KESKUSTELUT > RISTIKOT > SANASEPOT RY. - YRITTÄJÄT - KÄYTTÄJÄT

1061. Sanasepot ry. - yrittäjät - KÄYTTÄJÄT

Riitta Asikainen9.9.2004 klo 23:00
Olen hulluna vaikeisiin ristikoihin ja tilannut muutamia lehtiä vain tästä syystä. Tilaisin enemmänkin, mutta niitä on Suomessa liian vähän tarjolla. Siksi, kun viimein älysin, että myös Sanasepot ry. julkaisee vaikeita, liityin heti yhdistykseen pelkästään tästä syystä. Aaaah! - Eikä yhtään haittaa, vaikka ne välillä ovat jopa käsittämättömiä.

Helppoja ristikoitahan on tarjolla yllin kyllin. Niitä saa ostamatta ja tilaamattakin. Lähes joka ilmaisjakelulehdessä on jonkun sortin helppo: Kissan kuva - viisi kirjainta - kirjoita KISSA. Talon kuva - neljä kirjainta - kirjoita TALO.

En ihan ymmärrä, mitä H.H, Eki ja muutamat muut yrittävät tolkuttaa, kun he väittelevät keskenään esim. jostakin yli 10 vuotta (!!) sitten jossakin julkaisussa olleesta ristikosta.

- (Vaikeiden) Ristikoiden suurkuluttajana toivoisin, että ko. taitajat käyttäisivät aikansa paremmin: Vaikeita, liki käsittämättömiä ristikoita meille ratkojille heti!

PS. Yhdistys- ja yritystoiminnan yhdistäminen ei ole helppo juttu. Mutta onko sen pakko olla sääntö, että kun yhdistystoiminnassa rehkinyt alkaa pärjätä myös yritystoiminnassa, niin kaikki yhdistysmeriitit tulee mitätöidä?
2. Mervi10.9.2004 klo 11:03
Hyvin kirjoitettu! Olen täysin samoilla linjoilla.
Ihmetyttää minuakin kovin moinen "dramaqueeniys" vanhasta asiasta, mille ei kuitenkaan mitään enää voi tehdä. Ollutta ja mennyttä. Carpe diem, niinkuin sanonta kuuluu.
3. IiKoo10.9.2004 klo 11:21
Samaa mieltä. Tässä yhteydessä täytyy muuten kiittää viime aikoina Iltiksen viikonvaihdenumeron jaksotusta: pari helpohkoa kovista välissä ja sitten kolmepalloinen. Toivottavasti tämä ei ole sattumaa vaan tästä eteenpäin toimintalinja.

(mulla on Alf vieläkin paria sanaa vaille valmiina olohuoneen pöydällä...)
4. Eki10.9.2004 klo 11:30
IiKoon huomio on nappiin. Teemun kanssa yleensä teemme "yleisöystävällisempiä", Skyttä ja Simberg keräävät kolmepalloisten glooriat himoratkojilta joka kolmas viikko (suoranainen lupaus tämä ei ole mutta tämänhetkinen toimintasuunnitelma). Ensi viikon Skyttä lähti just toimitukseen. Toisaalta, itse laatimani 25.9. tuntui muotoutuvan yli kakspuoloseksi. Saa nähdä, onko fiilis oikea.
5. Eki3.10.2004 klo 09:47
Sanasepoista kannattaa aina puhua...
6. Sepposka3.10.2004 klo 13:27
...niin kannattaa ja aina myönteisesti.
7. Pena15.4.2005 klo 16:36
> Sanaseppojen selostus

(Alivaltiosihteeri 9.1.2002.)

- Tervetuloa tänne Tampereelle Hakametsän jäähalliin seuraamaan tulikuumaa paikalliskamppailua Ilves-Tappara. Selostajina tuttuun torstai-iltaiseen tapaan ovat Sana-Seppo Röppänen...
- Sana-Seppo Kannas...
- ja Sana-Seppo Wallenius, ja me parhaamme mukaan selostamme pelin kaarteita ja aarteita täältä hallista, joka ei tällä kertaa hauku, vai mitä, Sana-Seppo Röppänen?
- Ei hauku, eikä tämä halli mikään harmaahyljekään ole. Täällä on peli jo käynnistynyt, ja täytyy sanoa, että tämän pelin talvikäynnistysominaisuudet ovat varsin hyvät, vai mitä, Sana-Seppo Kannas?
- Kyllä. Tällainen kiivas paikallisottelu tarjoaa aina erinomaiset mahdollisuudet sanallisiin harhautuksiin, verbaalisiin laukauksiin ja ehkä jopa kielellisiin täysosumiin.
- Mutta älkäämme unohtako kielioppisääntöjen rajamailla tapahtuvia sanavartalotaklauksia, kaksimielisyyksillä kampittamista ja epäurheilijamaista kielenkäyttöä.
- Toivottavasti tämä kielipeli pysyy siistinä, jotta kielenhuoltajia ei tarvita.
- Näin on. Mutta sanokaapa, Sana-Sepot, mitä Ilveksen pipossa eli Ipa-pipassa on kolme.
- Ai että mitä Ipa-pipassa on kolme? Eikö siinä ole kolme tupsua, kaksi Ilveksen korvatupsua ja yksi tupsu pipan huipulla?
- Näinhän se on. Entä tiedättekö, mitä yhteistä on Tapparan pelaajalla ja pohjalaisissa häissä kuolleella miehellä?
- Kylläpä pahan heitit. Onko se se, että sanassa Kauhava ja sanassa Tappara on yhtä monta kirjainta?
- Minä tiedän: kumpikaan ei puhu Pohjanmaan murretta, koska toinen on hiljaa ja toinen on Tampereelta.
- Hyviä oivalluksia kumpikin ja sanasepollisesti nokkelia, mutta kyllä oikea vastaus on se, että sekä Tapparan pelaajalla että pohjalaisissa häissä kuolleella miehellä on kirves rinnassa.
- Kyllä, kyllä. Kirves se on tapparakin.
- Jaaha, erätauko näyttää alkavan täällä kuumassa ja tapahtumikkaassa Ilveksen ja Tapparan kotiottelussa...
- ...jossa tilanne on kutkuttavasti 4-4. Jos tämä ottelu päättyy näihin lukemiin, mikä on silloin tämän ottelun maaliero?
- No, eikö jääkiekkokaukalon maalien välinen etäisyys ole 48 metriä?
- Totta. Nyt erätauolla onkin hyvää aikaa ottaa meidän tämän illan ensimmäinen yleisökysymys.
- Tehtävä on aika vaikea. Jos sanan Tappara ensimmäinen kirjain vaihdetaan K-kirjaimeksi, A:t Ä:ksi ja R-kirjain N-kirjaimeksi, mikä olisi joukkueen nimi?
- Soittakaa ehdotukset tänne Hakametsän halliin seuraavan mietintämusiikin aikana.
8. tapsa15.4.2005 klo 23:49
Jääkiekosta piittaamatta ja muustkin palloilusta välittämättä
suosittelen Sanaseppojen paikalliskerhoja: taas pubivisassa
tuli voitto, vaikka en sano missä, ja miten hyvin!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *