KESKUSTELUT > RISTIKOT > AAKULLE TERVEISIÄ!

167. Aakulle terveisiä!

ile22.6.2003 klo 22:17
Juhannusjuhlista jaloin! Ei sentään - vaimo ajoi.

Eli Jussi 2003 on nyt onnellisesti takana. Pari puhallusta ja kiitos. Onneksi Jouluun on vielä aikaa.

Ryhdyin aattona ratkomaan iltsikan 'vuoden vaikeinta ristikkoa' mutta totesin melko nopeaan, että juhlamielelle siirtynyt aivosoluni tykkäsi kyttyrää moisesta touhusta, ja niinpä vaihdoinkin aviisin kierrekorkilla varustettuun lasikuorelliseen objektiin. Ja nyt kaduttaa.

Ulkona juoksee rusakko. Mutta miten tämä juttu liittyy ristikoihin?

OSui saattaa tietää miltä tuntuu, kun kivennäisvesi loppuu kesken suvisen juhlanvieton. Raaka kossu ei ole valkoisen miehen juomaa. Oluttakaan ei koskaan tule ostettua tarpeeksi. Kyläkauppias hymyilee sunnuntaisin.

Oltiin vaimon kanssa Italiassa lomailemassa. Halusin ostaa jotain paikallista herkkua tuliaisiksi, joten haalin koriin pullon krappaa. Kun kotona korkkasin lestin tuli semmoinen fiilis että olinkin pullon sijasta avannut vanhan haudan! Haju oli sanoinkuvaamaton, mutta se maku...hyi helvetti!!! Jos ainoa alkoholipitoinen juoma maailmassa olisi krappaa niin meikä poika olisi raivoraitis!

Mutta miten tämä liittyy ristikoihin?

Tarjosin pulloa kaverilleni, joka ei sylkenyt lasiin. Odotin hemmon iloisena imuroivan aineen kitusiinsa, mutta paskan marjat, korkattuaan pullon ukko irvisteli ja sanoi, että ota lesti takaisin, ennen kuin oksennus vaihtuu sydänkohtaukseksi. Eräänlainen perustelu sekin.

Mutta miten tämä liittyy ristikoihin?

Faija sanoi myöhemmin, että anna krappapullo hänelle. Tahvonlahden venekerholla on semmoisia immeisiä, jotka eivät haistele turhia hajuja ja joiden kurkut eivät ole allergisia. Ja totta Mooses, juoma kelpasi. Aaku dokasi koko pullon parilla huikalla. Totesi, että paskaa oli, mutta on sitä pahempaakin tullut nieltyä. Iitu irvisteli vierellä.

Tiedättekö muuten, että Murphyn lakia ei todellisuudessa keksinytkään Murphy vaan eräs toinen henkilö, jolla oli sama nimi.

Mutta miten tämä juttu liittyy ristikoihin?

Ei mitenkään.
2. OSui23.6.2003 klo 08:25
Kun nyt nimeni on turhaan lausuttu, niin täytyy vähän selventää tuota Ilen hämäräperäistä viittausta. Oikeasti kivennäisveden loppuminen ei ole minulle mikään ongelma, jos vain cokista (kumpi tahansa valtamerkki) riittää.

Luokittelen jalojuomien käyttävät seuraavasti, pahimmasta alkaen ja rattijuopot omaan arvottomuuteensa jättäen:
1. Rähinäviinan viljelijät
2. Sottaajat (oksentavat pöytään)
3. Raivoraittiit
4. Siististi sammuvat
5. Raittiit
6. Kohtuuden ystävät

Luokkaan 5 pääsee vähilläkin suoritteilla ja mahtuu reippaammallakin asenteella, kunhan ei lipsahda luokkien 1, 2 ja 4 puolelle.

Katson kuuluvani luokkaan 5, vaikka viimeisten 34 vuoden aikana olenkin nauttinut useita liköörikonvehteja. Luokkien 3 ja 5 ero lienee sanomattakin selvä, joten sanon sen sanomattoman epäselvästi: kolmoset luulevat olevansa viitosia ja vaativat muilta samaa, viitoset toivovat muiden olevan viitosia, jos eivät pysty olemaan kuutosia.
3. OSui23.6.2003 klo 09:02
Maanantai-aamun hulimattomuutta. "Luokkaan 5 pääsee" pitäisi tietysti olla "Luokkaan 6 pääsee".

Tällä ei ole mitään tekemistä ristikoiden kanssa, kuten ei edelliselläkään.
4. Antti Viitamäki24.6.2003 klo 23:16
Miten niin raaka kossu ei ole valkoisen miehen juomaa? Koskenkorva pelkiltäänhän on mitä mainioimman makuista. Vodka pitää jäähdyttää jäillä, mutta kossu on hyvää - jos nyt ei tasku- niin ainakin huoneenlämpöisenä.

Kun ei juo humaltumistarkoituksessa vaan nautiskelee vain spirituksesta eli hyvästä hengestä/mielialasta, kyseessä on ihan hyvä vaihtoehto. Minä en oikein ymmärrä lantraamista mehulla tai limsalla, sehän on huiputtamista: sitä luulee suunnilleen juovansa sitä mehua tai limsaa, mutta humaltuu siinä sivussa. Eikö se ole kauhean tylsää?

Eri asia on, kun alkoholijuoma on tekovaiheessa saatu tietyn makuiseksi. Sieltä niitä aarteita toki vasta löytyykin.

Ja niin kuin jotkut teistä jo varmaan arvasivatkin - tämäkään ei liity ristikoihin sitten niin millään tavalla. Ja toivotaan, ettei tällaisia keskusteluotsikoita nyt ala ihan pilvin pimein putkahtelemaan näille sivuille... :-)

(Tulinpahan kerran höpöttäneeksi minäkin. Ah, ihanaa!)
5. Timppa25.6.2003 klo 18:12
Hienostuneen maun vuoksi tulee joskus nautittua myös Fernet Brancaa. Vai olikos se sittenkin ruoansulatuksen takia?
6. Antti Viitamäki25.6.2003 klo 22:58
Se oli ruoansulatuksen. :-) Hienostuneen maun vuoksi nautitaan korkeintaan Camparia tai Carilloa. Hyviä molemmat, tosin itse pidän Championia parhaimpana katkerona (nyrpistelläänköhän sille juuri siksi että se on myös noista kolmesta halvinta?).

Pitää sanoa kolme poikkeusta limsasekoituksiin:

- Auringonlasku romanttisiin hetkiin
(vodka, Apricot Brandy, sprite/tuoremehu, esanssia)

- Long Island Ice Tea pitkän alkuillan viihteeksi
(vodka, gini, valkoinen rommi, tequila,
Cointreau/Triple Sec, haluttaessa vielä vaalea viski,
sitruunamehu ja cola)

- Gin'n'tonic liian aikaiseen väsähtämiseen

Tai sitten niin kuin eräs ehdottomasti kohtuukäyttäjääkin kohtuullisempi ystäväni aina vitsailee tarjoilun alkaessa:

"Kas, lempijuomaani ALKOHOLIA!" :-)
7. ile27.6.2003 klo 00:41
Tämän keskustelun lopuksi voisin kertoa lyhyesti erään mainion suomalaisen lyhytelokuvan tarinan, jonka joku saattaa jopa muistaakin.

Elokuva oli kirjoitettu Matti Pellonpäälle, mutta tämä kuoli ennen kuin filmaukset ehtivät käynnistyä. Mietittyään tovin elokuvan tekijätiimi päätti aloittaa kuvaukset ja samalla kunnioittaa Matti Pellonpään näyttelijänuraa omistamalla elokuvan hänelle.

Pääosaan valittiin Puntti Valtonen.

Elokuva alkaa siitä, kun Puntti lähtee duunista himaan. Bussipysäkillä hän saa hillittömän hikkakohtauksen. Kohtaus on niin paha, että hänen on haettava apua lähettyvillä sijaitsevasta kuppilasta. Pullo limonaatia tai muuta raikasta juomaa saattaisi lopettaa nikotuksen.

Hik!

Kuppilan juomahyllyllä on kolme pulloa. Ensimmäisen etiketissä lukee 'alkoholi'. Vieressä on samanlainen pullo, mutta etiketissä lukeekin 'alkoholiton'. Kolmannnen pullon etiketissä lukee 'tonic'.

Hik!

Puntti kuuluu ryhmään 5. Niinpä hän lausuu baarimikolle tilauksensa: "Yksi alkoholitonhik!"

Ja siitä alkaa kierre, joka johtaa alkoholismiin ja kierittää Puntin lopulta hautaan saakka. Kaikki tämä tapahtuu vajaassa kymmenessä minuutissa.

Hojaa, pojat!

Puntin haudalle saapuu joukko surijoita. Eräältä heistä putoaa pullo punaviiniä hautakiven juurelle ja särkyy. Kamera seuraa, kuinka juoma imeytyy maaperään ja valuu lopulta arkun kannelle ja siitä vainajan huulille.

Vainaja lipoo huuliaan.

Hautajaisvieraat ovat poistuneet haudalta, kummulla on hiljaista. Kunnes mullan alta kajahtaa:

Hojaa, pojat!

Tuohon huutoon elokuva loppuu. Ja niin loppunee tämä keskustelukin, joka ei edelleenkään liity ristikoihin?
8. Tapsa27.6.2003 klo 23:31
Enstennäkin tämä alkuvuoden vaikein:siinähän ei enää
ollut kyse ratkonnasta, vaan puolet tehtävää oli
laadintaa.
Ja toisekseen Timpalle tereet; se Fernet Branka otettiin
hillosipulilla!!
9. Timppa28.6.2003 klo 13:05
Oikein muistit Tapsa Fernet Branca ohjeen! Ja jos haluaa vähän lisää makua, kosteat lasin reunat voi käyttää suolakipossa ja lisätä sitten vähän giniä...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *