KESKUSTELUT > RISTIKOT > MITÄ OLIVAT NE TEHTÄVÄT

1749. mitä olivat ne tehtävät

minä vain tässä11.7.2005 klo 20:23
joissa laskettiin sivuilta ruutuja ja aina väritettiin vain tietyt ruudut? ikävä niitä
2. iso S11.7.2005 klo 20:27
Tarkoittanet siluettiristikoita eli japanilaisia ristikoita? Kahta lehteä julkaistaan Suomessa, muissa voi olla yksittäisiä tehtäviä (esim. tiistai-Iltiksessä pieni). Netistä löytyy. Aihetta on käsitelty täällä useassa säikeessä. Etsivä löytää!
3. Matti11.7.2005 klo 20:49
Markettien lehtihyllyiltä löytyy japanilaisille ristikoille omistettuja ristikkolehtiä. Niissä on käsittämättömän suuria laadintoja. Omille luilleni sopivat parhaiten IS:n 15x15 ristikot.
4. iso S11.7.2005 klo 22:45
Joo, nimenomaan tuolla nimellä myytävää lehteä kasvatettiin juuri ilmestyneessä numerosta. Nyt ristikot ovat sellaista kokoa että heikkopäistä hirvittää. Niissä kun on helppo tehdä pikku virhe ja pian huomaa että kaikki on pyyhittävä pois. Uuvet työt! Tarkan ihmisen hommaa.
5. Tuomas L.12.7.2005 klo 13:36
Taas kerran sama vinkki: Googleen hakusanoiksi "paint numbers puzzle" ja löytyy linkki esimerkiksi Kajitanin huippuhyvälle sivustolle, jossa on tuhansia erikokoisia tehtäviä.
6. mor12.7.2005 klo 19:27
Ratkoin (?) pari tehtävää tuosta iso S:n mainostamasta "isosta japanilaisesta".

Järkyttävän suuria ruudukoita ja yhtä järkyttävän pieniä ruutuja ja numeroita.

En saanut muuta kuin päänsäryn siitä tihrustamisesta.

Kiitos iso S, lähetä pikavuorolla pari pakettia Buranaa :) .
7. iso S12.7.2005 klo 20:22
Kokeilen Buranoita kotona. Kärsi, kirkkaamman kruunun saat!

Vaimo valittaa samaa pieniruutuisuutta, mutta se ei estä kun himo riivaa. Ei voi kuin ihmetellä, mutta kuulemma suuret ruudukot ovat ratkojien toivomia. Minusta 30*30 alkaa olla järjellisyyden (jos sellaisesta voi tässä yhteydessä puhua) yläraja.

Kuten olen aikaisemmin maininnut, niin jonkun väitteen mukaan tämä tehtävätyyppi kutittaa aivoissa sellaista paikkaa mihin mikään muu ei ylety. Joidenkin mielestä juuri tuon kohdan (J-piste?) rapsuttaminen on vastustamaton huvi. Se heille suotakoon, ovatpahan poissa muusta pahanteosta.
8. Matti13.7.2005 klo 20:15
Ratkoin tuossa viime tiistain IS:n siluettiristikkoa. Jo toisen kerran minulle kävi näin: Yhteen vaakariviin tuli yksi musta ruutu liikaa, ja samoin yhteen vaakariviin. Risteävä ruutu jäi valkoiseksi. Muuten kaikki oli sopusoinnussa.

Yleensähän käy niin, että jos tekee virheen, sen vaikutus kertautuu jatkoratkonnassa, ja kaikki menee lopulta mäkeen. Olisiko niin, että ratkonnan loppuvaiheessa virheestä voi selvitä peltivaurioin. (Viimeksi tarkistin ratkaisusta, että virhe oli todella minun.)

Jännää.
9. iso S13.7.2005 klo 20:53
Matti: "Yhteen vaakariviin tuli yksi musta ruutu liikaa, ja samoin yhteen vaakariviin." Tarkistin lukemani ja totesin että virhe todellakin on sinun:)

Tosi on, että joskus virheen onnistuu oikaisemaan laskemalla millä pysty- ja vaakariveillä on liikaa tai liian vähän mustaa (yleensä liikaa). Tämä voi tapahtua jo aikaisemmassakin vaiheessa kuin ihan lopussa. Kohtalaista tuurintynkää siinä pitää olla. Vähäisehkön kokemukseni mukaan useimmiten virheen sattuessa ristikko menee lunastuskuntoon.
10. tavallinen taaplaaja14.7.2005 klo 21:03
Mitä enemmän siluetteja täyttää, sitä paremmin hoksaa "oikoteitä". Oppii näkemään, missä kohti suurin piirtein virhe on. Iisakin siluettiristikot ovat huomattavasti helpompia kuin japanilaiset. Vaikeus on monesti suuressa koossa. Suuret ovat monesti aluksi pelkkää ruutujen laskemista, mikä jonkin verran turhauttaa. Toisaalta pieneen voi olla vaikea tehdä vaikeaa, mutta kuitenkin sellaista, joka jostain kohti alkaisi aueta.

Kivoja tehtävät ovat. Niitä on mukava tehdä tavallisen ristikonratkonnan lomassa. Lisää, lisää. Milloin Sanaris innostuu.

On muuten niin, että en muita iisakin ristikoita suostu ostamaan kuin siluetteja. Ne on kyllä sitten tehty vimpan päälle ja monia hykerryttäviä oivalluksen tunteita olen niistä saanut.
11. Eki14.7.2005 klo 21:47
Sanaris jättää ainakin toistaiseksi nämä ristikot muille, mutta arvostaa esim. Hyvösen antaumusta asiaan.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *