KESKUSTELUT > RISTIKOT > PIDEMPÄÄN TYÖELÄMÄSSÄ

1302. Pidempään työelämässä

Alliina4.1.2005 klo 08:48
Keskustellaan niistä keinosta millä voitaisiin työnantajat saada ymmärtämään asian tärkeys yhteiskunnan ja yrityksien kannalta. Tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanottaessa on lähes aina ikärasismia ja sukupuolisyrjintää. Sitä en voi käsittää miksi työntekijöiden täytyy hakea (oikein hakemuksella) uusia syntyneitä työpaikkoja samanaikaisesti kun YT-neuvotteluja käydään? Sehän on täysin lainvastaista!
2. Matti4.1.2005 klo 10:37
Olen ymmärtänyt, että jos työntekijä irtisanoo taloudellisiin ja tuotannollisiin syihin vedoten työntekijän, niin samoihin tai samankaltaisiin tehtäviin ei työnantaja voi kahteen vuoteen palkata uutta ihmistä. Tämähän on ihan järkeenkäytpää.

Jos työnantajalla avautuu irtisanomisaikoihin muunlaisia hommia, tuntuisi tietysti luontevalta, että niihin harkittaisiin ensisijaisesti irtisanomisuhan alla olevia, sikäli kun koulutus ja kokemus ovat sopivat. En tiedä mitä laki tästä sanoo, mutta yleiskokemus on, että ainakin suuremmat työnantajat ovat hyvin selvillä asioiden juridisesta puolesta, eivätkä näissä tee kömmähdyksiä.

Mutta myös työntekijäpuolen etuja ajavat ammattiliitot osaavat asiansa. Ei kun ottamaan yhteyttä sinne.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *