KESKUSTELUT > RISTIKOT > OSITTELURISTIKOT

1619. Ositteluristikot

Kravattimies17.5.2005 klo 05:42
Ositteluristikoille ei ollut omaa osastoa, joten avataan nyt.

Ositteluristikko näyttää ensinäkemältä tavuristikolta, mutta eroaa siitä siinä, että ruutuun tulee kaksi tai kolme kirjainta, tavujaosta välittämättä!

Niille kuvaristikoiden ystäville, jotka eivät ole yrittäneet koskaan ratkaista ositteluristikkoa, voin suositella tätä:

Paksu Pelikaani 2/2005 sivu 29 ositteluristikko
(Erkki Vuokila - P. A. Manninen)

Siinä oli sopivasti päänvaivaa, mutta meni läpi kuitenkin.
2. jupejus17.5.2005 klo 11:21
Tuon olen kerran, jokunen aika sitten oppinut, että pitää lukea, mikä ristikko on kysymyksessä, ennen kuin alkaa sitä ratkoa.

Ristikko näytti tavuristikolta ja mitäs sen kummemmitta aloin sitä ratkoskella kasaan, kunnnes havahduin jossain vaiheessa pitkien miettimisrupeamien jälkeen, että onpas turhan vaikea ristikko.

Periksi nyt en halunnut heti antaa, mutta jossakin kohdassa alkoi varoituksen kello soida, että sanat menisi kasaan, mutta ei tavuttain - "eli... mikäs kumma ristikko tämä olisikaan??"

Älysin lukea päältä; "ositteluristikko".
Sanonut ei sana mitään, mutta sen opin kyllä tietämään, mikä se sitten oli. Se ei ollut tavuristikko. Eli vanhalla sanonnalla; kaikki ei ole aina siltä miltä näyttää.

Eihän siinä mitään - ratkesihan se, kun osasi oikein sen ratkoa, ja aivan hyvä ja mielenkiintoinen ristikko oli sekin tuolloin...
3. ö17.5.2005 klo 14:21
Hitaasti kulkee posti Australiaan. Meillä on Suomessa käsissämme jo PaP 3/2005, josta myös löytyy Ekin erinomainen ositteluristikko.
4. Kravattimies18.5.2005 klo 05:04
Ai, kolmonenkin on jo ilmestynyt, vaikka kakkosnumerossa on ratkaisuaikaa: viimeinen postituspäivä on 25.5.2005. Ratkaisun lähetin jo sähköpostilla.
5. Ibis18.5.2005 klo 08:17
Jupejus: Kannattaa todellakin lukea, mitä on ratkomassa. Kerran väänsin varmaan yhden illan krypton kanssa ja ihmettelin, miten se voi olla aukeamatta. Sitten huomasin lukea otsikon: ruotsinkielinen krypto...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *