KESKUSTELUT > RISTIKOT > RAAMATUN NIMET/PAIKAT RISTIKOSSA

1439. Raamatun nimet/paikat ristikossa

kari päivärinta6.3.2005 klo 14:52
Hei
Mitä mieltä olette Raamatun käytöstä (nimet/paikat?)
ristikossa. Kun otetaan huomioon, että kolmasosa
maapallon väestöstä tuntee jollakin tavalla Raamatun
sisällön, niin eikö tämä anna "luvan" käyttää sitä myös
ristikossa?... Samalla tavoin, kuin käytetään ihan mitä
tahansa julkaisua/lähdeteosta vihjeissä. Mitä ajattelette?
2. Urputtaja6.3.2005 klo 16:38
Ihan ok, onhan se maailman tunnetuin kirja. Mutta koska se on niin laaja, niin olisi varmaan suotavaa, että käytettävä nimi esiintuisi raamatussa useammin kuin kerran tai esiintyisi muuallakin. Parempi mielestäni kuin 7päivää julkkikset, jotka tulevat jopa tunnetuksi poseeramalla kerran alasti ja sitten itse tuomalla itseään esille.

Minusta raamatun nimet ovat yhtä hyväksyttyjä, kuin tunnetut satuhahmotkin (anteeksi vertaus). Mutta jos ottaa nimen, joka näkyy vain kerran litanissa sille ja sille syntyi se ja se, joita on lukutolkulla, niin sitä en pidä hyvänä ideana. Sen sijaan esim. Mooses, Luukas, Paavali ja opetuslapset on jo niin helposti tarkistettavissakin, että siitä vaan. Jos haluaa tehdä ristikon, joka miellyttää kaikkia, niin se joka siihen pystyy, pystyy varmaan muuttamaan kivenkin kulllaksi.
3. Matti6.3.2005 klo 17:21
Ihan hyvä ristikkosanojen lähde siinä kun muutkin. Ja kun esim. karttakirjassa kaikki nimet eivät ole hyviä ristikkosanoja, harvinaisuutensa vuoksi, niin sama pätee raamattuunkin. Eli samaa rajanvetoa taas käydän.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *