KESKUSTELUT > RISTIKOT > RISTIKOT AJANHUKKAA

9038. Ristikot ajanhukkaa

vallu2.11.2016 klo 10:12
Itsekin innokkaana ristikoiden täyttäjinä olen tullut pohdissoinani siihen tulokseen, että tosiasiassa sen ajan voisi käyttää muutenkin ja hyödyllisemmin. Muut asiat ovat niin hyvin, että aikaa riittää näiden sanojen pohdintaankin. Yleistä saamattomuutta, sanoisin. Harkitsen jopa Iisakin tilauksen peruuttamista.
2. Kaapo2.11.2016 klo 10:26
Eikö ristikonratkonta ole hyödyllistä?

Urheilijallakaan ei kunto nouse, jos ei harjoittelun välillä ole hyödyllisiä lepotaukoja.
3. Funny2.11.2016 klo 10:44
Hyvä huomio, ratkonnassakin kannattaa pitää taukoja.
4. iso S2.11.2016 klo 11:56
Joo, tauon aikana voi käydä vaikka syömässä tai nukkumassa. Palkallista työtäkin voi taukojen aikana kokeilla, jos sellaista on tarjolla.

Minäkään en ole keksinyt järkevää syytä ratkomiseen, mutta en ole keksinyt riittävän houkuttelevaa syytä lopettamiseenkaan! Voisiko joku keksiä Ristikkorette-purukumin tai ratkomislaastarin?
5. heebo2.11.2016 klo 15:42
Nimimerkki vallu, ristikoiden täyttö on sangen helppo laji, mutta minä onneton yritän samalla myös ratkaista ja ymmärtää niitä tällä vähällä ymmärrykselläni. Käyttämäni ajan voisin taatusti käyttää monellakin muulla tavalla, mutta ilmeisesti asiani ovat sitten hyvällä mallilla!
6. Matti2.11.2016 klo 23:43
Miksi tuhlata ainutkertaista aikaansa ristikoiden ratkontaan, kun sen ajan voisi vaikkapa opiskellä kieliä? No siksi, että kielten opiskelu purkaa aivoja, kun taas ristikoiden ratkonta lataa niitä. Akkua ei voi vain purkaa, pitää myös ladata.
7. tiipii3.11.2016 klo 00:54
Erittäin hyvin sanottu Matilta... Purkaakohan vai lataako ristikoiden laadinta sitten aivoja? Uinko vaarallisilla vesillä?
8. iso S3.11.2016 klo 10:50
Oman kokemukseni mukaan kyllä uit. Joskus nuorempana aivoni kykenivät moniajoon. Saatoin samanaikaisesti katsoa telkkarista jotain lähinnä kuuntelua vaativaa ohjelmaa, lukea Iltistä, pelata shakkikonetta vastaan ja editoida radiosta äänittämästäni kasetista kappaleiden välisiä räpsyjä pois. Nykyään on hyvin harvoja sellaisia hommia joita voi tehdä edes kahta samanaikaisesti. Esimerkiksi telkkarin katselu/radion kuuntelu ja vaimon kuuntelu samanaikaisesti ei onnistu. Toinen suodattuu pois. Perhesovun säilymisen kannalta lienee arvattavissa, kumpi äänikanava kannattaa pitää auki.

Mitään muuta syytä tähän huolestuttavaan taantumiseen en keksi kuin sen, että olen 20 vuoden ajan jonkin verran laatinut. Sinun laadintamäärilläsi negatiivinen kehitys saattaa olla vielä nopeampaa. Varo vain! 20 vuoden kuluttua et enää muista, oletko tiipii, wigwam, kota vai tsum...
9. meester_Henk3.11.2016 klo 13:21
Vallu, mitä ne vaihtoehtosi sitten ovat?

Itselläni lukeminen (lehdet + kirjallisuus), kesäisin ja osin talvellakin golfaus (n. 100 kierrosta/vuosi, n. viisi tuntia kerrallaan), kävelylenkkeily, lastenlasten hoitelu, terkkarissakin joutuu käymään ja tuttuja muuallakin tapaamaan, ei meinaa aika riittää vielä puutarhan hoitoonkin, joka on kuitenkin kuulemma tärkeintä.

Silti kovikset ja PPelikaani + Sanasepot hoituvat sivussa. Telkkaria ei tarvitse paljon tuijotella, paitsi sivusilmällä.

Joskus joutuu miettimään ihan vapaalla maailman asioita, kuten vaikkapa nyt saarivaltakunnan Brexit-sekoiluja, joissa ei ole päätä eikä häntää. Pieni vahingonilo silmäkulmassa?

Eräs golfkaveri on aito britti ja hän on kauhistellut ko. puuhaa jo pitkään. Ihan kivaa on hänelle kuittailla näistä käänteistä! Vahingonilo jne... Kreikan systeemit olivat hänelle vastaava aihe vuosi...kaksi sitten, mutta nyt on suunta vaihtunut. No, kaikille hyvää toivotaan kuitenkin.
10. Minttu4.11.2016 klo 10:32
Meitä supertössyköitä on täällä paljon. Aamupalan jälkeen on mukava istahtaa ristikon ratkontaan ja miettiä samalla päivän ohjelmaa, joka tosin on hyvinkin samankaltainen päivästä toiseen. Varsinkin talvella. Näillä mennään.
11. ma4.11.2016 klo 10:37
Ajan hukkaa - Metsästän sutta!
12. Pr4.11.2016 klo 11:58
Sus siunakkoon!
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *