KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKONLAADINTAA

213. Ristikonlaadintaa

14-vuotias ratkoja27.7.2003 klo 20:09
Olen laatinut muutamia ristikoita ja piirtänyt niitä puhtaaksi, mutta kun olen niin kökkö piirtäjä, että ristikoihini ei voi piirtää vihjeisiin paljon mitään. Onko joku siis löytänyt netistä jotakin semmosta sivustoa, jossa voisi "piirrättää" tai valita kuvat vihjeisiin ja liittää ne sitten omiin ristikoihin, jotka on itse koneelleen ruustanut...???..............

Jos joku tietää sen tyyyppisen sivun tai edes jonkinlaisen laadintasivuston niin ilmoittakaa tänne... Se olisi todella upeaa jos sellanen laitos löytyis...!

Aion koettaa lähettää niitä omia ristikoitani Kolimiokirjalle, jos joku niistä vaikka julkaistaisiin, vaikka piirrokset onkin sen verran huonoja (eihän niitä monia olekkaan...). Toivottavasti todella hyvällä tuurilla joku julkaistaisiin...

Eipäs tässä nyt muuta kirjoiteltavaa....

Moi!!!! d=)
2. Ani27.7.2003 klo 20:20
Eikö kaikissa lehdissä ole tekijäparejakin? Ehkä lehdetkin niitä järjestävät hyville laatijoille?
3. OSui27.7.2003 klo 23:13
Ainakin jotkut lehdet (pikemminkin kustantajat; yleensä sama julkaisee useampaa lehteä) järjestävät kuvituksen, kertoo nimimerkki "vaivainen kaikki kokee" eli tuollaisen järjestelyn turvin laativa.

Hanki muutama eri kustantajan ristikkolehti ja vertaa laadintojasi rehellisesti niiden tasoon (vihjeitä arvostelematta, siis esimerkiksi sanaston laatu ja ristikon rakenne). Ratkontaa pitempään harrastaneilta kavereiltakin voit kysellä mielipiteitä, mutta ne eivät kenties ole puolueettomia. Jos arvelet tekeväsi yhtä hyviä, niin lehdestä löytyy toimituksen yhteystiedot. Voit kysellä, tarvitseeko lehti uusia laatijoita. Välttämättä ei kannata ennen sen selvittämistä lähettää näytteitä, mutta voit tietysti kokeilla onneasi.

En usko, että mikään lehti järjestää kuvittajan "hyvälle" laatijalle ja julkaisisi "huonon" omakätisiä tekeleitä. Jokaisella lehdellä on oma julkaisukynnyksensä ja sen yli on päästävä molemmilla osa-alueilla. Hyvä lehti pyrkii parhaaseen mahdolliseen (taloudelliset realiteetit huomoiden) tulokseen, joten kuvittaja järjestetään laatijan piirustustaidon mukaan eikä laadintataidon perusteella, jos yleensä järjestetään.

Taidon lisäksi pitänee mainita halu. Jotkut laatijat tahtovat olla kokonaisvaltaisia tekijöitä, vaikka pätevän piirtäjän käyttäminen olisi ratkojan kannalta katsoen ilmeisen suotavaa.

Eki, tuo Ristikoiden Tonava, aloitti tietääkseni julkisen uransa 13-vuotiaana. En siis pidä haaveitasi mahdottomina, vain epätodennäköisinä! Yleensä kannattaa kerätä kokemusta, lukea paljon kaikenlaista, laatia vain harjoituksen vuoksi, ja sitten jonain kauniina sadepäivänä alkaa häikäistä ratkovaa maailmaa ihmeellisillä tuotteillaan!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *