KESKUSTELUT > RISTIKOT > PUNAISTA JA KRYPTOA VIIKONLOPUKSI

1004. Punaista ja Kryptoa viikonlopuksi

Eki5.8.2004 klo 09:04
Pelikaaneista Punainen ja Krypto Pelikaani kannettiin juuri sisään (Mustakin on silti ilmestymässä samaan aikaan 15.8.). Tilaajat ja irtonumero-ostajat saavat ne vasta ensi viikolla, mutta nyt on muutamalla netti-ihmisellä mahdollisuus saada painotuoretta ratkottavaa jo täksi viikonlopuksi.

Kirjoittakaa sivun ylälaidasta löytyvällä toimituksen osoitteella! Ei omia osoitteita tänne nettipalstalle.

Jos sait kuukausi sitten Paksun täältä, annathan toisille tilaa tällä kertaa. Jos välttämättä kumminkin haluat yrittää, saat vuodattaa, miksi. Perustelun pitää olla hyvä... ja uskottava.

Jos haluat ehdottomasti jomman kumman, lähetä vain yhteystietosi ja kerro, kumpaa tavoittelet, Punaista vai Kryptoa.

Jos haluat kummatkin, saat luvan selittää, miksi pidät niin erilaisista lehdistä, helpoista huippuvaikeisiin kuvaristikoihin (toki erikoistehtäviä unohtamatta) spesialisoituneesta Punaisesta ja kryptoja laajasti tarjoavasta Krypto Pelikaanista.

Punaisessa on meikäläisen ja Mannisen viimeinen paha aukeama ja edellisellä aukeamalla ovat (tietysti) Luukkala ja Viitamäki. Mirja ja Jani Eniläkin laativat kolmitähtiset. Lisäksi löytyy mm. nuortenristikko (ei tällä kertaa kohtuuton vanhemmillekaan) ja Teemun sanakehikko.

Kryptossa uutta on mm. laatimani kahden ristikon ja yhden krypton yhdistelmä, jossa tehtävillä on peräti viisi yhteistä 19-kirjaimista sanaa. Krypton puolella niistä ei saa yhtään numeroa, vain kirjaimet niille kohdille. Laadin myös pitkästä aikaa sellaisen tavukrypton, jossa kaikilla tavuilla on oma numero. Aulikilta löytyy mm. Portugalin teemakrypto ja erittäin erikoinen - joskin lähes joka lehdestä löytyvä - tehtävä, jossa on siellä täällä sama kuva. Kumpikin teimme tähän lehteen sokkokrypton.

Kaikissa syyskesän Pelikaaneissa on kauniita Madeiran maisemia. Olen vähentänyt valokuvaristikoita Pelikaaneissa (apulaiseni Katja on pitkän aikaa vierailla mailla), mutta mielestäni jäljelle jääneiden tehtävien kuvien laatu on parantunut ja kuvasta selvän saaminen on entistä helpompaa. Saman huomasin tuoreessa Helpossa Kirpussa. On minunkin näössäni vikaa, mutta nyt Kirpun(kin) kuvat näyttivät aiempaa kirkkaammilta ja selkeämmiltä.
2. Eki5.8.2004 klo 18:56
Vielä voisi ehkä olla mahdollisuus saada huomiseksi...
3. Eki5.8.2004 klo 20:04
Aika on päättynyt. Jos tarkka olin, kaikki meilanneet saivat haluamansa.
4. Eki5.8.2004 klo 21:31
Imatralta 20:14 tullut viesti ehti vielä käsittelyyn. Toivottavasti Pasilan postikeskuksen väki hoitaa kaikki asiallisesti eteenpäin, ainakin voitelin heitä muutamalla uudella Pelikaanilla :)

Pakko se on taas muistuttaa, että kyllä Pelikaaneja myydään oikeastikin, kunhan vain ehtivät lehtipisteisiin.

Yksi mukavimmista pyytäjistä kertoi olevansa Punaisen vakituinen irtonumeron ostaja, mutta jos saisi sen nyt ilmaiseksi, voisi ostaa mansikoita ratkonnan iloksi.

Mansikat ovatkin olleet tänä vuonna tosi makoisia ja kestäviä, vaikka nyt pariin päivään ei oikein kunnollisia ole onnistuttukaan saamaan.
5. Eki6.8.2004 klo 09:16
Entäpäs sitten helppojen ja helpohkojen ristikoiden ystävät? Nyt tuli Musta Pelikaani -laatikko tänne meille. Voisin lähettää sellaisen SITÄ OIKEASTI HALUAVILLE, muutamalle sellaiselle. Siis jos TYKKÄÄT ratkoa Mustan Pelikaanin tasoisia tehtäviä, lähetä osoitteesi. Viikonlopuksihan tuo ei enää ehdi. Jos ehdottomasti tykkäät myös Kryptosta tai Punaisesta, voit toki yrittää "kerjätä" toistakin lehteä.
6. Eki8.8.2004 klo 17:25
Pitipä vielä mainita, että kaikki halukkaat saavat lehtensä todennäköisesti maanantaina. Mukavaa, ettei tule liikaa pyyntöjä, niin ei tule niin suuria pettymyksiäkään.
7. Yks-nolla9.8.2004 klo 08:00
Nopeaa toimintaa, kun torstain klo 20.14 viestin seurauksena Pelikaaniposti tuli jo perjantaina, kiitoksia.
8. Eki9.8.2004 klo 08:14
Pasilan postikeskukseen voi viedä laatikkoon klo 20 asti koko maahan meneviä kirjeitä ja klo 24 mennessä lähialueille eli vaikka Riihimäen tulva-alueille saattaa posti mennä yhdeksässä tunnissa Hesasta. Sunnuntaina klo 24 mennessä sinne jätetyt lähialueen kirjeet lienevät jo maanantaiaamuna perillä.

Vieressä olevaan kojuun voi arkisin viedä lähetyksiä vielä n. klo 20.30 asti. Jopa juuri ennen klo 21 jätetyt kirjeet saattaa pystyä ruinaamaan matkaan samana päivänä. Kannattaa jättä kirjeet käteen, viereisen huoneen tytöt ovat auliita auttamaan.

Esimerkiksi helsinki 10:n postissa vastaavat ajat ovat muistaakseni 17.30 (vrt. 20-21) ja 21 (vrt. 24).

Suosittelen Pasilan postikeskusta pääkaupunkiseutulaisille!
9. tero9.8.2004 klo 15:17
Kiitokset tuhdista pelikaanipaketista. Itse olen niin laiska tilaamaan mitään vaikka ilmaiseksi olisi hyvää jaossa mutta onneksi vaimo on toista maata.
Ensimmäiseksi tuli ratkottua Pallosen avoristikko. Mahtoiko olla palloset kohdallaan kun kaksi ja puoli oli laitettu enkä saanut puolta tuntia siihen kulumaan? Eipä silti, hauska puolituntinen se oli kun vaimon kansa sitä ratkottiin. Ja tämä piti nyt lukea niin kuin se on kirjoitettu.
10. Eki9.8.2004 klo 15:39
Pitää siis todella lukea "vaimon kansa"?

Avoristikko on monille jo sinällään vaikea, tuo kyllä oli kahden ja puolen alarajoilla varmaankin.
11. tero9.8.2004 klo 16:24
No niinpä tietenkin...joka paikkaan noita kirjoitusvirheitä tulee vaikka kuinka yrittäisi olla huolimaton.
Lähinnä varoittelin siksi kun joskus reilu 30 vuotta sitten mummolan vintiltä löydettiin lehtiä nimeltään "Hauska puolituntinen". Vaan eipä niitä taida enää kukaan muistaa.
12. Pena10.8.2004 klo 18:31
Kylläpäs muistaa, tero! Eikä siitä ole omalla kohdalla kuin 20 vuotta.

Niin, enpäs tiedä muistanko sitten 10 vuoden päästä enää!

;)
13. Allakka11.8.2004 klo 08:17
Kiitokset ristikoista, jotka tänne syrjäkylillekin jo ehtivät! =)
Eilinen ilta meni niin että hujahti niitä tutkiessa, jäi muutama kotityökin tekemättä kun ei malttanut lopettaa, mutta ne työthän eivät mihinkään karkaa...
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *