KESKUSTELUT > RISTIKOT > HEINÄHOMMISSA

1350. Heinähommissa

Lettu23.1.2005 klo 17:46
Olipa kerran kaksi kaverusta, sellaisia taiteilijapersoonia. Törmäsivät toisiinsa ollesssaan matkalla samalle paikkakunnalle. Kaverukset – Lauri ja Sami – ystävystyivät. Molempia vaivasi rahapula, mutta onneksi elettiin kesäaikaa ja joku isäntä oli laittanut ilmoituksen maitolaiturin seinään. ”Heinähommia ois tarjolla. Asunto ja ruoka ilimasta. Jokusen lantinkin saa mukkahansa, jos o oikein ahkera.”

Ja niin sinne lähtivät ja työkin luonnistui kotvan aikaa, vaan sitten iski Sami silmänsä isännän piikatyttöön Kyllikkiin. Hyvähään siitä ei seurannut, sillä neitokainen oli lupautunut kaikkien kauhuksi kylän hulttiolle Penalle. Viinaksiin menevä. Boheemiluonne.

Murtuneena Sami lähti hakemaan lohtua martineista. Kumottuuan niitä melkoisen määrän – sammui. Portsari hermostui ja heitti kaverin ulos. Mutta onneksi paikalle sattui tulemaan kaupparatsu-Masa. Siinä syödessään katseli tilanteen kehittymistä ja päätti, että ei noin huonossa kunnossa olevaa voi yksinkän jättää. Kiitteli lähtiessään ja otti Samin käsivarsilleen ja kuskasi kaverin kotiinsa. Herättyyän ja kohmeloaan podettuaan löysi Sami kaulastaan nuhruisen maalinauhan ja ihmetteli itsekseen mihin korpeen sitä oli päätynytkään.

Arvaatteko
1) Mihin kaverukset olivat matkalla?
2) Keitä olivat tarinan henkilöt – heitä on enemmän kuin 2, mutta vähemmän kuin 10?
3) Missä Sami heräsi seuraavana aamuna?
2. Antti Viitamäki23.1.2005 klo 18:13
Tarkoittaako "tarinan henkilöt" kakkoskysymyksessä siis Lauria, Samia, isäntää, Kyllikkiä, Penaa, portsaria, ja Masaa?
Vai antaisiko vastaus kysymykseeni liian selvän vihjeen?

(Mutta että pihalla ollaan...)
3. Lettu23.1.2005 klo 18:21
Kaikkien mainittujen etunimistä tulee joku tunnettu henkilö, sekä myös muitten vihjeitten kautta tunnettuja, elossa olevia henkilöitä. Enpä paljasta enempää.
4. Lettu23.1.2005 klo 19:47
No helpotetaan vähän...

Tarinassa sattui tällainen episodi:
Lauri joutui käsirysyyn isännän kanssa - taisi muuten olla nimeltään Anders. Riitaa sai alkunsa palkanmaksusta, jota isäntä panttasi. Korvaukseski työstään Lauri otti isännän polkupyörän. Mäkeä alas laskiessaan irtosi pyörästä ketjut. Lauri kaatui ja menetti muistinsa. Sen koommin kaverista ei ole havaintoja.

Isännästä kylläkin...
5. Matti23.1.2005 klo 19:57
Letun pulmassa olen Ihaan pihalla. Mutta laitetaan toinen.

Leena kertoi Jussille oudon jutun. Muuan mies oli kirkossa, ja sattui nukahtamaan. Hän näki unta Ranskan vallankumouksesta, ja miten ollakaan, joutui gilgotiiniin. Kurkku oli pölkyllä, ja mies odotteli terän putoamista niskaan.

Vaimo hermostui miehen kuorsaamisesta, ja napautti miestään virsikirjalla kevyesti niskaan. Tämä oli liikaa. Mies sai järkytyksestä sydänkohtauksen ja kuoli.

Jussi totesi, että tuohan nyt on aivan mahdoton juttu.

Mielipiteitä?
6. Eki23.1.2005 klo 20:25
Matin jutun olen kuullut ja on ihan näppärä homma.
7. Lettu23.1.2005 klo 20:38
Rautavaaran ikimuistoinen laulunpätkä "Ja tarina on tosi" ei pidä tarinassani paikkaansa. Kyseessähän on piiloleikki, josta pitäisi löytää vihjeiden avulla paikkakunnat ja henkilöt.Laittakaapa mielikuvitus lentämään....

Kerronpa vielä sen, että isäntää kutsuttiin ihan suomalaisittain Antiksi. Nimi oli kulkenut perintönä sukuketjussa. Esi-isä oli ollut jonkun kartanonherran mäkitupalaisena ja hyvästä työstään päässyt torppariksi. Antin isänisä lunasti myöhemmin torpan itselleen ja rakensi mäen päälle komean talon, jossa tarinani isäntä nyt asustaa.
8. Jukkis23.1.2005 klo 21:55
Jussin toteamisista viis, Matin juttuhan voi hyvinkin pitää paikkansa.
9. Eki23.1.2005 klo 21:57
Kyllä Leena ihan selvästi puhui puppua.
10. Lauri Kultti23.1.2005 klo 22:00
Mistäs sen äijän uni tiedetään?
11. Jukkis23.1.2005 klo 22:02
Sen sijaan Letun juttu on selvää tuubaa. Sen paljastaa isännän muka maitolaiturin seinään laittama ilmoitus. Miksi joku isäntä kirjoittaisi ilmoituksen, jossa yrittäisi käyttää jotain murretta, jota ei ollenkaan osaa? Kai se isäntä laittaisi sen ilmoituksen joko kirjakielellä tai sitten omalla murteellaan?
12. Jukkis23.1.2005 klo 22:06
Höh, mies näki saman unen joka kerta kirkossa ollessaan, minkä vaimo tietysti tiesi, koska asiasta joka sunnuntai oli kuullut 25 vuoden ajan ja oli varsin kyllästynyt koko juttuun. Kuorsaaminen alkoi aina unen samassa kohdassa, ja nyt tänä sunnuntaina vaimo oli normaalia äkäisemmällä päällä ja siksi hermostui kuorsaamisesta kohtalokkain seurauksin.
13. Lettu23.1.2005 klo 22:14
Mistäs Jukkis päättelit, että isäntä olisi sen ilmoituksen itse kirjoittanut? Minä vaan kysyn...
14. Lettu23.1.2005 klo 22:35
Korjaus henkilögalleriaan: henkilöitä on 2 - 10 väliltä.
Nimittäin muuan "musta hevonen" ilmestyi kuvaan mukaan tarinan edistyessä. Toivottavasti hänellä ei ole silmälappuja näkökykyvyn esteenä...
15. Matti23.1.2005 klo 23:04
Lauri Kultti, siinäpä se.
Jukkis, :-)
16. Lettu23.1.2005 klo 23:35
Jotta tarina saisi onnellisen lopun, niinkuin Olipa kerran... –saduissa usein käy, niin tässä vastaukset:

1) Viitasaari
2) Henkilögalleria:
Lauri Viita - kirjailija
Sami Saari - muusikko
Kyllikki Koski – tunnettu Kylli-tätinä
Pentti Saarikoski - kirjailija
Martin Saarikangas - poliitikko
Masa Niemi – alias Pätkä
Kaarlo Kangasniemi - painonnostaja
Veikko Niemikorpi – jääpalloilija
Juuso Kangaskorpi - jalkapalloilija
Antti Viitamäki – ”musta hevonen”
3) Kangasniemi

Onnea kaikille oikein tienneille/arvanneille! Hyvää yötä ja nukkukaan yönne rauhassa, mutta muistakaa olla ärsyttämättä vaimojanne kuorsaamisellanne, ettei käy kuten tuossa toisessa tarinassa...
17. Antti Viitamäki24.1.2005 klo 04:22
Tulee sellainen olo että Lettua on ruvennut korpeamaan jokin liian omituinen tehtävä tällä saitilla...

Kuinkahan lienee?

:-)
18. JTak24.1.2005 klo 08:00
Kuka noista oli se portsari? Muutenhan juttu on selvä. :)
19. Lettu24.1.2005 klo 11:40
Hyvä kysymys JTak!
Vastaus:
Ei kukaan noista annetuista, vaan portsari oli sen verran julkkis, ettei nimeä tarvinnut antaa. Henkaksi nimittelivät. Ja lisätietoa isännän sukutaustasta. Hänellä oli velipoika Olli ja isosisko Oili. Olli olisi kyllä tintannut Laurin kanveesiin. Muutenkin kädentaidot oli kunniassa tuossa suvussa....
20. Lettu24.1.2005 klo 13:05
No olenpas minä innostunut omasta tuotoksestani (ettei vain kävisi tässä niinkuin taannoin eräälle ...)

Lisätietona kerron vielä tämän:
Isäntä oli hommaamassa Shop-in-Shop -konseptilla toimivaa viestintäalan myyntipistettä paikkakunnalleen. Ja Masasta sen verran, että oli nuorena miehenä ollessaan toiminut toimitsijana jossakin urheilukilpailussa - taisi olla joku pitkän matkan juosu. Muistoksi siitä oli ottanut maalinauhan itselleen ja jotenkin se oli yön aikana joutunut Samin kaulaan. Harvoinhan sitä siinä tilassa tietää mitä tekee...

Että sen pituinen se...
21. Lettu25.1.2005 klo 11:37
>Lähettäjä: Antti Viitamäki<
Tulee sellainen olo että Lettua on ruvennut korpeamaan jokin liian omituinen tehtävä tällä saitilla...
>Kuinkahan lienee?<

Juu..uuu.. – Oikeessa oot Viitamäki. Lettua Korpee niin saPekkaasti, nimittäin tuo oma juttu. Siitä jäi puuttumaan yksi olennainen henkilö.

Kun Sami joutui hankaluuksiin portsarin kanssa se ei johtunut martineista (yksi liikaa oli kaverille kylläkin kohtalokas), vaan siitä, että niitä tarjoili kylän kaunotar Anneli. Samihan oli murtunut mies, joten tummatukkaisen kaunottaren näkeminen oli balsamia haavoille.

Portsariin tarina liittyy näin: Henkka oli bisnesmiehiä – oli harrastelijanäyttelijä sellaisissa po... aktiivisissa osissa ja oli tuumaillut pyytää neitokaista mukaan seuraavaan produktioonsa. Taisi olla joku ulkomaalainen vielä, työnimenä sillä oli ”King Henrys’ horse”. Mutta tuollainen räkänokka tulee tänne vikittelemään oman kylän muijia. Eihän se käy päinsä ollenkaan. Kyllä siinä alkaa kenen tahansa miehenkörilään mitta täyttymään. Ja loppuhan onkin sitten tuttua ...

THE END
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *