KESKUSTELUT > RISTIKOT > EI PALJON NAURATA

104. Ei paljon naurata

Eki17.5.2003 klo 19:57
Itku tulee, kun katsoo IS-viikonlopun sivun 40 tehtäviä. Kryptossa on valokuva laitettu yhden ruudun liian leveäksi, jolloin mm. vihjekuvasta keskittävä sana peittyy lähes kokonaan ja sen nuoli myös.

Piilosanassa ei ole keskellä valokuvaa eräästä miehestä, vaikka vielä perjantaina tsekkautin sitä.

Toki niistä on ratkaisut vieressä, mutta viihdytysarvo etenkin kryptossa on jossain tasolla 0. Piilosanassa se vaikuttaa vain yhteen vihjeeseen.
2. Matti Keravalta17.5.2003 klo 20:12
Piilosanassa ei haitannut lainkaan. Totean provosoivasti, että kryptojen viihdytysarvo on aina jossain tasolla nolla.

Kun ratkoo netissä krypton kryptorenki päällä, niin tehtävän valmistuttua noin kolmea neljäsosaa sanoista ei ole edes tarvinnut lukea.

Mutta hei, krypton ystäviä on paljon. Älkää tehkö kommandohyökkäystä Keravalle.
3. J Takala17.5.2003 klo 20:37
Minäkään en ratkojana pidä kryptoista, mutta niiden laatiminen on hauskaa. Ehkä siitä syystä, että on pakko yrittää käyttää paljon harvinaisia kirjaimia, joita ei tavallisissa ristikoissa yhtä paljon pysty käyttää.

Lehteen tulleet virheet ovat tietenkin ikäviä, mutta mitäpä niitä harmittelemaan, kun ei asialle enää tässä vaiheessa voi mitään. Ja varsinkin jos virhe ei edes ole omaa syytä.
4. Maiju17.5.2003 klo 21:19
Inhoan kryptoja. Yäk.
5. Sepposka18.5.2003 klo 18:11
Tännekin piti ängetä - en pidä kryptoista.
6. OSui18.5.2003 klo 18:52
Kryptot ovat vähän kuin kissoja, joita joko rakastetaan tai vihataan, eikä välimuotoja juurikaan ole. Paitsi että kryptoja joko vihataan tai inhotaan...

Häveten joudun kuitenkin myöntämään, että suvustanikin löytyy kryptomaani. Siis ei sääntöä ilman mustaa lammasta?
7. tonimikael20.5.2003 klo 23:37
Ettekai te ole kokonaan unohtaneet Ekin sokkokryptoja?
Eikö niistäkään kukaan pidä?
Mie myönnän hieman ainakin.. ;)
8. tellu21.5.2003 klo 11:20
Pidän sokkokryptoista. Teen kryptoja niin, että koetan mahdollisimman vähillä sanoilla löytää kaikki kirjaimet, en täytä sen enempää, olisi tylsää. Kaikenlaiset ristikot käyvät,Pallosen sanakehikot ovat kivoja, kuinkahan vaativia laadittavia ne ovat?
9. Teemu Pallonen21.5.2003 klo 21:04
Sanakehikon laatimiseen menee keskimäärin sama aika kuin tavalliseen Pelikaanin kuvaristikkoon. Tosin sanakehikkoa laatiessa joutuu olemaan hieman tarkempana, koska sanat kulkevat totuttua tyyliä monimutkaisemmin ja näin ollen virheen mahdollisuus kasvaa. Itse yritän hakea yleensä sanakehikossa pitkiä sanoja eli yleensä vaakaan kulkee vain kaksi sanaa rivillä, mikä tietenkin hankaloittaa laatimista. Lisäksi ainakin minulla on ehdoton sääntö sanakehikossa: limittyvät sanat eivät pääty samaan kohtaan, vaan jatkuvat aina toistensa yli.
10. Eki24.5.2003 klo 18:49
Moni kryptoihin negatiivisesti suhtautuva pitää silti sokkokryptoista. Niitä on pian tulossa tälle saitille otsikon Kryptohelmet alla. Kun eräät ovat valitelleet, että kryptorenki tekee kryptot liian nopeiksi ratkaista, sokkotehtävissä luulisin sen olevan omiaan kokeiluun.
Ja kryptoilla on ISO fanaattinen kannattajajoukko, joka jo nyt itkee, kun reilu viikko sitten ilmestynyt Krypto Pelikaani on täytetty ja uusi tulee vasta juhannuksen jälkeen.
11. J Takala25.5.2003 klo 12:19
Uusimmassa Suuri Ristikko -lehdessä on sanakehikoista kiinnostuneille todellinen haaste. Tehtävän hastavuutta lisää se, että vihjeet ovat lehden tekovaiheessa jääneet edellisessä numerossa samalla sivulla olleesta tavukehikosta. Näin ollen sanakehikossa on siis aiemmin julkaistun tavukehikon vihjeet.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *