KESKUSTELUT > RISTIKOT > SILUETTIRISTIKOISTA

2324. Siluettiristikoista

EJlo29.1.2006 klo 20:13
Matille kysymys ?
Ihmettelin harmitteluasi siluettien poisjäämisestä, sillä se oli usein ainoa tehtävä, jota en tiistai-Iltiksestä lähettänyt. Ts en osannut sitä ratkaista vaikka usein yritin sitä lehden "oikeat ratkaisut" ilmestyessä tutkailla. Onko tehtävän ratkaisemiseksi olemassa jokin kaava vai perustuuko se vain eri ruutujen laskemiseen. Aikanaan sudokujen ilmestyttyä harmittelin etten oikein niihin päässyt "sisälle", mutta kun asian tajusi niin systeemi on yksinkertainen, vaikka tehtävät eri vaikeusasteisia, joka lisää niiden kiehtovuutta.
3. Matti29.1.2006 klo 21:06
EJlo hei, kyllä ratkonta perustuu ihan vain ruutujen laskemiseen. (No onhan siinä tavallaan kaavakin. Mustien lukumäärään lisätään välien lukumäärä. Vähennetään summa viidestätoista. Jos mustia on pitempiä kuin tämä erotus, voidaan alkaa mustaamaan. Jos erotus on 2, ja mustia on esim kolmen ja neljän mittaiset, niin edellisestä päästään mustaamaan yksi ja jälkimmäisestä kaksi ruutua. Mutta tämä kaava kyllä selviää ratkottaesa.) Kun kerran näyttäisi miten se menee, tajuaisit heti, ja sitten vaan ratkomaan.

Itse täytin aina ensin siluettiristikon. Mutta nämä ovat niin makuasioita. Yksi tykkää yhdestä, toinen toisesta. Pitäisi siksi antaa tiistailiitteessä kaikkien kukkien kukkia, myös siluettiristikoiden.
4. Hui_hai30.1.2006 klo 00:50
Tuolta lisätietoja linkeistäkin lötyvä osoite, josta voi ladata yhden suosikkitavoista vältellä työntekoa koneella istuessani: http://www.nonosweeper.com/
Se on peli. Se on helppo. Se on addiktoiva. Varokaa sitä. 181 sekuntia on expert -tasolla paras aikai toistaiseksi.
5. Matti30.1.2006 klo 11:51
Siis mustien pituuksien summaan lisätään välien lukumäärä ...
6. Karpitar10.7.2006 klo 09:54
Siluettiristikot ovat parasta, mitä ristikkomaailmassa on viime aikoina tapahtunut :)

Sudokut sen sijaan menevät yli kärsivällisyyskynnyksen, vaikka niihin kuinka yrittäisi perehtyä. Siksipä en enää nykyisin edes vilkaise niitä.
7. Matti12.7.2006 klo 19:11
Eilisessä IS:ssä oli harvinaisen makea siluettiristikko.
8. RA12.7.2006 klo 19:44
Niin oli! Ei meinannut ensin millään jatkua / ratketa, mutta sitten kuitenkin ratkesi.

Juha (HYvönen) saa näköjään näistäkin vaikeita + vaihtelevia.
:-)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *