KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS:N NETTIRISTIKKO

2337. IS:n nettiristikko

Eki6.2.2006 klo 09:35
On tahkottu MM:n kanssa IS:n nettiristikkoa jo toista vuotta.

http://www.iltasanomat.fi/pelit/ristikko.asp

Taiteilijan mielenkiinnon ja -rauhan säilyttämiseksi on ristikossa tästä eteenpäin tuplareunat vihjeille. Onhan se näyttävämpää ja ei se sentään ratkottavaa niin paljon vähennä.
2. Teppo6.2.2006 klo 09:50
Tällä viikolla ei ainakaan voi syyttää ristikkoa sokkeloiseksi. Onpa aukean näköistä joka puolella!
3. Eki6.2.2006 klo 09:58
No juu, tuo taitaa olla avarimmasta päästä. Siinä on loksahtanut palikka toisensa jälkeen onnistuneesti, ja taitaa silti olla helppo. Helppous siitä yleensä ensimmäiseksi katoaa, jos lähtee väkisin avaroittamaan ja/tai tulee huonoja yhdyssanoja tai yksittäisiä sanoja.
4. Eki6.2.2006 klo 10:08
Nytpä muistin tuosta, että oikea alakulma ei meinannut millään asettua ja sitten, kun leimahti, että sille alhaalta neljännelle vaakariville voikin panna sanan koko leveydeltä, se meni helpommin. Oikeassa alakulmassa on kaksi vähän vaikeampaa sanaa (makuasia jälleen kerran, maantietoa ja kulttuuria) ja vielä ristikkäin, mutta ei se helppoutta silti viene.
5. iso S6.2.2006 klo 10:15
Nyt mukaan mahtuu taiteilijan vapauskin ja sen puitteisiin kuuluva liioittelu. Ei tuon ratkaisusanan takia yleensä sentään panna narua kaulaan!

Yläreunassa oleva lintu ei ole aivan höyhenentarkka. Tai ehkä kyseessä ei olekaan kotimainen ranta-lintu, vaan ugandalainen kahlaaja. Siinä tapauksessa kysytäänkin taustalla olevia putouksia, jotka näkyvät törkeän huonosti!

In the foothills of Mount Elgon you will find the XXXX Falls - three beautiful waterfalls. You can simply enjoy the view or take a guided walk to one or more of the falls themselves.

As well as the dramatic scenery, this area has a strong cultural identity, as it is the only area in Uganda where the circumcision ceremony continues to be performed.

Putouksien nimi on tässä muutettu, etten paljastaisi ratkaisusanaa. Jos kysymys on todella tästä ja lisäksi ympärileikkausseremonialla tarkoitetaan tyttöjen ympärileikkausta, paheksun reunojen leventämistä jyrkästi!

Oikeasti ymmärrän hyvin että tuplareunoilla ja riittävän isolla pääkuvalla saadaan elävämpi ja parempi KUVAristikko, jos on saatu pyydystetyksi sellainen kuvittaja joka pystyy tilan hyödyntämään. Näinhän on tässä päässyt käymään.

Turhan tunnontarkka laatija saattaa joutua painimaan omantuntonsa kanssa saadakseen kolkuttelijan vakuuttuneeksi siitä että laadittavan alueen pienentäminen koituu ratkaisijan parhaaksi eikä johdu laatijan laiskistumisesta.
6. iso S6.2.2006 klo 10:22
Ehditte vetää väliin. Joo, helppo oli, hyvin osasin. Tasodiagnoosista olen samaa mieltä, myös siitä että ikärajoitteiselle kullttuurikammoiselle ristikoita vähän ratkoneelle tuo sanapari on ristikon vaikein. Pitäisi kyllä aueta poikittaisten avulla ja loput vaikka vähän arvaamalla, kun kulmaan päästään väljästä aukosta.

Joki oli sentään yhteen aikaan paljon otsikoissa, mutta se ei tietysti auta jos ikää on (hatusta heitettynä) alle 25 vee.
7. Matti6.2.2006 klo 14:54
Yritin vastata kännykällä, mutta 17152:sa tulee aina vastaus. Lähettämässäsi viestissä on virheitä. Tarkista ...
Ja varmaan ei oo virheitä. Kokeilin ristikon numeroksi sekä 6 että 06, ja muutenkin tsekkasin. Ja oikein on ratkottu. Böö!
8. Eki6.2.2006 klo 15:43
Lähetin tiedon lehteen.
9. Matti6.2.2006 klo 15:56
Kiitos!
10. Lettu9.2.2006 klo 16:53
Mainosvartti: mahtavaa – upeeta!

Pääakaupunkiseudulla ilmestyvä ilmaisjakelulehti ’KAUPUNKILEHTI Vartti’ (kustantaja: Sanoma kaupunkilehdet) on piristävä lisä mainospostin joukossa. Lehti ilmestyy kaksi kertaa viikossa postijakeluna.

Nopealla silmäyksellä lehden käy läpi, mutta se ei lennäkään heti sen jälkeen paperikeräykseen sadattelujen kera; näet nimittäin lehden loppupäästä löytyy sen paras anti - ristikko. Laadukasta Sanaris-tuotantoa edustava tehtävä (koko: 27 x 15) ei ole tuottanut pettymystä , sillä se on perusristikkotavaraa ilman jippoilua ja lällyilyä. Siistiä!

Perustelut:
Vaikeusasteeltaan helpohko, mutta sanastoltaan monipuolinen (Eki). Kuvitus selkeän hienostunutta (Heli Kärkkäinen).

Lehti mainostaakin itseään näin: ”Lehti josta lukija maksaisi jos voisi!” Mutta onneksi ei tarvitse, ainakaan vielä...

Hyvää työtä Eki ja Heli! Olette tuoneet iloa niille, joilla ei ole mahdollisuutta investoida ristikkolehtiin tai muihin ristikkojulkaisuihin puhumattakaan tietokoneista ja nettiyhteyksistä. Kiitos.
11. Kravattimies29.5.2006 klo 09:43
Laatija: Erkki Vuokila. Ulkoasu: Markku Mäkelä. IS:n nettiristikko (osoite säikeen alussa) näyttää todella hyvältä viikko viikon jälkeen ja se on oikein mukava ratkottava. Pääkuvasta tuli hauska lause taas tänään. "Heh-heh!"
12. tonimikael29.5.2006 klo 11:13
Taas erittäin hieno osoitus (sanasto, lauseet) Ekin epäilykset riisuvasta ammattitaidosta. Ja kieltämäti tuo Markkupoika osaa piirtää ihan nätisti. :)
13. Eki29.5.2006 klo 11:21
Kettuilua hymistelystä vihjanneille?
14. tonimikael29.5.2006 klo 11:36
Uppittaeijaa.
15. PM29.5.2006 klo 14:15
Olihan siinä ihan kehityskelpoisen oloista yritystä.
16. tonimikael29.5.2006 klo 14:18
Veljekset kommunikoivat vain netitse?
17. Eki5.6.2006 klo 10:09
Jo muutaman viikon olen tätä päivää pelännyt. Tänään julkaistaan Iltiksen netissä se ristikkoni, jossa on eräs pahamaineinen unkarilainen kaupunki.

Vakavasti ottaen: tilanteen mukaan, kuten olen usein sanonut. Olen myös kertonut, että tuollainen pieni ristikko ei ole helppo laadittava, jos kuvasta lähtee asiaa kahteen suuntaan. Pohjaa ei pysty laadinnan edetessä muuttamaan monella tavalla. Yhden tai kaksi sanaa pätkäisemällä olisi voinut päästä kaupungista eroon. Mutta sitten olisi avaruudessa vikaa.

Semmoista.
18. KP5.6.2006 klo 10:31
Älä veikkonen huoli. -Jos tuota kaverit ei tiedä, niin ei
sitten mitään...
19. Eki5.6.2006 klo 10:49
Tässä me kollegojen kesken vitsaillaan ja kansalla on hauskaa.
20. iso S5.6.2006 klo 11:04
Miksiköhän päässäni alkoi soida Beethovenin viidennen sinfonian (Kohtalonsinfonia) alkutahdit: ta-ta-ta-taa, ta-ta-ta-taa? Ei kai yksi mahapaineinen kaupunki voi olla niin kohtalokas - siihen vastata voineeko Ken?
21. Eki5.6.2006 klo 11:07
Voipi olla sinne päin. Vihje on nimittäin "kahden saman tavun unkarilaiskaupunki".
22. iso S5.6.2006 klo 12:24
Kunhan ei vain joku sinisilmäinen lue sitä takaperin...
23. Taata5.6.2006 klo 14:42
Heti tuli mieleen nurinpäin ja siinä sitä taas ollaan! Taas
tuli KP:lle sauma sanoa jotain. Täydellistä ristikkoa ei ole
vielä tehty eikä varmaan tehdäkään. Samat puutteet kaikil-
la, mutta toisille naristaan vain enemmän. Johtuu varmaan
kielen rakenteestakin?
24. iso S5.6.2006 klo 14:45
En usko että ainakaan minun kieleni rakenteessa olisi mitään sellaista mikä ohjaisi narisemaan KP:lle. Jos painottunutta narinaa esiintyy niin syy on syvemmällä.
25. Taata5.6.2006 klo 17:59
Nyt taas atattaa niin vietävästi, sillä taas tulivat atat ristik- koon! On tämä elämää!

Suomessa on liikkeellä nyt uusi suuri kovakuoriainenkin, mutta ei taida päästä ristikoihin, kun kantavat kaikki löyty- neet yksilöt yliopistolle tutkittaviksi, kun on niin hirmuisen suuri ötökkä. Uroksella vielä sarvikin päässä. Liika on liikaa tutkijoillekin.

Taata näki Misun kanssa jonkin aikaa sitten portillamme kuolleena yhden tällaisen. Myöhemmin vasta oli lehdessä juttua tästä sinänsä harmittomasta eläimestä, jonka toukat ovat jopa hyödyksi komposteissa möyhiessään ainesta. Täysikasvuinen yksilö elää vain muutamia viikkoja.

Niin atasta piti puhuman. Ei lymynneet atat nyt Unkarin tun-
netuimmassa kaupungissa, joka loisti tällä kertaa poissaolol- laan. Pitäisi antaa nämäkin atat KP:lle hoitoon, vaikka näin makustelemalla ei silmien väri selvinnytkään.
26. Taata5.6.2006 klo 18:56
Oikeasti Eki kysyisin, että kuinka paljon sinulla on hyllyttä-
määsi tuotantoa odottamassa korjailuja ja mahdollisesti
uutta tulemista vai viskaatko saman tien avoarkistoon?
Tällaisista jälle jääneistä itsesensuurin hylkäämistä tuotok-
sista voisi julkaista vaikka laadintaoppaan yhteydessä vali-
koituja otoksia. Et kai sentään aina väännä jokaista laati-
musta väkisin loppuun ja johonkin lehteen?

Onhan se henkisesti tosin köyhää jonkun TATAN takia hylätä
päivän tai viikon työ, koska ei se tavalliselle ratkaisijalle mer-
kitse useimmiten yhtään mitään. Jos ristikko on muuten mo-
nipuolinen ja siellä ovat vielä nuo lauseetkin, jotka sitten
liian tiheään sijoitettuna aiheuttavat juuri tätä pelivaran pie-
nenemistä á la Aulis.

Samaa koskee noita muutamia etu- ja loppupiiloja, mutta
täysin orvot ruudut ovat eriasia samoin kuin peräkkäiset
piilokirjaimet esimerkkeinä mainitakseni. Tätä asiaa voi ka-
luta pitempäänkin enkä nyt tässä tällä kertaa jouda sitä
sen perusteellisemmin pohtia.
27. Eki5.6.2006 klo 19:15
En tiedä, kuinka epäselvästi itseäni ilmaisen, mutta luulisi tuosta ymmärtävän, ettei tässä mitään korjattavaa hylkyvarastoa ole lakkarissa.

Ja jos joku kp:n ja atat pitää esillä, niin Taatahan se. Itse en ymmärrä puoliakaan Taatan puheista ja ymmärrettävästä puoliskostakaan en aina asiayhteyttä oikein löydä. Ehkä sitä ei olekaan. Mahtuuhan maailmaan kirjoitusta eli annetaan kaikkien kirjoittajakukkien kukkia.

Seuraavanlaiset lauseet mielelläni tajuaisin, sillä tämähän liittyy selvästi ristikoiden sisältöön ja jotenkin olen aavistavinani, että tässä on ymmärretty jotain väärin: "Aulis vaihtelee vihjeitä eikä laita aina samaa tuttua Wirtasta,
mutta jos Aulis olisi Eki, niin silloin asia olisi kenties toisin?"
28. kp5.6.2006 klo 20:58
Taata
Tokkopa sie oot maapallolta ollenkaan, kun siuta ei
ymmärretä? -Ei miuakaan. En siis ole maasta tästä...
29. Eki5.6.2006 klo 21:06
No nyt nappas. Mitäs "me" maan asukkaat "korkeamman eliömuodon" jutuista ymmärrettäisiin.
30. Taata5.6.2006 klo 22:36
Nyt selvisi ainakin se, että Eki et ole sellainen arkistoihmi-
nen, joka arkistoisi hylkykappaleita vaan tuhoaa ne, mikä
saattaa olla toisaalta vahinkokin tutkijasielun kannalta.
Niistä voisi nähdä laadintamenetelmän ja uran kehittymisen,
jos henkilöhistoriaan joskus tarkastelisi. Minua kiinnostaisi
erilaiset tutkimusaiheet.

Mitä nyt et muka suorasta tekstistä ymmärtänyt? Lauseet
ainakin ovat täydellisiä ja välimerkit paikoillaan eikä mitään
humalaisen sähkösanomatyyliä, josta näkee esimerkkejä.

Jos tuosta Atos Wirtasesta otit herneitä nenään, niin tarkoi-
tin sitä, että kun katsoin tuota kirjaasi tässä pöydällä, niin
siinä ei ollut mainintaa tuosta automerkistä Auliksen risti-
kosta, mutta kylläkin pari muuta vaihtoehtoa. Automalli lie-
nee sitten niin uusi, että ei ole ehtinyt? Siitäkö tässä nyt
minulle vihoitellaan. Ja vielä tuo Lillian Gishin tapauskin!

Taas eilen oli niin hiljaista, että eikö tänne nyt kirjoittajia sitten sovi, vaikka olisikin ulkopuolinen ainakin jossain suh-
teessa? Minäkö tässä olen ukkosenjohdatin kaikelle pahan-
tuulisuudelle? Leimattu iäksi?
31. Eki5.6.2006 klo 22:53
En arkistoi hylkykappaleita, koska niitä ei tule. Jos ristikosta löytyy paha virhe, kyllä se tulee korjatuksi melkein saman tien. Laadintatyylini muutokset siis näkyvät julkaistuista ristikoista.

Minun kirjani ja minun ristikkoni ovat eri asia. Kirja on tehty etenkin ratkojille. Minun ristikkoni välttävät useimpien siitä löytyvien tietojen käyttöä. Atos-sanalle käytänkin useammin jotain sanaleikin tyyppistä vihjettä, joita taas ei kirjassa kerrota.

Eikös tuo Atos-automerkki, jota Suomessa ei edes myydä, ole pikemminkin Hyundain malli? Jos tuonne kirjaan kaikkien sanojen kaikki netistä löytyvät merkityksen keräisi, niin a) siinä menisi ikä ja terveys ja b) ne siitä sitten leviäisivät käyttöön, vaikkei kannattaisikaan.

Se, kuka saa osakseen ja kuka jakaa pahantuulisuutta, onkin jo monisäikeisempi ja -suuntaisempi juttu. Ja kuka mitäkin asiaa oikeasti pitää esillä.
32. corona6.6.2006 klo 00:18
"Jo muutaman viikon olen tätä päivää pelännyt. Tänään julkaistaan Iltiksen netissä se ristikkoni, jossa on eräs pahamaineinen unkarilainen kaupunki."
- Eki -

Vai sillä tavalla. No ei auta muu kuin tarttua paholaista sarvista ja mennä tsekkaamaan millaisesta paikasta Eki on nähnyt painajaisia viikokaupalla.

Infon perusteella ihan tutustumisen arvoinen paikka.
Junayhteys Wienistä Budabestiin kulkee tämän kaupungin läpi, joten turistikohteena saattaa olla hyvinkin merkittävä kaupunki.

Kotisivu on ainakin visuaalisesti hyvin toteutettu, ja se antaa nippelitietoa sivulla vierailevalle. Valitettavasti Historia-linkki ei auennut, joten historiasta kiinnostuneet joutuvat hakemaan tietoa muista lähteistä.

http://www.tata.hu/
33. corona6.6.2006 klo 00:21
Sorry: Budapest
34. Eki6.6.2006 klo 07:44
Vastaan coronalle säikeessä 2681 "Etsitään uusia paikkoja!" Tämä ei enää erityisesti liity IS:n nettiristikoihin.
35. pk20.8.2006 klo 01:50
loppupiilo...
36. Eki21.8.2006 klo 08:25
Näkyy olevan ajankohtainen tällä viikolla.

Tuossa linkissa on se vika, että viimeistään viikon päästä on jo toinen ristikko sen takana.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *