauska kuulla, että tyylisi miellyttää. Kyllä se kuva ristikossa sai olon hieman hämilleen - enhän ollut ennen vastaavaan törmännyt (siis ristikoissa). Siinä on kuitenkin jotakin niin surkuhupaisaa ja ironista. Väistämättä sympatiat tulevat tuon ukkopahan puolelle noin energisen naisen kommennuksessa.

Keskustelukerhon vaitonaisuus Alistus-kuvasi kohdalla sitä vastoin ihmetyttää, kun sitä vertaa kollegasi tekemään Riettaus-kuvaan ja sen saamaan kiinnostukseen!

Yksi selitys tietysti on se, että Reiman kuva jätti tulkinnalle varaa, kun sinä puolestasi paljastit ihmisluonnon ilkosen alastamona viettiensä vietävänä.
52. Lettu2.3.2006 klo 20:04
Hyi häpeä Herra Pihala: linkki vie suoraan pornosivulle ja se ei ollut todellakaan kivaa. Mielestäni MM:n ja muidenkin kommentit (siis omani mukaanluettuna, missä olin jättänyt tiukkapipoisen näkökulmani taka-alalle) ovat olleet ihan asiallisia. Harmi, että tämä keskusteluosio päättyi näin ikävästi, sillä rajan vetäminen hyvän ja huonon maun välillä näyttää olevan toisille vaikeampaa kuin toisille.
53. Pekka Harne2.3.2006 klo 20:55
Herää myös kysymys, miksi Mr Ylläpito ei poistanut moista linkkivinkkiä. Homeros torkahtanut?
54. Eki2.3.2006 klo 21:43
Linkille saapuu piakkoin noutaja.
55. Sensuroitu2.3.2006 klo 21:52
Sensuroitu
56. Kravattimies3.3.2006 klo 05:37
Olin lukenut tätä palstaa ja sen seurauksena näin "riettaan" kuvan sellaisessakin mihin ei ollut tarkoitettu mitään tuhmaa.

Pyydän siis etukäteen anteeksi asianosaisilta!

Kari Kämäisen ristikko s. 14, PuPe 2/2006

http://au.pg.photos.yahoo.com/ph/kravattimies/deta il?.dir=/37e4&.dnm=6825scd.jpg&.src=ph
57. kari kämäräinen3.3.2006 klo 07:00
Selvästi vetskari jäänyt piirrosvaiheessa kaverilta auki ja ori karannut laitumelle!
58. Jaska3.3.2006 klo 13:48
Joko Kravattimiehellä on poikkeuksellisen rietas mielikuvitus, tai sitten minä olen varsinainen viattomuuden kukka? Piti oikein ratkoa ristikko, mutta mitään ei paljastunut? Paitsi ratkojan kusetus kahdella tähdellä, mistähän hyvästä se toinen tuli? Yhden korjauksen jouduin tekemään, muuttamaan een uuksi erään nelikirjaimisen sanan lopussa. On kyllä ristikkohistorian huonoin kuva ko. henkilöstä. Mutta ristikon pelastaa hauska pääkuva ratkaisusanoineen, vuoden parhaita toistaiseksi! Siitä tuli muuten mieleen tunnettu kansantarina "oriista" ja tervaskannosta. Kyseisen folkloristiikan helmen voi kyllä luokitella riettaaksi leimautumatta siveyden sipuliksi.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *