KESKUSTELUT > RISTIKOT > AND NOW

1229. And now

Titta16.11.2004 klo 22:55
Lauleskelin tuossa kotiin palatessa paria laulua, ja huomio kiinnittyi niiden ihan ensimmäisiin sanoihin. Minusta on vähän hassua aloittaa laulu sanalla "ja".


Frank Sinatra: My way

And now, the end is near;
And so I face the final curtain.



The Ark: Calleth you, cometh I

And I know we were both too young
way back when we had our thing
and you’re not the one that i think of
everytime that the telephone rings
2. Seija16.11.2004 klo 22:57
Ja niin joulu joutui jo taas pohjolaan... :)
3. Matti16.11.2004 klo 23:42
Sinuhye egyptiläinen:

Ja kevät oli tullut Kemin maahan. Ja pääskyset ... (en muista enempää lunttaamatta.) Johtoaihe, joka päätti useat dramaattiset kokonaisuudet.
4. tero16.11.2004 klo 23:50
Lk.2

1. Ja tapahtui niinä päivinä, että keisari Augustukselta kävi
käsky, että kaikki maailma oli verolle pantava.
2. Tämä verollepano oli ensimmäinen ja tapahtui Kyreniuksen ollessa
Syyrian maaherrana.
5. jupejus17.11.2004 klo 00:01
Ja se Oolannin sota se oli kauhia, hurraa, hurraa, hurraa.. Kun kolmellasadalla laivalla seuras engelsmanni Suomemme rannoilla, sunfaraa, sunfaraa, sunfa ralllalallallaa.. hurraa, hurraa, hurraa..
Ja se oli vihollisen meininki, hurraa, hurraa , hurraa, että ampua murskaks se fästinki..
6. iso S17.11.2004 klo 08:25
Ja kattia kanssa, sanoi lehmään sekaantumisesta syytetty. On laulujen sanoituksissa hullumpiakin yksityiskohtia (ja kaupan kassoilla: eli 39.90).

Luullakseni tuohon päädytään kahdella tavalla: joko riimi vaatii jotain pientä täytettä tai sitten ja-aloituksella halutaan nimenomaan saada kuulijan vilkas mielikuvitus täydentämään että ennen tätäkin on tapahtunut jotain. Kertoja syntyi, kasvoi ja eli monivaiheisen elämän (mitä kaikkea ei ole mielekästä pusertaa kolmeen minuuttiin). Ja nyt loppu on lähellä, on aika lausua kuolemattomia viisauksia.
7. Tuomas L.17.11.2004 klo 09:19
"Ja nyt kun kasvot jäävät peiliin" alkaa jokin biisi Juicen ja Mikko Alatalon yhteisellä albumilla, en muista nyt biisin nimeä.
8. Artsi17.11.2004 klo 10:12
Juicen biisi on Semifinale.

Lisää Juicea: Keskitysleiriin!:
"Ja jumalatkin ihminen loi omiksi kuvikseen
hän synnyttää ja kuolee pois ja syntyy huvikseen"

Tässä "ja" viitannee siihen että on ollut jo viisi päivää.
9. RA18.11.2004 klo 00:21
JA käsi kädessä käymme taloon autioon... (Dingo)
10. Eki18.11.2004 klo 11:29
Viimeksi mainittu Dingon kertosäkeen alku menee muuten viimeisellä kerralla:

Jjjjjjjjjjjjjjjjjjja käsi kädessä...

Se on aika legendaarinen venytys.
11. Pena18.11.2004 klo 18:19
Ja mun mielest tää on paras. Muistellaan vähän vanhoja, ja pilke silmäkulmassa. Mutta ei polttopuu:

"Ja niin joulu joutui jo taas tiukkapipolaan, missä mitä tahansa kysymystä käsitellään niin syvältä."

;D

http://www.sanaristikot.net/keskustelut/index.php? p1=vast.php&p2=info_3.php&id=232&alku=990&t=k2
12. RA19.11.2004 klo 23:50
Amerikkalaisbändi LOVE: Andmoreagain.

Taitaa olla sanaris-käyttöä ajatellen liian tuntematon....
13. Eki19.11.2004 klo 23:58
Kyllä sanaris kestää mitä musiikkia tahansa, mutta entä ratkojat? Eihän me ristikoita itsellemme tehdä.

And the beat goes on...
14. V-R20.11.2004 klo 00:59
Tää vanha pieru tykkää tästä:
Frank Sinatra: My way
Kaunis melodia.
Muuten ristikkoihmiset, kuka osaa soittaa.
Kuuroilleko tämä shatti on luotu??
15. ile20.11.2004 klo 03:08
Antti Skyttä näppäilee ainakin jonkin verran kitaraa ja harppua.

Hän on jopa 'levyttänyt', mutta levy ei tainnut nousta listoille kovinkaan korkealle. Muistaakseni kuuntelin levyn kuitenkin kerran.

Ihan varma asiasta en ole. Saattaa näet olla, että kuuntelin levyn ainakin osittain toiseenkin kertaan.

Kolmea kertaa en sitä kuitenkaan ole missään nimessä ainakaan kokonaan kuullut.

Kimmo Sillankorva Hämeenlinnasta on niin ikään toiminut sekä ristikkolaatijana että levylaulajana.

Ristikoissa tyyli on hänellä pysynyt jota kuinkin samana, mutta musiikki on alun hevin R.C.:n ja Kolonian jälkeen muuttunut enemmän pekkaruuskamaista iskelmää esittäväksi Tohtori Frankin musiikiksi.

Toistaiseksi ei ole listoille kohonnut tohtori Frankkaan.

Ekin soittajantaidoista en osaa sanoa mitään, mutta lastenmusaa hän on sanoittanut jopa kasetille saakka.

Ristikkoihmisten soittopuolesta en tämän enempää tiedä.

Saattaahan olla, että Titta soittaa työväentalolla tamburiinia, Ossi oloneuvosten orkesterissa okariinaa ja Pena Porvoon-mitalla pianoa, mutta kertokoon he ja muut ristikkoihmiset musiikillisista harrastuksistaan tarkemmin.

Itse soitan lähinnä poskea.

Levyttänyt en vielä ole.
16. Matti20.11.2004 klo 13:46
Hei, minä soitan alttoviulua Helsingin Työväenorkesterissa.
17. Eki20.11.2004 klo 14:50
Aktiivisimmin musiikin parissa täällä kirjoittavista toiminee tällä hetkellä Antti Viitamäki. Joku saattaa muistaa Antin luonnehdinnat omista elämänhaaroistaan, joissa teatteri ja teatterimusiikki olivat yksi tärkeimmistä.

Soittajantaitoa ei minulla ole, mutta räpellän koskettimia, parhaiten omien viritelmien kera.

Jos Sanaris-yhtyettä perustettaisiin, rytmit takoisi Sakke ja kitarassa olisi Seppo I. Lahti (Skytän ja Mäkelän tukemina, ja ehkä jonkun heistä pitäisi uhrautua basson varteen). Sähköisiin keyboardeihin pitäisi varmaan Antin ja minun ohella houkutella vielä sivuun siirtynyt Tuomolan Pete mukaan (Pete oli muuten legendaarisen punk-yhtyeen Karanteenin jäsen). Ihan varma en ole, löytyykö muitakin ja suostuisivatko kaikki mukaan, eikä myöskään pääsolistin henkilöllisyydestä ole päätetty.
18. Eki20.11.2004 klo 15:07
Unohtui vielä ainakin tappajahaitaristi Lavonius, joka varmaan toisi mukavan höysteen joihinkin esityksiin.
19. iso S20.11.2004 klo 22:08
Musiikilliset taitoni rajoittuvat lähinnä ovikellon soittamiseen. Joskus tulee ihan kauniitakin melodioita. Muuten voin vain kateellisena seurata katseella kun muut tietävät mistä kohtaa soittimia pitää kutittaa ja miten.

Liittyyhän tähän toki traaginen tarina. Suunnilleen samoihin aikoihin kun aloittelin ratkojan uraani, siis noin 12 vuoden iässä, kävin kuorimaan appelsiinia käteen osuneella leipäveitsellä. Tiesin sen tylsähköksi, joten otteet olivat sen mukaiset. Isä S oli kuitenkin mennyt teroittamaan sen, joten appelsiini meni sujuvasti halki ja veitsi osui käden lisäksi oikean etusormen päähän (olenhan vasuri) halkaisten sen suht syvältä. Nykyään moinen vamma tikattaisiin tai liimattaisiin, mutta siihen aikaan sormeen pantiin vain side (sekin oli tietysti vasta mustavalkoinen, värit keksittiin myöhemmin). Kotona, tottakai, eihän nyt yhden sormen takia lääkäriin lähdetä. No, juuri niihin aikoihin piti koulussa opetella nokkahuilun soittoa ja tuo tuppo aiheutti ilman vuotamista. Tuli vain Kaislikossa suhisee kun olisi pitänyt opiskella klassisen musiikin helmeä Pieni kissanpoikanen. Nokkahuilussahan on reikiä vähemmän kuin sormia, joten siirsin keskisornen etusormen hommiin, nimettömän keskisormen reiälle ja pikkusormen nimetöntä tuuraamaan. Valitettavasti ketjun viimeinen oli nimensä mukaisesti muita lyhyempi, joten käsi joutui luonnottomaan asentoon, kaikista aukoista falskasi ja ulos puhalsi lähinnä Syysillan tuuli. Siihen kaatui lupaava muusikon ura eikä ole ylös noussut.
20. Matti21.11.2004 klo 13:01
iso S.llä oli aika erikoinen nokkahuilu. Yleensä niissä on 8 reikää päällä ja yksi peukalolle alla. No, sehän tekee vasta yhdeksän.
21. Matti21.11.2004 klo 14:01
Tuo yllä on pötyä, sorge iso S. Vahinko että viestejään ei pääse deletoimaan. Taitaa vasemman käden pikkusormi olla nokkahuilistilla virattomana.
22. iso S21.11.2004 klo 15:02
Matti, siis kumman juttu on pötyä, sinun vai minun? Taisi olla molemmilla lipsumista. Valitan nöyrimmästi, kun en muista 40 vuoden takaa miten nokkahuilussa reiät ovat ja mikä sormi on joutilaana. Toinen peukalo on varmaankin kannatushommissa ilman reikää ja joku ei-peukalo on muistaakseni ylimääräinen, joten reikiä lienee peukaloreikä mukaanlukien yhteensä 8. Vasemman käden pikkusormi kuulostaa nyt ihan uskottavalta - sen muistan hämärästi että alin reikä oli hieman eri linjassa kuin muut, että pikkusormi yltäisi. Ilmeisesti tein vain vaihdon oikean käden etusormen (sen missä oli tuppo) ja vasemman käden pikkusormen välillä. Joka tapauksessa soittamisesta ei tullut mitään, mihin oli sekä näitä ulkoisia että myös sisäisiä syitä. Puhun niin totta kuin osaan ja minulla on vain kaksi korvaa, joista kumpikaan ei ole sävelkorva!

Tarvittaessa voin haastaa ilen ja J Takalan puolueellisiksi todistajiksi, kun seuraavan kerran näemme. Sitä tosin pitänee odottaa helmikuuhun asti. Silloin näytän heille sormea. Toivottavasti dementia ei tästä pahene ja muistan näyttää etusormea, missä arpi on hyvässä tallessa. Jos näytän keskisormea niin voi tulla kasvoihin kaunistusta...
23. Matti21.11.2004 klo 15:19
Minä puhuin pötyä. Reikiä on seitsemän ylhäällä ja yksi alhaalla, kuten totesit. Oikea peukalo on kannatushommissa, ja vasen pikkusormi joutilaana. Alin reikä on vähän pois linjasta, että pikkusormi ulottuisi.

Joissakin huiluissa on tosin alin reikä tuplattu. Jos molemmat peittää (ja kaikki muutkin reiät) tulee c, ja jos vain toinen on peitossa tulee cis.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *