KESKUSTELUT > RISTIKOT > IS 14.1. KOVIS

2287. IS 14.1. kovis

Jaska14.1.2006 klo 15:14
Täyttyi ennätysajassa, joten ei ollut kovis. Kaksi palloa olisi riittänyt. Clouna vinkeä uudissana, Suomen ja maailmaensi-ilta!
2. bluff14.1.2006 klo 15:42
Toinen pettynyt: Suomen Kuvalehden kolmen (!) tähden Pekka Joutsi oli luvattoman helppo.Harmitti,kun olin varautunut paljon pitempään herkutteluun.
3. Nippe14.1.2006 klo 17:50
Pieni ongelma Ilta-Sanomien Koviksessa:poimittavissa yhdeksässä tarkastuskirjaimessa on kaksi kakkosta ja kaksi kuutosta muttei yhtään kolmosta eikä viitosta.Mutkistaakohan palkitsijan työtä?Entä ratkaisijan?
4. Eki14.1.2006 klo 17:58
Vai silleen. Tietysti ne hyväksytään kummin päin vain, mutta vaakarivejä pitkinhän ne yleensä luetaan eli siinä järjestyksessä.

Nyt ei kyllä leikkaa, missä tsekkauksen vaiheessa nuo ovat jääneet tuolla tavalla.
5. Coco15.1.2006 klo 12:33
Oli mielestäni juuri totuttua 2,5 tasoa, kovalla väännöllä tuli ratkaistua, mutta koville otti. Tämä on sitä mitä 2,5:lta odotan. Hyvä oli!
6. Eki15.1.2006 klo 12:54
Hauska kuulla tämänkin suuntaista. Kamppailemme Teemun kanssa kovasti sen asian kanssa, ettemme tekisi liian helppoja mutta toisaalta ettemme mielipiteiden takia kovenna näitä "helpompia koviksia" sellaisiksi, että asiakaskunta niiden osalta pienenee.
7. Jaska15.1.2006 klo 14:27
Ei liene vaara suuri asiakaskunnan pienenemisestä. Päin vastoin on piristävää, että joskus sattuu eteen "väärin" pallotettu ristikko, mieluummin kuitenkin näin päin! Laatijan on tietenkin täysin mahdotonta pallottaa jokaista yksittäistä ristikkoa niin, että se vastaisi jokaisen ratkojan omaa arviota sen vaikeudesta. Oma ratkonta-aikani 2,5-palloisissa on vaihdellut vajaasta tunnista reiluun viiteen tuntiin, keskiarvo ehkä 2,5-3 tuntia. Niinpä sellainen vastaa minun käsitystäni siitä, kuinka vaikea kaksjapuolisen "pitäisi" olla laatijan arvion kanssa yhteneväisenä. Suuri hajonta ratkonta-ajoissa (arvaan muidenkin tämän merkille panneen) merkitsee, että laatijan ponnistukset muokata edes valtaosa vihjeistä etukäteen (?) valitulle vaikeustasolle eivät hevin onnistu. Aina joku ratkoja saa jostain kohdasta salamastartin ja alittaa "ihanneajan". Ja toisille käy päinvastoin. Se on sattuman kauppaa, jossa kuitenkin tilastolliset lainalaisuudet vaikuttavat, niin kuin esimerkiksi jalkapallo-ottelusta. Tällä kertaa, siis eilen, löin kakkosdivarin häntäpään joukkueena sarjan kärkijengin ekan minuutin onnenkantamoismaalin ansiosta. Missä sarjassa sinä itse palloilet?
8. Juhani Heino18.1.2006 klo 04:15
Cocon kanssa samaa mieltä että aika normaali "2,5-pallonen", ehkä vähän alakanttiin: vaikeampi kuin kaksplus ;-) . Aikaa meni aittuunim isuukätnemmykiskak. Pienenä kauneusvirheenä pidin yläosan ....I -vihjeen ratkaisusanaa, itse olisin pitänyt parempana jopa erästä "fakkia". Mutta makuja on monia, ja mitään muuta nipotettavaa ei edes ole.
9. Juha-Pekka Kuusela18.1.2006 klo 04:28
Vaikeutta mahdotonta mitata esim. juustonmyyjälle ei ole vaikeus eikä
mikään juustonnimet,tv korjaajalle tvmerkit ja yms eli jokaisella
ihmisellä eri alueella vahvasanasto. Perusihmisellä tuo pitäs mitata
mutta hänkin tuntenee kaverinsa käyttämät erikoisilmaisut ja oman
alansa sanaston.
10. Olavi Kivalo22.1.2006 klo 12:58
Jos pitäisi jollain tavalla perustella, mihin vaikeita ristikoita tarvitaan, niin lentomatkailijan pelastaminen ikävystymiseltä on tosi käypä. Pehmis 14.1. helpotti odottelua lähtöaulassa ja ajan käyttö koviksen pähkäilyyn tuntui erinomaisen perustellulta lennon aikana. Tosin tämä kovis ratkesi jo puolessa välissä Pariisin kohdalla, mutta mukana oli myös SK, josta oli hyvä jatkaa.

Kokemukseni mukaan tosi kovis ei ratkea yhdellä keskeytymättömällä istunnolla (kuten tämä). Yleensä tarvitaan taukoja, joiden aikana aivot järjestävät asioita. Luultavasti jokainen ratkoja on kokenut sen ilmiön, että tauon, kuten nukutun yön, jälkeen edellisen istunnon umpikujat avautuvat kuin itsestään. Tämä toteutui minulla SK:n kolmitähtisen kohdalla. Ristikon ansioksi luen sen, että ratkaisusanoja oli monille vihjeille useita. Jämähdys tapahtuu tyypillisesti silloin kun se oikea on vasta kolmas tai neljäs niistä, jotka tulevat mieleen.

Valitettavasti paluulennolla eilen ei ollut jaossa uusinta kovista.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *