KESKUSTELUT > RISTIKOT > PUNAINEN PELIKAANI (4 VIIMEISTÄ UTOPIAA)?

2206. punainen pelikaani (4 viimeistä utopiaa)?

susanna12.12.2005 klo 20:24
muut saa täytettyä mutta ne neljä viimeistä ei aukea,eikä siihen kirjat auta vaan mitkä?onko tietoa?
2. Jaska13.12.2005 klo 00:20
Susanna, nuo neljä viimeistä sisältävät kosolti etupäässä sanojen eri merkityksiin ja sanaleikkeihin perustuvaa kikkailua. Niiden oivaltaminen vaatii tietenkin helpompia ristikoita enemmän hoksottimia. Jos tuntuu siltä, että järki ei riitä, sitä täytyy (yrittää) parantaa. Kokeilepa seuraavaa menetelmää (jos olet pitkäjänteistä tyyppiä): aseta itsellesi sopiva aikaraja, mihin lopetat niiden neljän viimeisen ristikon täyttämisen, jos ne eivät ota auetakseen. Voit esimerkiksi päättää, että uhraat yhdelle ristikolle tunnin illassa vaikkapa viikon ajan, neljälle ristikolle siis noin kuukauden. Sitten jäät odottelemaan numeroa, jossa ratkaisut ovat (seuraavaa seuraavassa numerossa). Ratkomatta jääneet sanat yleensä aukeavat ratkaisusta joko heti tai pienen pohdinnan jälkeen. Kirjaa muistiin jujut muistivihkoon. Jos eivät aukea, pistä niistä lista (kuitenkin nälkävuotta lyhyempi) tälle saitille, niin kyllä laatija ystävällisesti selittänee. Ennen ratkaisuajan päättymistä ei minkäänlainen vinkki kuitenkaan tule kyseeseen. Jatka näin numerosta toiseen, jos intoa riittää muutaman vuoden ajan. Vaikean vihjeen tullessa eteen käytät muistiinpanoja hyväksesi, ja voit löytää jopa saman vihjeen sellaisenaan tai hieman muunneltuna, tai ainakin voit päätellä, mitä tyyppiä juju voisi olla.on Ennen pitkää opit tuntemaan jujut niin hyvin, että ne neljä viimeistäkin huomattavasti helpottuvat. Jos ne siitä huolimatta eivät ota ainakin silloin tällöin täyttyäkseen, ei se mitään. Uhraamasi vapaa-ajan olisit voinut käyttää paljonkin huonompaan harrastukseen.
3. KP13.12.2005 klo 18:05
...Että silleen...
Sitä on ihmisluonto vain sellainen, että se kysyy tietyn ajan
kuluttua; Mitä sinä ihmislapsi tappelet tämän kanssa? on sulla parempaakin tekemistä...
4. Sakke13.12.2005 klo 18:12
Sitä on ihmisluonto myös sellainen, että kysyy tarpeeksi monta kertaa katseltuaan "mitä sinä ihmislapsi jankkaat tätä samaa asiaa - on sulla parempaakin tekemistä (esim. sudokut)"
5. KP13.12.2005 klo 18:15
Niinpä...
6. RA13.12.2005 klo 18:25
Kolme 'pikkuista' kysymystä:

1. Parempaa tekemistä kuin mikä?
2. Mikä on sitä parempaa tekemistä ja miksi?
3. Kuka sanoo, mikä on itse kullekin parempaa tekemistä?

Minusta on 'pikkuisen' arveluttavaa, että oma ajattelutapa ulotetaan koko ihmisluonnon ominaisuudeksi.

'Pikkuisen' vielä huomauttaisin, että tuo yllä oleva Jaskan kirjoitus on todella hyvä!
7. Eki13.12.2005 klo 18:47
Kaikki pääsisivät helpommalla, jos Punaisen Pelikaanin viimeiset ristikot jätettäisiin julkaisematta.

Niinpä.
8. RA13.12.2005 klo 18:59
Eki, :-)

Joopa, sekä laatijat että ratkojat - muista lehden tekoon osallistuvista puhumattakaan. Käsi ylös, joka tässä puhutussa mielessä h a l u a a "päästä helpommalla".
9. Timppa13.12.2005 klo 19:49
Käsi pysyy alhaalla

t. nimim. "lopultakin Punaisen ratkonut"

Paitsi krypto...;=)
10. Teppo13.12.2005 klo 20:02
Oliko niin, että keskitasoiset ovat se hittituote ja muita ei oikeastaan tarvittaisikaan? NiinPÄ.
11. pösilö14.12.2005 klo 11:53
Susannalle: tee kuten minä,jätä ne Pelikaanin loppupäät rauhaan! Eki on ystävällisesti laittanut läpyskäänsä käyttöohjeet, kolme tähteä tarkoittaa:"olet vaarallisilla vesillä". Suomessa on monenlaista viheltäjää, muurahaispesässä istujia ja yksin maailman ympäri purjehtijoita, visaisten ystävät lienevät ympäristölleen niitä kaikkein harmittomimpia. Annetaan kaikkien kukkien kukkia!
12. ,-viilari17.12.2005 klo 10:43
Jaska, hyvä idea tuo, että kysyy tällä palstalla laatijan koottuja. Omalta kohdaltani voin kuitenkin todeta, että vain Toni on ihailtavasti jaksanut vastailla, jopa henkilökohtaisesti.Onko nyt käynyt niin, että kysymykset hukkuvat näillä sivuilla muun rattoisan turinan joukkoon niin, etteivät ne tavoita osoitettaan? Ymmärrän myös hyvin, ettei laatijoilla ole energiaa vastailla henk. koht. kaikkiin tyhmiin kysymyksiini, joten siis ehdotan, että perustettaisiin vakiosäie, jossa selvitettäisiin kerralla kaikki tiettyyn ristikkoon liittyvät ongelmat kaikelle netikansalle yhdellä vaivalla.
13. Antti Viitamäki17.12.2005 klo 11:19
Kissa nostaa häntäänsä täällä! Itse olen kyllä ainakin yrittänyt vastata kaikkiin kysymyksiin mitä omista ristikoistani olen nähnyt.

Kun ei ihan kaikkia säikeitä tule kommentti kommentilta luettua, niin olisi tietenkin ymmyrkäiseltä ratkojalta oiva apu, jos hän laittaisi kysymyksensä yllä olevaan tapaan otsikoituun säikeeseen. Ainakin ketjulaulujen seasta on paha metsästää ristikkokyselyjä. :-)

Omalta kohdaltani kannatan tuollaista vakiosäie-ajattelua. Mutta pitäkää mielessänne, että säikeillä on pituusraja, ja tosi pitkinä ne käyvät hitaammille koneille vaivalloisiksi.

Pitäisikö täällä olla ihan oma osastonsa pyhitettynä ristikkoratkaisukeskusteluille...?

No, minulta voi kysyä myös suoraan sähköpostitse, jos kiinnostaa. Vastaan niin pian kuin ehdin.

antti.viitamaki@sanaris.fi

Että sellainen hännännosto...
14. tonimikael17.12.2005 klo 13:55
Kannatetaan! (En tarkoita Antin häntää, kun se näyttää pysyvän ylhäällä muutenkin. ;))

Eli Sakke alapa töihin. :)

Ja Saken töihin alkamista odotellessa myös minulle voi (ja jopa tarpeen tullessa pitääkin!) laittaa sähköpostia:

toni.pitkala@sanaris.fi
15. Sakke17.12.2005 klo 13:59
Aika hiljaista on, eli ylimielinen ylläpito ei aio toimia.
16. Antti Viitamäki17.12.2005 klo 14:16
Onhan täällä toki jo aika monesta Iltiksen Koviksesta avattu oma säikeensä. Tällainen kaiketi voisi toimia ihan hyvin. Ne, joita asia kiinnostaa, näkevät aiheen suoraan otsikosta - ja ne, jotka eivät esimerkiksi ole vielä ratkoneet kyseistä tehtävää, osaavat säikeen välttää.

Useinhan pulmana on sekin, että ratkoja kyselee täällä monta kuukautta myöhemmin jotain tyyliin "en nyt muista mikä lehti ja kuka laati, mutta vihje oli jotain tällaista enkä yhtään ymmärrä miksi siihen tuli näin ja näin". Moisesta ei pysty sanomaan juuri mitään, kun kyse voi olla yhtä lailla omasta kuin toisenkin laatimuksesta, ja ratkojakin on saattanut täytellä kohdan ihan eri tavalla kuin mitä laatija on ajatellut.

Mutta toki on pakko odottaa, että vastausaika on mennyt umpeen - eli pari kuukautta myöhässä ovat kaikki selitykset vähintään.

Niin kuin Jaska totesi, kannattaa laitella muistiin ainakin niitä suurimpia ihmetyksiä. Kyllä niihin joskus järki löytyy. Mutta armahtakaa, hyvät ratkojat, laatijoita sen verran että otatte ylös myös tekijän, lehden ja sivunumeron. :-)

Kinkkisiä kysymyksiä odotellessa palaan hommiini. Täytyy yrittää joulurauhoittua, mutta taitaa mennä aaton tuntumaan ennen kuin.
17. Seppo17.12.2005 klo 15:37
Pari päivää sitten saadessani käsiini uuden Punaisen
Pelikaanin aloitin kuten normaalistikin loppupäästä, melko uhkarohkea veto, kun heti kärkeen tulee vastaan Antin ja Tonin ristikot eikä seuraavatkaan sivut näytä miltään
läpikirjoitusjutuilta. Ensimmäisen tunnin aikana Antin aivoituksista avautui noin neljännes ja ajattelin viestittää
Erkille, että jättää vuoden vaikeimman pois, koska tämä
taitaa korvata sen hyvinkin. Katsoin parhaaksi siirtyä
Tonin luomuksen pariin ja siitä selvisinkin sujuvasti.
Sillä välillä Antin vihjeet olivat sen verran ehtineet hautua,
että aukeaman valmistuminen sujui yllättävän nopsaan,
uskaltaisin jopa väittää ymmärtäneenikin kaikki vihjeet!
Jätetään tästä pois kaikenlaiset aikamääritteet, koska
sellaiset ovat joillekin aiheuttaneet närästystä, kiitokset hyvistä vaikeista ristikoista. Taitaa sen verran olla minussa
masokistin(kin) vikaa, etten todellakaan halua päästä helpommalla näitä pois jättämällä. Tuleehan sieltä vielä se
vuoden vaikeinkin...
18. Hessu17.12.2005 klo 17:27
Minun sanaris.fi -osoitteeni ei näköjään toimi. On varmaan jäänyt satamäärin kiukkuisia kysymyksiä ja haukkuja saamatta. :-)

Pitäisiköhän vielä yrittää jättää i:n pisteet pois...
19. Eki17.12.2005 klo 17:32
Taitaa mennä vielä vanhaan osoitteeseen. Mepä pannaan tästä huomenna muitakin osoitteita toimimaan, esim. Alf Simbergille, jolla ei silloin aikoinaan ollut sähköpostiohjelmaa.

Melkein kaikille Sanaris-laatijoille ja -piirtäjille löytyy osoite etunimi.sukunimi@sanaris.fi. Seuraavilla ei kuitenkaan vielä yhteyksiä ole: P. A. Manninen, Hannu Salokangas, Heidi Heinola, Terhi Liinalaakso.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *