KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKOITA TASOA 2,5

2074. Ristikoita tasoa 2,5

Coco27.10.2005 klo 14:28
Olen koukussa 2,5 vaikeusasteen Koviksiin, kolmoset ovat liian vaikeita. Kolmosia tulee kuitenkin aika usein, löytyisikö jostain muualta Vuokilan tai Pallosen 2,5 tasoa vastaavia ristikoita ratkottavaksi, ja mielellään juuri näiltä laatijoilta, pidän heidän ajatusmaailmastaan?
2. Eki27.10.2005 klo 14:36
Aika harvoin löytyy juuri niitä. Aamulehdessä lauantaina joskus (vaikeusaste näkyy oikeassa yläkulmassa) ja Punaisessa Pelikaanissa tai Paksussa Pelikaanissa.

Esim. Suomen Kuvalehdestä löytyy aika harvoin juuri tätä vaikeustasoa.

Hyvä että meidänkin Koviksiamme muistetaan lämmöllä.
3. iso S27.10.2005 klo 14:51
Cocon kanssa samaa mieltä, että 2,5:n tasolla kulkee miellyttävyyden yläraja. Kuin myös Vuokilan ja Pallosen suhteen. Vuokila on ollut suosikkejani kauemmin kuin jaksan muistaa. Pallosen ilmestyessä markkinoille totesin heti että tässä on sitä samaa tyyliä. Monet laatijat on helppo erottaa käsialan perusteella (enkä nyt tarkoita tekstaustapaa), mutta näitä kahta en edes halua erottaa. Pitäkööt työpaikkansa :)

Nämä ovat makuasioita ja hyvään tulokseen voi päästä erilaisin keinoin. Jokaisen laatijan pitäisi maksimoida vahvuuksiaan ja minimoida heikkouksiaan. Tarkoituksellinen toisen tyylin jäljittely ei yleensä toimi, kannattaa luoda omaa. Toisaalta jos luonto vetää kahta laatijaa samaan puuhun niin mitäpä sitäkään vastaan potkimaan. Näistä koijareista selkeästi erottuva laatija voi olla hyvä, mutta vaikeasti erottuva ei voi olla huono.

Keskikset ja Puolikovikset ovat jees, umpikovikset no (joo).
4. Matti27.10.2005 klo 15:35
Ehdottomasti samaa mieltä cocon kanssa. Ihan Gaussin käyrää katselemalla voisi ajatella, että kakspuolosella on ystäviä enemmän kuin täyskolmosella.
5. Tsööts27.10.2005 klo 19:20
Muistan, kun Eki aikanaan muisteli edesmennyttä isäänsä Pelikaanissa ja kertoi isänsä suosikkiristikkoja olleen ne "kakspuoloset" - täytyy sanoa, että itsekin olen pitkälti samoilla linjoilla.
6. Satunnainen Ratkoja27.10.2005 klo 20:36
Ei voi muuta todeta kuin todeta etta taysin samaa mielta... Vaikka Pallosen ja Vuokilan 3 pallosenkin saatan joskus saada valmiiksi... muilta laatijoita muutaman kirjaimen saa alkuun 3 pallosissa (jos sitakaan) ja siihen tyssaa ;o(

Pallosessa ja Vuokilassa paljon yhtalaisyyksia(ei negatiivisessa mielessa), Pallosella yleensa hieman enempi kurottamista sanapituuden ja avoimuuden suhteen... Vuokila tietaa etta lyhyempi sanainen ja "tukkoisempi" ristikko on nautinto ratkojalle jos sanat ja vihjeet ovat mielekkaita... (ja varmaan siina deadlineillakin on vaikutusta etta tyydytaan helpompaan ratkaisuun (laatijalle))

Hatunnosto mielekkaiden vaikeiden ristikoiden tekijoille!
7. Hui_hai28.10.2005 klo 07:17
Vaikka täällä välillä parjataankin kovinkin sanoin niitä 'ihme-ufo-hypervaikeiden-kolmipallo(i)sten' tekijöitä, niin kannattaa muistaa, että juuri noissa kaikkein vaikeimmissa ristikoissa tapahtuu paljon ristikoiden kehitystyötä ja uusien ideoiden kokeilua. Parhaat ideat jäävät elämään ja niistä hioutuu aikanaan herkullisia kaks ja puol palloisia ristikkovihjeitä.

Kaikkein vaikeimmat ristikot pakottavat laatijan kurottelemaan eniten. Siis yrittämään ylittää sen mitä osaa tehdä. Ja kun aivot ovat sellainen elin joka ei käytössä kulu, vaan kehittyvät vain käytön mukaan paremmiksi niin tämä tuo ristikoihin kehitystä.

Toki helpoillakin ristikoilla laatija voi yrittää kurotella, mutta ei ammattilaatija voi jokaisessa ristikossa ylittää itseään. Yrittää voi, tietysti;)

Hatunnosto jokaiselle laatijalle, joka haluaa työntää osaamisensa rajoja eteenpäin.
8. tapiiri28.10.2005 klo 19:22
Mitä vaikeampia, sen parempi. Rahoille enemmän vastinetta kun kestää kauemmin ratkoa. Helppoja ristikoita on maailma väärällään ja se jos mikä sapettaa. siis lisää (helvetin) vaikeita vaan, kiitos.
9. Satunnainen Ratkoja28.10.2005 klo 19:26
Hattua nostan minakin...

ja Kamaraisen Karin tekeleita on pitkaan tehnyt mieleni kiitella. Erittain laadukasta jalkea, avoimuutta, venytysta. Kiitos siita hanelle.

Pitkalaa on taalla paljon kiitelty... sen verran uus tuttavuus laatijana etta ei ulkomaille nama lehdet ole kantautuneet, okei jokusen pitkalan olen jo ratkonut, mutta en viela voi lahtea nostamaan jalustalle... joten katsellaan ja ratkotaan lisaa nyt viela.
10. Kravattimies29.10.2005 klo 06:07
Satunnainen Ratkoja (hyvä ettet ole laatija), ryhdistäydy jo!

Kamaraisen > Kämäräisen
Pitkala > Pitkälä
11. Matti29.10.2005 klo 14:57
Vaan olipa upea ristikko Mirja Pihlajamäellä tuoreimmassa Suomen Kuvalehdessä. Pitkään sai ratkoa ennenkuin teema selkisi. Hyvä että sitä ei ollut helpotettu palstalla. Vaikeustaso oli meikälle juuri sopiva, kakkonen. Itse lisäisin siihen plussan. Enpä muista milloin viimeksi oli näin hauska ratkoa. Nortamon henkilön piilokirjainta vähän nyrpistelin, mutta kaiketi vain siksi että nimi oli itselleni outo.

No joo, viimeisin historistikkokin oli mannaa. Historistikoiden idea on hyvä. Teemasanoihin tulee mitä tulee, ja muut sanat on niin helppoja, että tuttuja, puolituttuja ja tuntemattomia nimiä rupeaa ilmestymään. Vuosiluvut on annettu siltä varalta että joutuu lunttaamaan.
12. Satunnainen Ratkoja29.10.2005 klo 21:54
Hmm... Pitanee varmaan harkita tuota laatijan uraa nyt oikein vakavasti... mun ristikot ne varmaan spesiaaleja oliskin, ilman aakkosia ;o) siina varmaan kravattimiehenkin kraka menis solmuun... ja muutama ilta tuhertaessa.

Mikas sen Ekin puhelin numero olikaan ;o) ring ring, "Tarttetteko uusia laatija tuttavuuksia, mul on spesiaali idis... aakkosristikot" ;o)
13. Just29.10.2005 klo 21:56
Nuo kakspuoloset ovat minunkin suosikkejani. Kolmepalloisiinkin tartun, mutta jos aikaa alkaa mennä yli 2 tuntia, saa mokoma olla,
no on niistäkin jotkin täyteen tulleet.

Vuokila ja Luukkala:
Olisko joskus Iltiksessä ratkottavissa Heikin kakspuolikas.
En tässä nyt Heikin ristikoille keksi sopivia adjektiiveja, kuvatkoon asiaa se, että sellaista toivon.
14. Eki29.10.2005 klo 22:10
Toukokuussa ennen Tonin palkkaamista kyselin Hessultakin mahdollisuutta tehdä joskus IS-kovista. Tuolloin herra sanoi, että tyytyy mielellään silloiseen tilanteeseen eli Pelikaaneihin ja satunnaisiin muihin lisätöihin. Jos Hessu sattuu joskus muuttamaan mieltä, tie Kovikseen jonain kauniina lauantaina on edelleen avoin.
15. kari kämäräinen30.10.2005 klo 20:22
Satunnaiselle ratkojalle nöyrimmät kiitokseni imartelevista kehuista 28.10.2005 klo 19:26 . Mutta kehuista suurin osa kuuluu Ekille, jolle ristikkoni kelpaavat!
16. Eki30.10.2005 klo 20:27
Ota Kari kaikki ihan ittelles!
17. kari kämäräinen30.10.2005 klo 20:38
Eki. Koska vaatimattomuus kaunistaa, en ota!
18. Satunnainen Ratkoja1.11.2005 klo 00:15
Kehut eivat olleet imartelua vaan ihan ansaitut (kovalla kumittamisella varmaankin). Ja jos vaatimattomuus tuosta viela jatkuu niin Mr. Suomi kisoihin kannattaa harkita osallistumista...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *