KESKUSTELUT > RISTIKOT > PELIKAANIRISTIKOT

1555. pelikaaniristikot

ratkoja26.4.2005 klo 14:47
Pelikaaniristikoiden ratkaisut voi lähettää sähköpostitse,eli lähetetäänkö sinne kustakin ristikosta/kryptosta avainsana (1-6 kirjainta) vai kuvasta tuleva ratkaisusana vai mitä..on vähän epäselvästi tuossa lehdessä.Josko joku kertoisi?
2. Eki26.4.2005 klo 14:52
Jos haluaa ottaa osaa 20 euron arvontoihin, pitää sähköpostitse lähettää ratkaisut kokonaisuudessaan, siis jokainen rivi riviltä. Avainsanat lähettämällä osallistuu vain avainsana-arvontaan.
3. ratkoja26.4.2005 klo 15:49
Kuulostaa isotöiseltä,taidampa laittaa ratkaisut menemään lehtineen päivineen postin kautta
4. Eki26.4.2005 klo 16:06
Kyllä se on kätevintä, mutta tuommoinenkin kanava kuitenkin avattiin jo vuosia sitten.
5. Pekka Pietari27.4.2005 klo 15:23
Ainoa tilaamani ristikkolehti on Punainen Pelikaani. Lehdessä on kakkossivulla ns. Ekin pääkirjoitus, joka on yleensä pelkkää pelikaaniristikkojen mainostamista. Miksei se voisi olla muutakin, siis ristikkoalaan yleisesti liittyvää, ajankohtaista tekstiä, tai tulleen palautteen käsittelyä?
6. Eki27.4.2005 klo 15:26
Tyhjennän sanaista arkkuani niin monella suunnalla, että tuossa vaiheessa on usein takki tyhjä. Tilaa on varsin vähän eli kovin pitkää asiaa siinä ei pysty käsittelemäänkään.

Kyllä minä tätä samaa ongelmaa tykönäni usein hiljaisuudessa mietin ja toivoisin pystyväni parempaan.
7. Pekka Pietari27.4.2005 klo 15:30
No, eikö siinä tapauksessa Ekiä pitäisi armahtaa ja lopettaa kokonaan "pääkirjoituksen" julkaiseminen? Pelikaaniristikoista on lehdessä joka tapauksessa mainoksia, joten mitään ei menetettäisi.
8. Eki27.4.2005 klo 15:36
Anna nyt kuitenkin minun yrittää...
9. jos...27.4.2005 klo 15:53
Jos haluan osallistua arvontaan ja lähetän koko lehden ja täytän siitä samasta lehdestä tilauskupongin, niin käsitelläänkö se tilaus?

Ei tällä sinänsä väliä ole, kunhan mietin
10. Eki27.4.2005 klo 15:57
Kyllä käsitellään.
11. mor11.5.2005 klo 09:12
Tulipa PuP 3 lopultakin täyteen! Viitamäen ja Luukkalan vasemmat yläkulmat tökkivät ihmeellisesti pitkän aikaa.

Tuntui muuten, että suurin osa Viitamäen vihjeistä aukesi tavallista helpommin. Olikohan Antti ollut lempeällä päällä vai olenkohan lopultakin, vuosien jälkeen, pääsemässä sisään hänen ajatusmaailmaansa?
12. Jukkis11.5.2005 klo 09:29
Ihan samanlainen olo tuli. En koskaan ole saanut tommosta vaikeaksi tarkoitettua Viitamäkeä näin "vaivattomasti" (aika suhteellinen käsite) tehtyä. Taannoin kun oli se aukeama jossa piti hassusti niitä lukusanoja asetella ruutuihin, en keksinyt koko ristikkoon kuin muutaman sanan sinne tänne.
13. E-M12.5.2005 klo 09:19
Pekka Pietari ei ymmärrä Ekin "pääkirjoituksen" arvoa ja merkitystä. Minusta on erittäin tärkeää, että jokaisessa Pelikaanissa on tuore tervehdys päätoimittajalta - olipa se miten lyhyt tahansa. Se antaa mielikuvan, että lehteä on tehty ihmisvoimin ja -sydämin!
14. sopuli13.5.2005 klo 19:29
Lempeällä päällä on Antti ollut. Kun aukeama lähti täyttymään, se tapahtui hurjaa vauhtia - viimeisimpänä keskikohta alhaalla. Hyvä ristikko, mutta ratkesi vähän liiankin nopeasti - seuraavaa joutuu odottamaan turhan kauan.
15. Antti Viitamäki13.5.2005 klo 22:27
Juu-u... :-)

Tuli varmaan laitettua vähän turhan monta "alkuunauttajaa" eri puolille ristikkoa. Siellähän on useitakin koko lailla suoria vihjeitä.

Pyrin tällä kertaa hieman normaalia pitempään sanastoon. Pitkä sana on myös sellainen helpottava tekijä - kun sen tajuaa joskus jo muutamasta kirjaimesta, niin siitä saa paljon apuja, yleensä vähintään kahteen eri aukioon. Ja sitten käykin jo niin että ristikko holahtaa melkein yksin tein täyteen.

Voi olla, että kiireelläkin oli oma osuutensa. Ei ehtinyt oikein huolella punnita eri alueita ja sitä miten niistä pääsee liikkeelle.

Mutta olkoon tämä nyt sellainen "kalastelutehtävä" - jos vaikka saisi ratkaistuksi joku sellainenkin joka ei ole aiemmin ymmärtänyt nyrjähtäneitä aivoituksiani. :-)

Toivottavasti ristikko ei sentään ollut kauhean TYLSÄ? Kolmonen tai kaksipuolonen, kunhan edes muutaman kerran hymy kävisi kasvoilla ennen kuin tehtävä on täysin ratkennut - siihen olen viime vuosina pyrkinyt.

Toivottavasti jatkossa taas sitä kiperämpää tavaraa... Teidän kanssa on kyllä kovilla - pikku hiljaa pitää vääntää ruuvia tiukemmalle. Kunhan ei menisi kanta laudasta läpi.

Mutta todella paljon kiitoksia palautteesta! Se on elintärkeää!

:-)
16. Satunnainen14.5.2005 klo 15:01
Antti Viitamäki, rohkenen kysyä, että minkä vuoksi ristikoissasi on viimeaikoina esiintynyt niin usein eräs yrmeä hahmo, joka möllöttää ristikoissa "naama väärinpäin".

Tänne kirjoittamissasi viesteissäsi kuitenkin käytät niin usein iloisia hymynaamoja, että ei kai tässä ole tarkoitus olla mikään viesti ratkojille?
17. Antti Viitamäki14.5.2005 klo 15:40
Satunnainen:

Tiedätkö, juuri tänään pistin erästä vihjettä tehdessäni merkille tuon saman.

Lähtökohtaisesti on kyse siitä, että kun en ole mikään erityisen hyvä piirtäjä, niin kun lopulta saan ährättyä jonkin kuvan, niin muuntelen sitä samaa kuvaa kun se kerran on koneella tallessa. Eli hienoista laiskuutta ja kiireestä johtuvaa pyrkimystä ajan säästämiseen.

Minä olen koko ajan pitänyt ukkoa enemmän tai vähemmän neutraalina hahmona (sellaiseksi se oli tarkoitettu, viitaten tuohon yllä mainittuun laiskuusfaktoriin), mutta varmaan riippuu vähän siitäkin millä silmin sitä katselee.

Voi olla että stressi ja väsymys on näin harmillisesti päässyt ryöpsähtämään ristikoihini. Täytynee tehdä asialle jotain. Eihän sitä paljon tarvitse muuttaa, kun jo hymynhäivekin pilkahtaa... :-)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *