KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 51-51 B TONIN VISAINEN

2303. SK 51-51 B Tonin visainen

EJlo20.1.2006 klo 12:48
Olen odotellut ratkaisuja viimevuoden viimeiseen SK:een. Tämän päiväisessä lehdessä ne olivat ja alankin heti udella kohtaa joka ei selvinnyt silloin eikä vielä ratkaisumallin nähtynäkään. Pääkuvassa on SUVENÝRY-sanan yläpuolella kukin koristettu kaarikoriste, jota yritin sovitella sanaksi "kaarisulkeen" jne. Ratkaisussa näen että oikein olisi ollut "naltosulkeen" jne. Sanana meikäläiselle täysin tuntematon, enkä löytänyt sitä tieto- enkä ristikkokirjoistani. Näinköhän Google tuntisi, en vielä tullut tarkistaneeksi.
Tämä NALTO kuitenkin poiki sen että sana ANTIT esiintyy nyt kaksi kertaa ko ristikossa. "Miehiä eka ämmänäkin" ja aivan alhaalla "ulloista", jonka kyllä ymmärrän tarkoittavan pulloista (p)antit. Aiemmin en muista että 3-tähden ristikoissa olisi tuplasti esiintynyt sanoja vai olenko vain huono muistinen. Kenttänä FAAA oli aivan uusi tuttavuus, mutta "kuukkeloituna" sana selvisi sijaitsevan Ranskan Polynesiassa kaupunkina ja kansainvälisenä lentokenttänä. Sattumalta sama Faaa oli nyt aloitussivulla korvannut aiemman nuolimyrkyn UPAS. Voisiko Toni vähän selittää tuota kuvan alla olevaa sanastoa. Se jäi harmittamaan siitä syystä että kyseinen ristikko oli ainoa viime vuoden jälkipuoliskon "kolmosistakin", joka jäi kesken ja näin ollen postittamatta.
2. iso S20.1.2006 klo 13:00
NALTO (the National Association of Locum Tenens Organizations), saa siirtää lyhennesäikeeseen sitten kun N on tarjouksessa.

Haku: naltosulkeet
Tarkoititko: aaltosulkeet

Olisiko ratkaisussa pianovirhe ja miehiä pitäisi olla AATIT (Lehto-tyyppiinen harvinainen nimi), jolloin ekan vaihtaminen tuottaisi MATIT (keravalaisenkin käyttämä yleinen nimi).
3. iso S20.1.2006 klo 13:07
Viime vuonna syntyneissä Matit voittavat Aatit Nimipalvelun mukaan 317 - 4.
4. EJlo20.1.2006 klo 15:20
Kun kirjoitin säikeen ekaa kysymystä niin olin ihan varma että näin aloitussivulla tuon kommentoimani FAAAn, mutta ainakin äsken siellä oli taas UPAS. Alkaakohan tämä ikä tehdä tepposet ja näen harhoja.
Tänään tullut SK: sekä ristikko että piilosana jo valmiit. Ristikko oli tykkäämäni Pihlajamäen kuva-aiheesta koostuva, mutta yhden tähden sellaisena siinä ei kauan nokka tuhise. Aulikki Nenosen "piilari" aukesi myös yllättävän helposti. Aivan viimeksi äkkäsin niinkin selvän jutun, joka oli 1 vaakaan ja kaikki apukirjaimet oli jo paikalla !
5. iso S20.1.2006 klo 15:39
Ejlo, jospa sinulla oli sellainen "selavie-ilmiö" eli taka-utuma. FAAA oli joskus aikaisemmin etusivulla ja edelleen esille nostettavissa ristikkosanojen listasta.
6. tonimikael20.1.2006 klo 17:57
Juu kyllä siinä piti olla AALTOSULKEEN (tarkistin vielä lähettämästäni sähköpostin ratkaisusta). Käsialakaan ei ollut niin suttuista, että se A olisi N:ltä näyttänyt. Että kyseessä on vaan inhottava näppäilyvirhe. Pahoittelen omastakin puolesta.
7. Matti21.1.2006 klo 16:21
Onko Aati siis etunimi? Näkyy Väestörekisterikeskuksen rekistereissä olevan 414 Aatia, joten on kai se sitten.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *