KESKUSTELUT > RISTIKOT > ILMAISRISTIKOITA VÄLIPALAKSI

9205. Ilmaisristikoita välipalaksi

tapio17.3.2017 klo 08:54
Itse ratkon ostettuja ristikkolehtiä ja ilmaisristikoita. Mutta kuten Pr toisessa säikeessä totesi, uusia lehtiä odotellessa välipalaksi tarvitaan muitakin ristikoita (kuin siis ristikkolehdet tai esim. IS viikonlopun ristikot).

Tähän säikeeseen voisi nyt listata laadukkaita ilmaisristikoita - koska sivusto on Sanariksen, laitan itse tähän listaan vain Sanariksen tuottamia ristikoita (tai ainakin oletan niiden olevan Sanariksen tuotantoa tai tekijät laativat ristikoita Sanarikselle). Itse olen ratkonut alla olevan listan sivuilta kaikkien muiden sivujen ristikoita paitsi Sanasepot-sivuston tehtäviä:

Sanariksen omilta sivuilta:

http://sanaris.fi/ - etusivun esimerkkiristikot - helpohkoja, mutta niiden hauskuus on asiakkuuksiin liittyvät vihjeet
http://sanaris.fi/tekijat - suuri osa tehtävistä vanhoista PuPeista, joten monella ne saattaa olla jo ratkottu
http://sanaris.fi/valikoima - mukana koviksiakin (Ekin kovikset vallan mainioita)

http://pelikaaniristikot.fi/ristikot/uusien-lehtie n-maistiaiset - lähinnä helpohkoja tai puolivaikeita tehtäviä
http://pelikaaniristikot.fi/ristikot/pelikaanit-20 -vuotta-sitten - mukana haastavia koviksia

Muita (tekijät ainakin samoja, joita Sanaris käyttää):

http://www.ahjo.fi/ - eri tasoisia ristikoita, joiden maksimivaikeus n. 2 1/2
http://www.lehtiluukku.fi/lehti/seutu-sanomat/ - Pekka Joutsin helppoja ja keskivaikeita ristikoita
http://ristikkotuumin.fi/juh/ - keskivaikeita ja kohtalaisen haastavia ristikoita (Juhan ilmaiset vaikeimmat tehtävät löytyvät Sanaris ja Pelikaani-ristikot -sivustoilta)
http://www.sanasepot.fi/classic/ristikot.html
2. tapio17.3.2017 klo 09:03
Tietenkin tältä sivustolta Ristikkoarkisto - ja Ristikon anatomia osastoilta löytyy välipalaristikoita.
3. Tapio12.8.2017 klo 07:52
Johdannon listauksessa ristikot ovat lähinnä sellaisilta laatijoilta, jotka ovat laatineet Sanarikselle tehtäviä (Sanaseppo-lehden esimerkeissä on myös muutama sellaisen henkilön laadinta, jonka palveluksia Sanaris ei tietääkseni käytä).

Muilta kuin Sanaris-laatijoilta tiedän nämä sivustot:

https://www.anunristikot.net/ilmaiset-ristikot - pikkunäppäriä, mutta eivät lopulta kovin vaikeita tehtäviä
http://www.kirppuristikot.fi/ristikot - ilmaiseksi tarjotaan vain helppoja
4. Tapio12.8.2017 klo 08:00
http://www.apu.fi/tehtavat/ristikot - monen tasoisia ristikoita
5. Kannu12.8.2017 klo 21:48
Kiitos sinulle tapio/Tapio. Ukonvaajat leiskuvat ja jyrinä on komea. Piipaa-autotkin ulvovat, valokeilat lakaisevat tietä kiiltävää.
6. Tapio10.10.2017 klo 13:22
Tiedoksi, että ristikkoarkistossa on myös ristikoita, joita ei tarkoituksellisesti listata, mutta joihin on muualla viittaus. En laita esiin tietämiäni tapauksia.

[Kannun kirjoituksen aikaa Hesassa myrskysi.]
7. Tapio12.10.2017 klo 15:55
Seutu-Sanomien tehtävistä ei saa kovin siistiä lopputulosta, sillä ristikko on sivuilla pieni ja jos haluaa vain ristikon, pitäää ottaa suurennoksesta kuvakaappaus. Läppärillä ja pöytätietokoneella pitää leikellä kuvaa ja sitten tulostaa. Helpommalla ristikon ratkoo tabletilla digitaalsesti, sillä kuvakaappauksen voi suoraan ottaa piirrosohjelmaan ja sovittaa sivulle sopivaan kokoon.
8. Täyttelijä13.10.2017 klo 00:39
Mun täytyy kanssa hankkia tapletti, jotta saan tapiomaisen täyttelykokemuksen.
9. Tapio13.10.2017 klo 09:05
Pääsääntöisesti digiversio on paperiversiota selvempi.

Ainakin Seutu-Sanomien kohdalla digiversio on selvempi kuin printattu paperiversio, mutta digiversiokaan ei ole miellyttävän tarkka.

http://www.sanaristikot.net/ristikot/ ristikoiden pikselimäärä turhan alhainen, sillä kuvien yksityiskohdat eivät aina kunnolla erotu ja joskus joutuu arvaamaan, mitä kuva esittää tai tekstistä saa vaivoin selvän.

http://www.sanaristikot.net/anatomia/ ristikoiden pikselimäärä on riittävä ja ainakin digiversiona yksityiskohdat erottuvat (printattuna saattaa ilmetä ongelmia).
10. östen13.10.2017 klo 09:15
Miten mahtaa käydä tilattavien lehtien, jotka voi lukea netistä ilmaiseksi? Olen huolissani ristikoidenkin tulevaisuudesta siinä ohessa.
11. Tapio13.10.2017 klo 11:29
En ole missään yhteydessä esittänyt, että tilattavia paperilehtiä pitäisi saada netistä ilmaiseksi (jotkut ovat vain tehneet sellAisen johtopäätöksen). Olen esittänyt sitä, että tilattavia ristikkolehtiä saisi digiversioina. Hinta voisi digiversiona olla hieman alhaisempi, sillä paino- ja lähetyskulut jäävät pois.

Vaikka tässä säikeessä piti kirjoittaa vain ilmaisista ristikoista, erittäin edullisesti ristikoita saa tilaamalla SK ja IS:n digiversiot.

Tällä hetkellä havin tapa koota itselleen mittava ristikkoarkisto on tilata Hesarin digilehti kuukaudeksi ja sinä aikana tallentamalla ristikoita niin paljon kuin ehtii (säännöllinen kuukausihinta turhan kalis vain ristikoita ajatellen) - ei maksa mitään. Itse en moiseen ryhdy edes ilmaiseksi, sillä en pidä HS:n ristikoista.
12. östen13.10.2017 klo 11:38
Eikö Seutu-Sanomat ole tilattava lehti ja etkö ratko sen ristikoita ilmaiseksi?
13. Tapio13.10.2017 klo 12:03
Olettaisin lehden olevan alueellinen ilmaisjakelu, jonka kustannuksista vastaavat taustalla olevat kunnat ja rahavirtoja myös mainostuloista.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *