KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKKORENGISTÄ

170. Ristikkorengistä

Kaitsu25.6.2003 klo 01:38
Onkohan vika minussa, kun en löytänyt kaupan sivuilta ristikkorengin hintaa? Vai onko kysymys liian triviaali?
2. Eki25.6.2003 klo 08:25
Näin on käynyt. Rengin tämänhetkinen hinta täällä on 25 euroa postikuluineen. Vanhaa versiota on enää pari kappaletta jäljellä. Uutta pusataan alkusyksyksi. Suosittelen odottamaan, mutta kipeimmin tarvitsevalle vielä löytyy!
3. Aulis22.8.2003 klo 23:14
Nythän sinä Eki varsinaisia sammakoita päästelet.
Kävin juuri Sanariksen ostotokanavalla. Peistaan tähän hinnan sieltä:

"Kyllä! Olen päättänyt tilata Ristikkorenki -ohjelman hintaan 199,- Hintaan lisätään postiennakko- ja käsittelykulut 30,- "

Kaikki kritiikki on hyvää, jos se ei kohdistu Sanaris Osakeyhtiöön
Taitaa tulla edullisemmaksi hankkia Suomen kielen CD-perussanakirja samaan hintaan. Sitähän sinä Eki käytät pohjana?
Perussanakirja ilmeisesti perustuu Oracle tietokantaan.
_ (alaviiva, useampikin peräjälkeen) korvaa merkin paikan. Prosentti (%) korvaa lopun sanasta.
Näillä hauilla olen saanut paljon tietoa.

Iso S:lle ja krakalle tiedoksi. että näitä hakuja kannattaa käyttää. Niitä ei yleensä ole dokumentoitu-
4. Eki23.8.2003 klo 00:29
Sammakot ovat mukavia eläimiä.

Tosiasia on, kuten sanoin, etten haluaisi enää myydä vanhaa Ristikkorenkiä. Tosiasia on myös, että Perussanakirjan korostaminen liikaa Rengin yhteydessä ei anna täyttä kuvaa Rengin monipuolisuudesta. Puhumattakaan siitä, mutta UUSI RISTIKKORENKI tulee olemaan. Siitä enemmän myöhemmin.
5. iso S23.8.2003 klo 16:22
Aulikselle tiedoksi: köyhällä ei ole varaa Pesoseen. Minulla on vain paperiversio Nykäsen osasta L-R, kirppikseltä muutamalla kympillä (markkavainaata) ostettu. Yritin hakea siitä alaviivoilla ja prosentilla, mutta se vain hymyili salaperäisesti. Taytyy tulla edelleen toimeen muistin, mielikuvituksen ja Googlen muodostaman pahan kolmijalan varassa.
6. Marianna23.8.2003 klo 17:36
Ratkojalle on Ristikkorengistä paljon enemmän apua kuin Pesosesta l. Romppasesta.

Kurjan kokemuksen mukaan Renki on syytä pitää renkinä, joka haetaan apuun vasta äärimmäisessä hädässä. Liiallinen käyttö on suorastaan vahingollista oman aivotoiminnnan kehittymiselle ja voi jopa aiheuttaa taantumaa.
7. Matti25.8.2003 klo 15:51
En omista renkiä, mutta minulla on se kuva, että kun laatijalle rengistä on suuri apu, ja ristikot tulevat laadukkaammiksi, niin ratkojan käytössä se on vähän niin kuin lunttaamista.
8. Marianna25.8.2003 klo 18:14
Lunttaamista nimenomaan.
9. J Takala29.8.2003 klo 11:51
Suurin osa ristikoissa esiintyvistä sanoista löytyy Ristikkorengistä. Jos ja kun laadinnassa R-renkiä käytän, niin tarkistan kuitenkin, että sana löytyy myös Perussanakirjasta, ennen kuin sen ristikkoon laitan. Silloin tällöin tästä periaatteesta tulee tietenkin joustettua, koska eiväthän kaikki käyttökelpoiset sanat löydy Perussanakirjasta. Sellaisten sanojen kohdalla täytyy kuitenkin tarkasti miettiä, onko sana tarpeeksi tunnettu.

Ratkonnassa taas on mukavampi ratkoa ilman R-renkiä. Joskus joudun sen apuun turvautumaan outojen nimien kohdalla ja useimmiten ne sieltä löytyvätkin. Jos ratkonnassa käyttäisi jatkuvasti ristikkorenkiä, niin mielestäni ratkonnan perimmäinen idea on vähän hukassa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *