KESKUSTELUT > RISTIKOT > MITEN TÄYTÄTTE LEHTENNE?

1588. Miten täytätte lehtenne?

Urputtaja6.5.2005 klo 16:10
Miten täytätte ristikkolehden, eli mistä aloitatte? Itselläni vaihtelee, joskus järjestyksessä alusta eteenpäin. Tai en ihan alusta, jos alussa helpoimmat niin jätän ne muille tai myöhemmäksi. Toisinaan taas erikoistehtävistä, piilosanoista, kehikoista yms.

Entä teettekö lehdestä, joissa skaala on tosihelposta tosivaikeaan, kaikki tehtävät? Itse teen usein ne keskitasoiset, vaikeita yritän mutta usein jää kesken ja helppoja sitten jos muuta tekemistä ei ole tai muut hommat ei huvita.
2. ripa6.5.2005 klo 18:20
Punaisesta ja Paksusta aloitan aina herkullisemmasta päästä,eli viimeisistä visaisista.Loput helpommat ratkon summittaisessa järjestyksessä.Kaikki ratkotut tulee poikkeuksetta lähetettyä arvontoihin.
3. Kaitsu6.5.2005 klo 18:50
Etukannesta alkaen, kryptot ja muut kummallisuudet yli hyppien, etenen kohti viimeistä ristikkoa. Yleensä ristikot vaikeutuvat loppua kohti ja sinne tahtoo jäädä ratkontaan reikiä. Kun muutakaan ratkottavaa ei enää ole palaan noiden reikien kimppuun ja vihon viimeisenä kryptoihinkin, siis jos ei todellakaan ole mitään ratkottavaa jäljellä. Nuo "muut kummallisuudet" ratkeavat jossain siinä välillä, tai sitten eivät ratkea.
4. mor6.5.2005 klo 19:12
Periaatteella "kaikki tai ei mitään" eli kannesta kanteen järjestyksessä. Yleensä visaisimmatkin hoituvat ennen seuraavan numeron ilmestymistä.
En ole erityisemmin kryptojen ystävä, joten valintani ovat Punainen Pelikaani ja IIsakin Ristikot, joiden ainoa krypto on PuP:n sokkosellainen.
Olen ratkonut ristikoita jo ainakin 30 vuotta, mutta ikinä en ole lähettänyt yhtään ratkontaa arvontaan!
5. Matti6.5.2005 klo 22:53
Vihaan kryptoja.
6. Heljä-Maija6.5.2005 klo 23:27
En minäkään kryptoja rakasta.
Kahdeksan vuotta sitten, kun harrastukseni aloitin, tutustuin piilosanoihin; pidin niistä heti. Siihen aikaan lähdin ratkomaan lehtien kaikki piilosanat, käärmeet ja muut "poikkeavuudet" ensin, sitten kuvaristikot alusta loppuun. Nyt kun osaan vähän enemmän, avaan ensimmäiseksi sen viimeisen sivun ja pyrin hoitamaan pois ne kaikkein vaikeimmat. Sitten piilosanat ja muut erikoiskuviot. Sitten alkupää. Ja sitten vastaukset postiin.
Jostain syystä arpaonni ei suosi; en edes muista. milloin viimeksi olisin jotakin voittanut, ja lähetän sentään aika paljon ratkaisuja.
7. iso S7.5.2005 klo 20:15
Järjestys se olla pitää. Alusta loppuun. Liikunnan tarve tyydyttyy kun hyppää yli muut kuin kuvaristikot.

Joskus illalla voi tehdä pienen poikkeuksen. Jos arvioitu valvetila riittää yhteen sivuun, voin ohittaa aukeaman tai harpata jonkun luottolaatijan tuotokseen, jos vuorossa olisi joku vähemmän miu mau mukainen.
8. Marianna8.5.2005 klo 12:20
Piilosanoista aloitan, Risto Pitkäsen ensimmäinen kolmekymmnentä vuotta sitten oli varsinainen elämys. Loput sitten alkaen takaa ja edestä ja keskeltä aina kun juuttuu kiinni. Helpoista säästän välillä suosikkiratkojani viimeiseksi, välillä taas ne, jotka eivät niin houkuta esimerkiksi ikävän pääkuvan takia.

Vielä jokin aikaa sitten ehdoton aloitusristikko oli Lehtonen - Kotipelto ... oi niitä aikoja ...
9. Juha N8.5.2005 klo 14:20
Ihan totta Marianna. Minäkin aloitin aina Lehtonen-Kotipellosta. Tietty kieli poskella -meininki toimi magneettina. Halutti HETI saada selville, mitä koiruuksia herrat olivat ristikkoonsa upottaneet.

Mainitsenpa tässä yhden esimerkin parin vuoden takaa. Tosin sillä kertaa tiimissä oli kolmantena jäsenenä Pallonen, ja luomus oli Sanaseppo-lehdessä. (Samassa kuin legandaarinen VUFVUFHAUVUF -pläjäys, eli I/03).

Kuvavihjeenä oli leveäkehyksinen taulu, jossa aisteja stimuloiva kuva-aihe: luomukelpoinen kasa sitä itseään, ympärillään tuoksukiekurat ja pari riemuitsevaa sittiäistä. Pitkästä vastaussanasta selvisivät ensimmäiseksi kolme alkukirjanta PAS. Loppuja joutui pähkäilemään pitempään. Niin että oltiinkos tässä arveluttavien sanojen osastolla? No ei toki. Lopulta paljastui, että kyseessä on PASSEPARTOUT: semmoinen moneen sopiva valmiskehys. Oli tekijöillä ollut hauskaa...

PuP pitää tietysti nykyään aloittaa Antti V:stä. Jos se on viimeisenä niin siitä sitten taaksepäin.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *