KESKUSTELUT > RISTIKOT > RALLI RATTONA?

224. Ralli rattona?

Ani7.8.2003 klo 16:35
Onpas rallivoittoinen etusivu tällä hetkellä. Onko sanaristikot.netin toimituksessa alan harrastajia? Tuo yläreunan kuva, jossa lienee suomalainen tutustumassa (liian) läheltä ajajaan, on aivan ihana. Onko oma vai kuvatoimistosta ostettu?
2. Eki7.8.2003 klo 17:15
Sivuista tällä hetkellä pääasiassa vastaava Sakke polkaisi jo alkuiltapäivästä Neste Ralliin porukkansa kanssa. Sieltä on myös yo. kuva (ei tässä ihan kuvatoimistoihin ole varaa...) viime vuodelta. Tänä vuonna saadaan varmaan enemmän ja parempia kuvia.

Ristikkosanoissa olemme pyrkineet välillä ajankohtaisuuteen, siitä tämä Tranakin tuli mieleen. Ja edellisviikolla kesäpäivien tienoilta löytyvät Tani.
3. Antti Viitamäki7.8.2003 klo 18:12
Kyllä se ralli vaan on ihanaa.

Tulee öykkäröiviä taulapää--- anteeksi, tallitiimituristeja (osalla ei minkäänlaista kunnioitusta naisia kohtaan) ja ympäripäissään örveltäviä katsojia, jotka vaarantavat liikennettä niin kävellen kuin autollaankin ("katshopash, muija, minäkin oln rllikuski, vrum vrum, nöööönnnnn...!").

Päristellään tuntitolkulla aivan kaupungin keskustassa (onneksi ei sentään enää KÄVELYkadulla muutaman viime vuoden malliin).

Sotketaan paikkoja noin kolme kertaa pahemmin kuin samankokoisessa nuorisomusiikkitapahtumassa (mitä ikäjakaumaerosta voi siis päätellä?)

Saastutetaan luontoa, rikotaan sinne muutama tuhat
pulloa, kurvaillaan ja kaasutellaan sivukylien tiet uudelleenkunnostusta odottamaan (en tiedä, minkälaisia rahoja tieyhdistykset saavat kun moiseen vielä mukaan lähtevät).

Sekä lisäksi tuodaan kaupungille juuri sitä imagoa mitä kaupungin päättäjät jatkuvasti toitottavat: Jyväskylä, kulttuurikaupunki. (Jyväskylä, paikka jossa ajetaan kulttuuria alas jokaisella kuviteltavissa olevalla tavalla sillä perusteella että se ei TUOTA niin kuin YRITTÄJYYS.)

On se jännä, että sitä pystyy tuon kaiken aina unohtamaan ja toteamaan, että viihtyy täällä todella hyvin. Varmaan nuo ihmiset.

Kuva on ihan hyvä.
4. Titta7.8.2003 klo 18:16
Oikein. Kuva on hieno.
5. Kravattimies8.8.2003 klo 03:38
Kiitos Antille rallin kulissien takaisesta kuvasta.

Täällä kaapelikanavamaailmassahan näkyy vain positiivnen kuva. No, onhan taas viikonlopulla jotakin katsottavaa niillä 50 kanavalla, joista maksan. WRC:n lisäksi vain F1 jaksaa kiinnostaa kerta toisensa jälkeen enkä usko asian siitä muuttuvan paremmaksi, vaikka liittyisin toiseenkin yhtiöön ja näkisin sata kanavaa.

Jyväskylä on kyllä aika hyvin tunnettu kansainvälisistä seminaareistaan akateemisissa piireissä ympäri maapallon eikä siellä kävijätkään nopeudessa jää paljon jälkeen rallimiehistä. Antipodit ranskankielen ja latinankielen yliopistojen opettajat piipahtavat siellä muutamassa päivässä ikään kuin aikavyöhykkeitä ei olisi olemassakaan.
6. Helge8.8.2003 klo 16:56
Ralli se on minun rattoni!
Olihan se joskus Jyskälässä vähän siihen tyyliin kuin Antti kuvaili. Nykyisin yleisö käyttäytyy kyllä fiksummin ainakin reitin varrella.
Itse myötäelän tätä maailman parasta rallia tällä kertaa tv:n, radion ja netin kautta.
Eilen illalla 18,8 kertaistin sijoitukseni Killerin pikiksen kaksarissa sivulla www.veikkaus.fi ; tänään voitin lähes kaksikertaa vähemmän.
Mutta kuka kertoisi nettisivun, missä kaikki pikistulokset näkisi tasa-ajassa? Teksti-tv näyttää vain 15 parasta.
7. Hui hai8.8.2003 klo 17:26
http://www.wrc.com/en-GB/Results/Overview/Stages/d efault.htm?RC=FIN&SN=2003&TC=3&PS=0


www.wrc.com on siis pääsivu ja sieltä linkkien kautta eteen päin jos tuo ylempi nikottelee
8. Helge8.8.2003 klo 17:51
Kiitos Hui hai!!
Mistä ja miten löysitkin?
Itse yritin Googlesta osaaminine tempuin, en onnistunut.
Tämä on juuri sitä, mitä hain Hui hai!
9. Timppa8.8.2003 klo 17:58
Miksei kukaan vielä mainitse Kuninkuusraveja lieveilmiöineen, eipä tosin taida näkyä katukuvassa ja tieliikenteessä ihan niin paljon kuin Jyskälä. Olihan aikaisemmin "Kysymys radiosta" -aiheessa sentään maininta hevosurheilusta...
10. Antti Viitamäki8.8.2003 klo 18:39
Timppa: eipä näy todellakaan läheskään niin pahasti. Vaikka, niin kuin ehkä huomasit kohdasta jossa mainitsin nuorisomusiikkitapahtumista, en millään tavoin yritä kieltää etteikö mikä tahansa joukkotapahtuma, helluntaiseuroja myöten, aiheuttaisi tiettyjä lieveilmiöitä.

Rallit ovat kuitenkin selvästi pahinta kaikilta osin, ja rauhaa rakastavana jyväskyläläisenä antaisin ne ilomielin Tampereelle - missä on osoitettu suurta mielenkiintoa asiaan jo monen vuoden ajan.

Eihän se varmaan koskaan tule tapahtumaan, mutta aina voi toivoa.
11. Timppa8.8.2003 klo 18:47
Eipä ollut silloinkaan helppoa, kun asuin Jämsässä. Silloin näkyi ja kuului sekä suurajot että Päijänne-ajo. Ne väistämättömät lieveilmiöt on tietysti myös (meidän?;))ihmisten aiheuttamia, onkohan kouluopetuksessa tai kotikasvatuksessa mennyt joku pieleen...
12. Aulis8.8.2003 klo 20:38
Nyt kun depatti käy kiihkeänä, kopioin yhden päivän vanhan Titalla oli yksi...
”AIHE: Kysymys radiosta”
Tässä kopioiden:

Aatos Erkko aikoinaan määräsi, ettei hesarin hevosurheilujuttuja saanut julkaista urheiluosastossa, vaan ne piti julkaista muualla lehdessä. Hevosurheilu ei hänen mielestään ollut urheilua.
Autourheilun, taikka minkähän tahansa urheilun apuna ovat välineet. Luontokappale ,esimerkiksi hevonen ei ole väline, joten Erkon aikanaan tekemä päätös on minusta oikea
13. Kotsa8.8.2003 klo 22:01
Olet sinä Antti antelias mies! Mitähän tahtoisit vaihdossa Jyväskylään, jos Tampere saisi rallit. Filkkaritko? - Ei käy!!! Eiköhän mennä ihan näin kuin tähänkin asti - pitäkää toki rallinne, me pidämme elokuvajuhlat...

Kovin negatiivissävyisessä luonnehdinnassasi ralleista jätit muuten huomiomatta, että on niillä postitiivinenkin puolensa, NoLVa-efekti. ;)
14. Timppa8.8.2003 klo 22:19
Aiheeseen liittyen kuulin tänään juuri luonnehdinnan Kuninkuusraveista; hevosmiesten suviseurat.
15. jupejus8.8.2003 klo 22:34
Niissä suviseuroissa tuskin saarnataan maailmanmenoa pahennusten tähden - puhuja korkeintaan hevostelee.
16. Timppa8.8.2003 klo 22:37
Jaa-a, vaikea sanoa, kun en ole koskaan Kuninkuusraveissa käynyt, mutta lähdepä jupejussi Lahteen katsomaan ja kuuntelemaan, huomenna ne vasta oikein kunnolla alkavat. Kerro sitten meille muillekin...
17. jupejus8.8.2003 klo 22:42
Ikävä kyllä, en ole tuota ravikansaa, kun ei oikein osaa sisältää eläinten uhraamista uhkapelien kautta rahantekoon.
18. Antti Viitamäki9.8.2003 klo 02:38
Nouseva LiikeVaihto? En ymmärrä, mistä puhut, Kotsa. :-)
19. Kotsa9.8.2003 klo 12:19
NoLVa = Nopeutettu LuonnonValinta
Rallien yhteydessä se tarkoittaa sitä, kun öykkäreimmät katsojat uskovat pääsymaksun oikeuttavan juuri heidät oikein aitiopaikkaan keskellä ajoväylää - eivätkä sitten ehdikään ajoissa alta pois. >;)
20. Antti Viitamäki10.8.2003 klo 02:55
Hyvä. Uskon välittömästi NoLVa-efektiin. Ehkäpä luonto päissämme (päissämme ollessakin) yrittää omalla tavallaan karsia huonoja geenejä. Harmi sinällään, että alkoholi vähän sotkee kuvioita. Vai onko kyse sittenkään kuvioiden sotkemisesta?

No, ennen kuin menee liian fasistiseksi, niin laitetaan hymiö perään. Pitäisi kehittää jokin näppärä hymiö happamalle irvistykselle. :-s ?
21. OSui11.8.2003 klo 08:07
Henkisesti köyhät tulevat aina olemaan keskuudessamme, koska luonnonvalinta ei toimi. Jos toimisi, niin mato-ongella ei saisi kaloja.

Kalalla on/ei ole kaksi ominaisuutta mato-ongen suhteen. Joko se haluaa tai ei halua iskeä syöttiin, ja se joko pystyy tai ei pysty osumaan siihenn. Onkeen tarttuvat ne, joilla on sekä kyky että halu. Ne eivät jää jatkamaan sukua, joten niiden osuuden pitäisi vähentyä. Lopulta jäljelle jäävät vain kyvyttömät, haluttomat ja haluttomat kyvyttömät.

Onkimista on harrastettu niin kauan, että tuloksien pitäisi jo näkyä. Vaan ei, vanha konsti on edelleen parempi kuin pussillinen muusia. Ilmeisesti kyvyttömien halukkaiden ja haluttomien kyvykkäiden jälkeläisistä neljäsosa on onkeen ottavia. Vastaavasti pöljiä sikiää pöljyysgeenin komponenttien kantajista.

Jos Darwin eläisi, hän varmaan kääntyisi haudassaan.
22. Helge11.8.2003 klo 11:37
Puhutaan mitä puhutaan, mutta ralli oli hieno !
Europarlamentaarikkokin pääsi maaliin. Hatun nosto ristikkoväen tuntemalle Arille !
23. Antti Viitamäki11.8.2003 klo 12:34
Hmph... Puhutaan ja puhutaan... Tuossa eilen kun taas yksi ystävä kertoi miten oli joutunut kahlaamaan porttikongis-saan lasinsirpaleiden, kusen ja oksennuksen läpi kotiovelleen, niin ei se kovin hienolta tuntunut.

Ja minulle kyllä saa puhua kauan ja runollisesti, että alkaisin ymmärtää sen hienouden, kun näkee kerran kahdessa minuutissa AUTON sujahtavan ohi maantiellä. "Ai että TUOLLAISIAKO ne autot on? Vau! Syönpä vielä yhden kärventyneen makkaran!"

Moiset ihmiset voisi ohjata moottoritien varteen seisoksimaan. Näkisi paljon ENEMMÄN niitä autoja - ja siellähän ajetaan vielä paljon suuremmilla nopeuksillakin...

(Huokaus. Miksi edes vaivaudun.)
24. jupejus11.8.2003 klo 20:24
Katsoin televisiosta Simo Lampisen haastattelua - ja ihme ja kumma, hän ei puhunut mitään epäsiististi käyttäytyvästä (oksentelevasta ja virtsaavasta) yleisöstä, kehui vain kuinka hyvin kaikki meni, järjestelyt ja itse kilpailu. Mutta jos noin, olisi luullut, että hän olisi jotain maininnut, kehoittanut tai edes toivonut yleisöä käyttäytymään seuraavallla kerralla korrektimmin.

Tietystikään tuo mahdollinen gongikäytös yleisön taholta ei suoranaisesti johdu autourheilusta, siihen vaikuttaa nykyisin yleinen käytäytymistapa sellaisen luomakunnan olion taholta kuin ihmisen - luultavastikin.... oli massatilaisuus kohtapa mikä tahansa.

Toinen asia olisi järjestäjien taholta mietittäväksi; jos kysymyksessä on nimenomaan soraralli, miksi se viedään osin kaupunkiin. Maaseudullahan yleisön lannoittava tehovaikutus ei olisi niinkään haitaksi, päinvastoin.

Sinänsähän asia (Nesteralli) ei mulle kuulu, kuhan nyt vain kommentoin.
25. Eki22.8.2003 klo 13:51
Etusivun yläreunassa saatte rallin jälkeen ihailla Helsingin eilistä iltataivasta. Maassa on myrskyn jälkeen edelleenkin paikka paikoin rakeita.
26. Kotsa22.8.2003 klo 17:52
Ei riitä näytön resoluutio niihin rakeisiin. :'( ;)
27. Eki22.8.2003 klo 18:05
Rakeet olivat jo tulleet, mutta sadetta jatkui ja sateenkaari näkyi kuvaajan takana kauniina, välillä tuplana.
28. Aulis22.8.2003 klo 22:17
Oli eilen tosi mahtavaa katsoa Helsinkiin päin täältä
Leppävaarasta. Taivaalla noin kello yhdeksän aikaan näkyi
kaksi täydellistä sateenkaarta. Sisempi oli hyvin näkyvä, jälkimmäinen näkyi vähän huonommin.

Muuten kannattaa katsoa yöllä (osasinpas kirjoittaa oikein)
etelään. Siellä loistaa Mars. On kuulemma lähimpänä
60 000:een vuoteen.. Mars on kuparinruskea ja näkyy alhaalla tähän aikaan.
Tänään on taas pilvistä. Ehkä huomenna onnistaa
29. Titta22.8.2003 klo 22:29
Olikohan se se Mars, kun yhtenä iltana kylästä palatessa ihmettelin, että onpas hassun värinen tähti. Ja tosiaan, etelässä päin oli.

Täällä päin ei ole näkynyt kuin pätkittäisiä sateenkaaria. Yhtenä kesänä nähtiin kaksi täydellistä sateenkaarta. Se oli jännää, kun toisen, olikohan se nyt alemman sateenkaaren, alla oli harmaata, mutta yläpuolella ihan eri väristä. Se jakoi selvästi taivaan kahteen eri väriseen alueeseen.
30. Just23.8.2003 klo 11:13
Kuulantyöntäjiä haastateltiin teeveessä:
JOKUVAATIISANOJA, JOKUVAATIISANOJA
31. Eki23.8.2003 klo 11:17
Just just-mainen sanaleikki :-b
32. Just27.8.2003 klo 10:07
Kiitos loppukommentista!
33. Pena27.8.2003 klo 12:15
Jyväskylästä sateenkaarien (sateenkaarten?) kautta Marsiin, lopulta kuitenkin sanaleikkeihin. Mukavasti "heittää" keskustelu. :)
Mutta taas, Mars matkaan!

Mars loistaa lähinnä maata
(27.8. 11:55)

Mars-planeetta on tänään lähimpänä Maata ainakin kymmeniin tuhansiin vuosiin. Lyhyimmillään planeettojen välimatka oli noin 56 miljoonaa kilometriä. Maantieteellisesti Marsia lähin paikka sijaitsee Tahitissa.

Suomessa punaisen planeetan näkee parhaiten puolen yön jälkeen Etelä-Suomessa. Kaukoputkella planeetan pinnasta voi erottaa tummia ja vaaleita alueita.

Mars nousee kaakkoistaivaalle auringon laskeuduttua. Keskiyöllä planeetta on etelän suunnassa, ja se laskee aamun sarastaessa lounaaseen. (STT)
34. Kravattimies27.8.2003 klo 12:27
"Mars loistaa lähinnä maata"

Suurempi todennäköisyys on lähinnä vettä, jos Tahitissa (eikä Tahitilla), mutta kuulin myös, että jos et nyt mene katsomaan Marsia, saat odottaa 200 000 vuotta.

Mars maata!
35. Pena27.8.2003 klo 12:40
Lyö "tahit" issa. Kuitenkin Somaliassa, Afrikassa. Rautateitä sielläkin? Virkailija "somali-assa"? Kolaa juo "afri-kassa"?
36. iso S27.8.2003 klo 13:29
Nyt ei ole aikaa maata, enkä siksi jaksa valvoa. Katson sitten ensi kerralla, kun olen eläkkeellä. Jää sopivasti pelivaraa, jos vaikka nostavat eläkeiän 65 vuodesta 165000 vuoteen.

Halleyn komeetalla on vähän lyhyempi jakso, noin 76 vuotta. Siitä on sanottu, että hyvin harvat ihmiset näkevät sen kahdesti (eri kierroksilla), ja vielä harvemmat ymmärtävät kumpaakaan.

Mielenkiintoinen tapaus on Mark Twain, joka on sanonut:

Tulin yhtaikaa Halleyn komeetan kanssa 1835. Se ilmestyy jälleen ensi vuonna [1910], ja odotan lähteväni sen kanssa. On oleva elämäni suurin pettymys, ellen lähde yhtaikaa Halleyn komeetan kanssa. Kaikkivaltias on epäilemättä sanonut: 'Tässä ovat nämä kaksi käsittämätöntä luonnonoikkua; he tulivat yhdessä, heidän täytyy lähteä yhdessä.

Komeetta ilmestyi 16.11.1835 ja Twain syntyi 14 päivää myöhemmin. Komeetta ilmestyi uudelleen 20.4.1910 ja Twain kuoli seuraavana päivänä.

(koti.mbnet.fi/neptunia/authors/twain2.htm)
37. Helge5.9.2003 klo 15:41
Grönholm kajautti ulos!
Kysymys on nyt siis Australian rallista.
38. Pena6.9.2003 klo 11:25
Eipäs muuten "kajauttanut"! Niin vain nosti "nätisti" autonsa pystyyn kuin hidastetussa filmissä. Nolottaakohan?

No, Lottaakohan kiinnostaa?

d:)
39. Pena7.9.2003 klo 09:12
ILTA-SANOMAT:

Grönholm "ehdolla" vuoden noloimmaksi keskeyttäjäksi

Australian MM-rallin perusteella Marcus Grönholm on vahva ehdokas vuoden noloimmaksi keskeyttäjäksi.

Grönholm johti rallia 16 sekunnilla, kun hän leikkasi ylämäkeen johtavan neulansilmämutkan sisäpenkan kautta rallin kahdeksannella erikoiskokeella.

- Pätkä ajettiin toista kertaa ja ensimmäisellä kerralla selvitin mutkan hyvin sillä ajolinjalla. Mutta toisella kerralla siihen oli kertynyt paksulti hiekkaa ja vauhti hyytyi siihen. Auto oli metrin päässä tiestä, kun se liukui takaperin ojaan viiden kilometrin tuntivauhdilla, Grönholm selvitti.

Peugeot oli ojassa niin tiukasti, että katsojilta kesti 16 minuuttia ennen kuin auto saatiin jälleen liikkeelle. Grönholm ei enää halunnut jatkaa rallia, vaan keskeytti yhdeksännen erikoiskokeen jälkeiselle huoltopaikalle.

Grönholm oli ennen Australian rallia kuljettajien MM-sarjassa kolmantena 11 pisteen päässä sarjaa johtavasta Richard Burnsista.

- Mestaruus on nyt hävitty, Grönholm tokaisi.

d:=p
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *