KESKUSTELUT > RISTIKOT > PAAVIN KRUUNU, 6 KIRJAINTA?

1964. Paavin kruunu, 6 kirjainta?

teris18.9.2005 klo 22:33
Nyt on paha, alkaa sillai kuin pitäisi eli "ti" (tiaraa mietin) mutta kun siinä on KUUSI kirjainta.. neljäs kirjain mahdollisesti "u". Hmm?
2. Juhani Heino18.9.2005 klo 22:37
Tämä on taas niitä outouksia: TIARA on nykyään TIAARA, mitä en pysty hyväksymään. Toki tuohon voi jotain muutakin tulla.
3. teris18.9.2005 klo 23:02
tiaaran kun heitin jouduin mylläämään koko alakulman uusiksi, kun turusta tuli luvia ja irakista arvi jne.. toivottavasti menee oikein, mutta nyt nukkumaan.
kiitoksia avusta!
4. Antti Viitamäki19.9.2005 klo 10:59
Tiaaran pitkä a voisi olla lähtöisin siitä, että a on alkukielisessä sanassa painollinen ja puolipitkä. Sana ilmeisesti tarkoittaa alunperin tietyn mallista turbaania, ja se on tullut persiasta kreikan kieleen ja edelleen latinaan - kielitieto valitettavasti loppuu kesken, mutta ainakin englannin kielestä tuo paino ja puolipitkän oloinen vokaali löytyy.

Sitä, miksi kielitoimisto haluaa suositella tämän hieman kankeasti suomen kieleen mukautuvan sanan ääntämistä ja kirjoittamista vielä vähän kankeammin suomen kieleen mukautuvasti, en tiedä. Tokihan meillä on paljon sanoja jotka tulevat muualta mutta äännetään ihan eri periaatteella - tiara olisi vielä aika lievä "rikkomus".
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *