KESKUSTELUT > RISTIKOT > VANHAT VAIKEAT -OSASTOON LISÄYS

1042. Vanhat vaikeat -osastoon lisäys

Eki3.9.2004 klo 14:33
Tulin silmäilleeksi Alkuvuoden vaikein -ristikkoa viiden vuoden takaa ja omat vihjeet alkoivat kiehtoa. Harvaa niistä muistin keksineeni. Kun ristikko oli melkein valmiissa muodossa, ajattelin täydentää sen ja panna tänne pällisteltäväksi. Luulisin, että useimmat sen aikanaan ratkoneistakaan eivät sitä kovin hyvin muista.

Ristikosta puuttui muutama piirrosvihje ja merkki, jotka olin aikanaan tehnyt käsin (silloin ohjelmamme ei tukenut piirtämistä) printille. Toivottavasti ne kaikki lisäsin. Paria vihjettä en muistanut, mutta yritin tehdä linjaan sopivat tilalle.

Mukana on pari vanhentunutta vihjettä. En niitä lähtenyt vaihtamaan. Ainakin "kusetettu" liittyi vahvasti siihen aikaan. Joissakin kannattaa ottaa huomioon, että on siis juhannus 1999.

Jos tätä tehtävää viiden asteikolla arvioisi, mukana olisi varmaan kaksi kirjaa ja neljä lamppua (aika paljon kirjatietoa ja tosi paljon älynväläyksiä odottavia vihjeitä, ja vaikeusaste menee asteikon yli, yhteensä kuusi). Yhden voisi vielä antaa merkinnällä "lehti", sillä kirjoista löytymätöntä ajankohtaista tai ajatonta aineistoa on jonkun verran. Vai meneekö se kirjatiedon piikkiin?

Jos kommentoitte ristikkoa, älkää kertoko ratkaisusanoja, jotta muiden ilo ei mene.

Ristikko ilmestyy perjantaina iltapäivällä tuohon sivun oikeaan reunaan ylimmäiseksi (kunnes Satakunnan viikko sen lauantaina alemmas painaa).
2. Eki3.9.2004 klo 14:55
Se on siellä! Hieman pientä on teksti, mutta eiköhän siitä juuri selvän saa.
3. Jouni9.9.2004 klo 20:33
Se on hyvä ristikko Eki! Hienoja sanoja ja vihjeitä. Minulta meni kolme päivää ratkontaan. En ole edes ehtinyt osallistua täällä palstalla sinä aikana käytyyn keskusteluun. Näyttää siltä, etten paljon menettänyt.

Kokeilkaa muutkin!
4. Jouni10.9.2004 klo 09:37
En tiedä mistä johtuu, mutta en pystynyt tulostamaan koko ristikkoa printterilläni. Se ei nimittäin mahtunut yhdelle A4-arkille ja jostain syystä loppu ei tulostunut toiselle arkille.
Kun tein pystyasentoisen tulostuksen, jäi oikea reuna pois ja kun tulostin vaaka-arkille, jäi alaosa pois. Oikea alakulma ei siis tulostunut millään tavalla.

Voidaan tietysti sanoa, että nämä ristikot on tarkoitus ratkaista näytöllä. Tämä oli kuitenkin sen vaikeusluokan ristikko, että printti on välttämätön.

Olisiko ylläpidolla jotain vinkkejä tähän tulostusongelmaan?
5. tjn10.9.2004 klo 10:06
Skannerini mukana tuli sellainen ohjelma (iPhoto Plus 4) , jolla voi parsia (stitch) kuvan kokoon palasista. Olen sillä tulostellut ristikoita paperille, kun on käynyt niin kuin Jounille nyt.

Kaapparilla olen ruudulta napsinut pari palaa, jotka ovat kattaneet koko alueen ja limittyneet sopivasti. Stitchillä palaset yhteen ja lopputulos on yksi kuvatiedosto, jonka voi sovitella paperille tulostusta varten niin kuin haluaa.

Kuulostaa monimutkaiselta, mutta parin harjoittelun jälkeen sujuu muitta mutkitta. On varmaan muitakin konsteja.
6. Eki10.9.2004 klo 10:37
Nyt tuo vanha vaikea löytyy arkistosta, ei enää etusivulta.

Tällä saitilla printtaus on käsittääkseni kiinni käyttäjän omasta käsittelystä, koska pääasia on päätteellä ratkominen.
7. J Takala10.9.2004 klo 10:44
Print Screenillä ristikko kuvankäsittelyohjelmaan ja siellä pientä yhdistelyä, niin pitäisi onnistua.
8. Pulmailija10.9.2004 klo 11:08
Tuon kyseisen ristikon voi tulostaa helposti allaolevasta osoitteesta, tällöin ei tarvitse nähdä liikaa vaivaa saadakseen
sen paperille.

http://www.sanaristikot.net/ristikot/vanhat/04/vv0 407.jpg

Mutta samalla voisi ihmetellä, miksi mustavalkoiset ristikot talletetaan jpeg-formaattiin, joka helposti sotkee kaikki pienemmät tekstit.
9. Jouni10.9.2004 klo 11:11
En halua väittää vastaan Eki, mutta tällaisen ristikon pähkiminen on mukavinta sohvalla, vessassa, sängyssä, parvekkeella ja muissa asiallisissa paikoissa, jotka ovat omiaan kirkastamaan järkeä. Päätteen ääressä istuminen tyhmentää, kuten olemme huomanneet.

Tjn:lle ja ja J Takalalle kiitos vihjeistä. Enköhän minäkin näillä ohjeilla löydä seuraavalla kerralla oman keinoni tulostaa ristikko.
10. Eki10.9.2004 klo 11:17
Jouni, täysin ymmärrettävää, me vain olemme satsanneet tähän nettipuoleen.

Pulmailija, tämä ristikko tosiaan sattui olemaan täysin mustavalkoinen, koska se oli vuodelta 99. Laatua tutkitaan koko ajan, tämä oli vain turhan suuri ja kapealla kirjasimella tehty.
11. IiKoo10.9.2004 klo 11:26
Samaa ihme- ja kummamieltä minäkin tuosta jpeg-muodosta. Mieluummin giffeiksi taikka png-formaattiin moiset piirroskuvat.
12. Pulmailija10.9.2004 klo 12:03
Itseäni tuo formaatin valinta häiritsi tuossa Vuoden vaikein 2003 ristikon kohdalla, tulostin sen ja muutaman ratkaisusanan jälkeen annoin periksi, kun vihjetekstit olivat aivan liian epäselviä.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *