KESKUSTELUT > RISTIKOT > USKON SANAA

200. Uskon sanaa

Jouni11.7.2003 klo 13:51
Aukeaako tämä raamatunkohta sanasepoille?

'Alussa oli Sana. Sana oli Jumalan luona, ja Sana oli Jumala.'
2. Helge11.7.2003 klo 22:10
Sanaseppo mielessä Sana=Jeesus, mistä seuraa looginen lause. Sitten ollaankin aihealueella, mikä jääköön teologian ammattilaisille.
3. jupejus11.7.2003 klo 22:15
Nykyoppineet ovat sanoneet sanan olevan geeni, mutta vanhan käsityksen mukaan sana tarkoittanee puhetta, viisautta. Alkukirkko on tiettävästi tutkinut sanaa perinpohjin ja asettunut kaiketikin sille näkemykselle uskontunnustuksen myötä, että Vapahtajamme olisi ollut Sana.

En tosin ole teologiaa lukenut, että parempaa vastausta en voi antaa, mutta sen voin sanoa, että SANA pitänee sisällään suuren viisauden. Mitä me sanomme, tulee meistä, mitä meille sanotaan, sen me ymmärrämme. Meidän synty, elämä, kuolema on sanan varassa ja Sanassa on meidän uskominen.
4. Jouni11.7.2003 klo 23:47
Olen maallikkona ajatellut sellaista selitystä, että tässä halutaan korostaa sanallisen viestinnän merkitystä. Sehän erottaa ihmisen eläimestä ja se on inhimillisen kulttuurin lähtökohta.

Joskus on kyselty, mikä on ihmiskunnan tärkein keksintö. Väittäisin, että se on sanasto, siis sanallinen viestintä. Siitä kaikki alkoi.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *